שאלה עקרונית לשלב הקונדישנינג בלאגר

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היתקנתי בקר טמ"פ למקרר שלי כדי לאפשר תסיסת לאגר איכותית.

המקרר שלי הינו מקרר יינות שבמקור מסוגל להגיע ל6 מעלות אבל כרגע עם הבקר אני כבר מס' ימים עוקב אחר ייצוב לטמ"פ של 4 מעלות.

לדאבוני גיליתי שיש לי תנודות בין היום לערב של 2 מעלות למעלה. זאת אומרת עד שהבקר שוב מפעיל את הקומפרסור הטמ"פ במקרר מגיע ל6 מעלות פחות או יותר.

האם שינוי זה קריטי לשלב הקונדיששניג בלאגר שאמור להיות באיזור ה-4 מעלות?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארבע מעלות זאת טמפרטורה שהמקרר יכול לשמור בעצמו

אולי שווה לנסות

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שווה לנסות מה?

כי אין לי מקרר פנוי שיכול להכיל את המיכל חודש ימים.

ומקרר היינות, כנראה שדפנות הדלת דקות מידי וקשה להן להחזיק את הטמ"פ לזמן רב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא שמתי לב שמדובר במקרר יינות

עוד אפשרות היא לבקבק ולהעביר למקרר שכן מסוגל לשמור

ועוד הערה מרגיעה - הבירה עצמה, מאחר ומסתה גדולה, פחות נתונה לשינויי טמפרטורה מאשר האויר שבו אתה מודד את הטמפ

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם אתה רוצה לעזור לבידוד של הדלת של המקרר, אז אתה יכול להשתמש בקלקר או במזרון פלסיף.

פשוט תגזור את החומר שבחרת בהתאם לגודל של דלת המקרר (אני מניח שהיא לא כזאת גדולה) ותדביק לדופן הדלת. זה יעשה את העבודה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אבל השינוי הזה בטמ"פ של 2 מעלות קריטי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כנראה שכן.

אבל כפי ששחר כבר כתב, תבדוק האם 20 ליטר נוזל גם נתונים לשינויי טמפ' כאלו בתוך המקרר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם הוא יעביר את הבירה עכשיו לבקבוק, אז זה בעצם מאבד את כל האפקט של הלאגרינג, לא? 

כל הפואנטה זה ליישן את הבירה בטמפ' נמוכה לאחר התסיסה, כדי להצליל אותה יותר, ואז להעביר אותה לבקבוקים עם עמה שפחות משקעים. אני טועה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את כל מה שאמרת וגם החלק החשוב יותר בלאגרינג, הטעם, אפשר לעשות בבקבוק או בקג

לא חושב שהמילה הנכונה היא ליישן

באנגלית יש aging ויש lagering שני דברים שונים 

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מקור המילה לאגר היא מגרמנית, שם התפתח הסגנון...

למשל, אנחנו אומרים אוטו, המילה לקוחה מהשפה האנגלית כאשר הפירוש בעברית הוא רכב.

 

אבל לעניינו. כלומר, אם הוא מעביר כבר עכשיו לבקבוקים, אז מתי הוא מוסיף את הסוכר לצורך הגזה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בדיוק נזכרתי, שראש העירייה של וינה בסוף המאה ה19 היה קרל לואגר, בחור אנטישמי שלא ניתן להאמין. הוא הגיע ממשפה של מבשלי בירה, יתכן מאוד שמכאן שם המשפחה, שבאותה התקופה אפיין את התעסוקה של אותה משפחה. מעבר לכך הוא היה מקיים אסיפות אנטישמיות בוינה במרתפי הבירה של המשפחה. ידוע שבמפגשים אלו היטלר שרק היה נער נכח, וכנראה שמאירועים אלו חשב היטלר על פוטש בית הבירה לאחר מלחמת העולם הראשונה. דבר הוביל לדבר... ואתם יודעים מה

אני מתחיל לחשוב שהבחירה להכניס את הסגנון לאגר וינאי לתחרות לא הייתה כל כך נבונה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אם נחרים בירה וינאית ,נאלץ להחרים גם בירה גרמנית..

בירה טעימה, לא חשוב מי בישל אותה בעבר, היא עדין בירה.

גם אם נחרים אותה, אף אחד לא ישים לב חוץ מחוש הטעם שלנו...
ובעצם, בירה וינאית שמבושלת בתחרות חובבי ציון.... Laughing זו אמירה  הרבה יותר חזקה מכל חרם...

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נו, אבל בנוגע לשאלה שלי על השמרים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לפני שאנחנו מפסיקים לשתות לאגר - לראש עיריית וינה קראו באמת לואגר (Karl Lueger), ןאין לזה שום קשר ל"לאגר" (Lager) שזו אכן המילה בגרמנית לאחסון.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

דיבורים, דיבורים אבל בינתיים הלוע שלכם מלא במים,

לאף אחד אין תשובה לשאלת ההגזה בבקבוק? ללא תקופת יישון במיכל.

לדעתי זה לא באמת יתן תוצר הזהה בהגדרות לפרופיל של לאגר אלא בירה שהותססה בשמרי לאגר ופשוט בוקבקה לאחר מכן. כמו למשל לעשות בירת STEAM LAGER, ולבחון אותו כמו לאגר צ'כי. 

 

אגב, תראו מי בתמונה, הכי ימני (מעניין מה יש לו בכוס?):


If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מקור עליו אני סומך בעיניים עצומות. לדעתי גם תירגמתי את המאמר שלו על לאגרים והוא מופיע איפשהו בפורום

http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Fermenting_Lagers#lagers_and_bottle_conditioning

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט