שימוש ברפרקטומטר לאחר תסיסה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם. רציתי לשאול אם מישהו כאן משתמש ברפרקטומטר לאחר סיום התסיסה?

אני יודע שהימצאות אלכוהול בנוזל אמורה להפריע לדגימה נכונה. הבנתי שיש מחשבונים באינטרנט שאמורים לתקן את הסטייה. מישהו מצא אחד כזה שהוא אמין?

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני משתמש במחשבון של בירסמיט
עדיין קיימת סטיה של כ 2 נק' לכאן ולכאן.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אתה יודע את זה כי עשית השוואה עם הידרומטר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012
יש אפשרויות אחרות?
אני בודק באופן קבוע בעזרת הידרומטר וומתוך סקרנות גם עם רפריקטומטר.
בכל מקרה, אני דואג לכייל את הרפרקטומטר לפני השימוש (שם מים ובודק שזה יושב על 0)
ובכל מקרה עושה לפחות 2 קריאות כדי לוודא שהתשובה שמתקבלת זהה.
לעיתים רחוקות הייתה סטיה של עד 4 נק'. אבל עם הלמידה זה נדיר יותר ויותר.

כמובן שזה קשור גם לרפרקטומטר עצמו. וגם לדיוק הבדיקה בתחילת התסיסה (OG).

אתה יכול לעשות ניסוי פשוט מאוד:
קח 3 סוגי בירה שאתה יודע את ה-OG  וה-FG(או אחוז האלכוהול) שלהן.
מדוד את קריאת הרפרקטומטר בכל אחת מהן.
הכנס למחשבון בירסמיט, ובדוק את הסטיה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבר הפניתי למאמר הזה בעבר, אז הנה הוא שוב, read this :

http://seanterrill.com/2011/04/07/refractometer-fg-results/

http://seanterrill.com/2012/01/06/refractometer-calculator/

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט