אחרי פרויקט השמרים של 2011
הגיע השלב לפרויקט השמרים החדש,
סופסוף הגיעה הרגע בו בארץ יש אספקה סדירה של שמרים נוזליים
ולכן הייתי שמח לערוך פרויקט ניסוי שמרים חדש שבו נוכל להתרשם מההבדלים
בין סוגי השמרים השונים יבשים לעומת נוזליים כדוגמאת:
WLP002+WLP005 VS US-05+S-04 עבור בירת פורטר חום
WLP300 VS WB-06 עבור בירת חיטה בוארית
WLP860 VS 34W70 עבור לאגר וינאי/בוארי
וכדומה
באופןן עקרוני עבור כל סגנון בירה נצטרך לבשל מספיק תירוש (בישול בכלי גדול או בלנד של בישולים סינרגטיים שונים) בכדי לחלק אותו למספר דליים כמספר השמרים טמפ התסיסה תהיה זהה לכל השמרים
ולכן ההבדל היחידי בבירה צריכה להיות השפעת השמרים בלבד.
כך בעצם נוכל להתרשם איזה זן שמר נתן את הטעם,ארומה,צלילות,מתיקות בקיצור פרופיל בירה שהכי התאים לסגנון הרצוי
וכמו כן נוכל להתנסות בעבודה עם השמר הנוזלי
הפרויקט יתרום גם לעידוד מבשלים חדשים לבשל יחד עם מבשלים מנוסים יותר
ונוכל לערוך מפגש נוסף.......
מקווה שגרמתי מספיק סקרנות בכדי שנוכל להרים את הפרויקט
אני מבחינתי מוכן להשקיע לקידום הנושא
דניאל