תסיסה תקועה (?)

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

בוקר טוב.

התססתי סייזון עם OG של כ- 1.06 (לא היה לי איך למדוד אז שמתי את התירוש המדגמי במקרר עד המדידה)
ועכשיו כ3 שבועות מתחילת התסיסה במדידה עם ריפרקטומטר זה עומד על כ- 10 BRIX.
לאחר תיקון באתר שנועם שיתף אותנו, זה עומד על כ- 1.025.
השמרים הינם שמרים נוזליים שקיבלתי בירושה.
בימים הראשונים התסיסה הייתה פראית.
לא ראיתי מתכון שסייזון לא הגיע לאיזור ה1.01.
מה יכולה להיות הבעיה שלי?
או לחילופין המדידה שלי נעשתה לא בצורה מדויקת?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המדידה שלך נשמעת מעט לא ברורה. יש לך אפשרות למדוד בהידרומטר? זה יהיה הרבה יותר מדוייק במקרה זה.

מה היה ה OG בבריקס ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה הגדולה עם שמרים נוזליים (במיוחד עם שימוש חוזר) היא שיש קושי לקבוע כמה תאי שמר חיים יש לך שם וקשה לקבוע מה היה ה-pitching rate. ובכל זאת - אתה יודע להגיד כמה שמרים הכנסת? לאיזה כמות של בירה? באיזה צורה הגשת אותם?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

OG כ-14.5 בריקס.
הכנסתי מבחנה לסטרטר של 100 מ"ל ואז העברתי ל1 ל' (ל7 ליטר תירוש).
הגשתי בטמפ' החדר, שהשמרים והתירוש היו בו ביחד, עם כל הנוזל של הסטרטר שברבבתי טוב טוב.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול לבצע בדיקה פשוטה ראה כאן

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

נתתי לבירה לשבת עוד שבוע.
דווקא לא רע, ירד ל9.5.
וטעים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה 9.5?

לBRIX אחרי תסיסה אין משמעות בפני עצמו. אתה חייב להתשמש בנוסחת תיקון שמתייחסת גם ל OG ואז לתת את הFG ביחידות גרביטי או BRIX מתוקן.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

האמת שאין לי באמת מושג, כי במחשבון הוא מראה סביב ה-1.02.
אבל זה יצא די יבש , אז אין לי באמת מושג.
מה שבטוח, שהניסוי שביצעתי, אותו מתכון, שני סוגי שמרים יצא חביב-
אייל מתוק מדי בגלל טמפ' תסיסה גבוהה מדי, וסייזון לא רע.