לא מזמן ראיתי את התוכנית הבאה -
https://www.youtube.com/watch?v=g4nEKjof74E
Brew Masters - s01e06 - Ancient Ale
בה מבשלת דוגפיש בישלו בירה על פי ספקולציות על העבר, אז התעניינתי קצת בפן הישראלי של הדבר ולהפתעתי גיליתי את הכתבה הבאה:
http://members.bib-arch.org/publication.asp?PubID=BSBA&Volume=36&Issue=5&ArticleID=4
ובויקפדיה כתוב שבערים הפלישתיות נמצאו כדים שהכילו בירה.
1.
עכשיו, יש לי בעיה עם להשיג את הכתבה ואם מישהו יוכל להשיג אותה, זה יהיה ממש מגניב..
2.
דיברתי עם ארכיאולוג בארץ שטען שבעצם לא היה פה יותר מידי בירה אלא היה יין, נשמע קצת מוזר בהתחשב בזה שבירה היתה במצריים ובסהר הפורה
(http://io9.com/recreation-of-ancient-beer-suggests-it-was-sour-and-ful-5...) אבל לא בארץ?
3.
אם אני כן מוכיח שהיה בישור בירה בארץ, אני מעוניין להמשיך לחקור עד שאני אוכל לנסח מתכון פחות או יותר ברור של איך הבירה ההיא היתה מייוצרת ולנסות לבשל אחת.
אם אתם יכולים לעזור באחד השלבים, מכירים חברים ארכיאולוגים שעובדים באתרים פלישתיים או סתם מעוניינים לשבת מול גוגל במשך מלא שעות ולחפש בתנ"ך איזכורים של המילה שיכר, בואו נעשה את זה!