אני מעוניין למלא בקבוקים מחבית.
(לאחר שעברה כבר גיזוז).
ניסיתי למלא לאט מהברז, אבל נוצרת הקצפה.
ווראיתי שיש גם גראולר, אבל אני לא משוכנע אם זה יעיל.
איילו אפשרויות אחרות קיימות?
אני מעוניין למלא בקבוקים מחבית.
(לאחר שעברה כבר גיזוז).
ניסיתי למלא לאט מהברז, אבל נוצרת הקצפה.
ווראיתי שיש גם גראולר, אבל אני לא משוכנע אם זה יעיל.
איילו אפשרויות אחרות קיימות?
גראולר זה סתם שם לבקבוק גדול יותר. זה לא יעזור בעניין ההקצפה.יש פתרונות אחרים. אני קצר בזמן כרגע.
תחפש counter preasure filling
יש מכשיר שנקרא beer gun .
דבר עם עמנואל זיידמן.
מה שעמנואל משתמש זה לא ביר גאן
אני רואה שיש ביר גאן כזה:
http://www.youtube.com/watch?v=PfqZ_9UCt7s
לא ברור לי כיצד המתקן מונע הקצפה (האם בגלל מקל המילוי הארוך או בשל ה"שטיפה" בפח"ד?)
ויש אפשרות לחבר מתקן לברז:
http://www.youtube.com/watch?v=XXhYmTlHH50
נראה פשוט ויעיל, אבל אין "שטיפה" של הבקבוק מחמצן כמו בשיטה הקודמת.
מה דעתכם?
אשמח להשאיל לך בירגאן להתנסות
אני ממלא עם השמיציק שדניאל אלמן ייבא לנו - הכי קל ומהיר, הזדמנות להגיד שוב תודה לדניאל
לבי השטיפה בco2 זה תלוי בזמן שהבירה אמורה להיות בבקבוק, רוב המילויים הם לטווח קצר
:)
אשמח לראות איך זה פועל.
בניתי BEERGUN בדומה לזה של עמנואל זיידמן מהמבשלן,
כאשר אני ממלא את הבקבוקים נוצר מעט קצף, אני ממלא יותר בירה בבקבוק כך שהקצף ישפך מעבר לבקבוק בזמן הבקבוק
ובכך הקצף דוחף החוצה את האוויר שבבקבוק ונשאר רק בירה וב-CO2.
כמו כן חשוב להדגיש כי יש לחטא הכל לפני המילוי וכם אחרי הפיקוק
אצלי הבירה כבר חודשיים בבקבוקים ואין פגיעה באיכות הבירה
לבקבק ישר מהברז מזיגה זה רק לצורך אפשרות לקחת בירה לארוחת ערב עם חברים
מעבר לכך יש חשש רציני לזיהום
ביר גאן הכי טוב כאשר הבירה אמורה להיות כחודשיים בבקבוק
עם המתאם שהבאתי אפשר למלא בקבוקים כאשר הם מיועדים לטווח של ערב אחד או שניים
לפני שתייה
תכלס-
שיטת המילוי מהברז (עם התותב האמור) מתאימה למילוי בקבוק לתחרות?
אני חושש שמידת הגיזוז תפגע.
אתה יכול להגיז מראש ליותר
או, אם זה לתחרות, לבקבק כרגיל עם סוכר כמה בקבוקים
או לקחת ממני את הבירגאן : )
אני ממלא עם counter pressure filler וגם בשיטה הזו הגיזוז נפגע.
במידה והבקבוק ממולא עד הסוף או עם מרווח אויר קטן הגיזום כמעט ולא נפגע במידה ויודעים מראש אפשר לגזז מראש מעט גבוהה
אני בקבקתי מחבית וזכיתי מקום ראשון ושני כך שמבחינת זיהום ומגיוז אין חשש....
רועי,
האם בנית את הcounter pressure filler בעצמך?
נראה שהשיטה הזו משלבת את היתרונות של שתי האחרות.
אשמח להסבר קצר על דרך הפעולה של המתקן.
כן, http://zion.e-snif.com/content/diy-counter-pressure-bottle-filler
ביצעתי מספר שינויים מאז. היום הוא מחובר ישירות לפרליק במקרר.
https://lh3.googleusercontent.com/BsPiLY6Tlwbb6Hqh9zMHb45HS49Gyp8_LtdbqK...
הסבר בהמשך
אהבתי..
אתה יכול להסביר קצת יותר בפירוט איך בנוי ה T?
(אני מבין שיש שם צינור שבתוכו מושחל צינור המילוי.)
בנוסף, מאיפה אפשר להשיג פורק לחץ מתכוונן?
פורק לחץ נקנה מ MOREBEER.
ומאיפה משיגים צינור נירוסטה בקטרים קטנים כאלו? (1/4")
כן רבע . נקנה מאמזון. חיפשתי בנרות ולא מצאתי בארץ.
6 ממ גם טוב. צריך אביזרים מתאימים.