תסיסת בירת חיטה שמרים wb06

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני מתכוון לבשל בירת חיטה וקראתי שלשמרים הללו יש טעמי בננה מעל תסיסה של 23 מעלות וטעמי ציפורן מתחת ל22 מעלות

האם כדאי להתחיל תסיסה בטמפ גבוהה ליומיים ואז להוריד אותה ל20 מעלות ובכך להרוויח את שני ההטעמים

האם בקבוק הבירה מייד אחרי התסיסה שומר על ההטעמים

האם המתנה של שבועיים מסיום תסיסה לבקבוק יכולה להזיק לבירה

אשמח לתגובות ולניסויים בנושא

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אף פעם לא מתחילים תסיסה בטמפ מסויימת ואז מורידים את הטמפ' תוך כדי מהלך התסיסה.

להפך אפשר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אבל אחר כך צריך לעשות COLD CRASH לא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר, לא חובה. בטח לא בסגנון הזה שיכול להשאר עכור.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

נועם בטח לא צריך את החיזוקים שלי, אבל בכל זאת אני מחזק אותו:

לא קולד קראש ולא סינון.....אם זה לא "קריסטל" צריך להיות מעונן.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

לאחרונה בישלתי בירת חיטה 60/40, שמרי WB06

גם התסיסה וגם הגיזוז נשמרו בטמפרטורה של 18 מעלות,

הבירה תוגש לתחרות "בתסיסה".

לטעמי יצאה בירה מוצלחת, נחכה ונראה. 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יכול להיות שגם הקטע הזה יעניין אותך בעניין טמפרטורת תסיסה של בירת חיטה (מתוך Brewing Clasic Styles של ג'מיל ופאלמר)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא בטוח שמדובר פה ב-WB06

דניאל - נסה להשיג שמרים נוזליים או קצירה ממישהו

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, להבנתי זו התייחסות כללית למשפחת שמרי החיטה. לעניין שבנדון אין הבדל בין שמרים נוזליים לשמרים יבשים.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

לא מסכים עם ההנחה שלך, לדעתי איפשר לקבוע באופן גורף לגבי כל זני שמרי החיטה. שווה ניסוי אחד מול השני בטמפרטורות תסיסה זהות

יואב

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שמעתי שwyeast3068 עושים עבודה טטובה אם יש למישהו בארץ

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני משתמש במשטר תסיסה של שלוש מדרגות

שישה ימים ב18 מעלות

יומיים ב19 מעלות

יומיים ב20 מעלות

הגעתי למשטר זה אחרי התיעצויות ובעיקר ניסויים שעשיתי. אני מתסיס עם שמרי פאולנר שקצרתי ועכשיו התחדשתי בשמרים נוזליים WLP300. הם אמורים להיות דיי דומים וזה יהיה הניסוי הבא שלי.

אם במקרה אתה מעוניין ואתה על הדרך לבאר שבע, תן לי התראה של כמה ימים ואני אכין לך מנה לדרך.  

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

מה משטר תסיסה זה נותן?

האם הבדל של מעלה קריטית?

 

Theres nothing like a good brew

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עוד ששאלה

בתהליך השריית הלתת

האם דרוש מנוחה ב35 מעלות

ומנוחת חלבון ב55 

או פשוט לעשות מאש רגיל ב68

האם כדאי להשתמש ב5.2ph blocker

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כלל יסוד עם שמרים - להיות עדין. אני עולה במעלות בשביל לקבל איזון בין טאמי הבננה והציפורן. העלייה מדורגת בשביל לא לשגע את השמרים.

אפשר פשוט לעשות מאש רגיל.

המנוחות השונות פחות רלוונטיות כיוון שהן יותר קטע היסטורי. אתה יכול לעשות דיקוקשיין ואז זה כבר סיפור אחר

If you don't stand for something

You will fall from anything