ניסוי שמרים II נוזליים לעומת יבשים

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אחרי פרויקט השמרים של 2011

הגיע השלב לפרויקט השמרים החדש,

סופסוף הגיעה הרגע בו בארץ יש אספקה סדירה של שמרים נוזליים

ולכן הייתי שמח לערוך פרויקט ניסוי שמרים חדש שבו נוכל להתרשם מההבדלים

בין סוגי השמרים השונים יבשים לעומת נוזליים כדוגמאת:

WLP002+WLP005 VS US-05+S-04 עבור בירת פורטר חום

WLP300 VS WB-06 עבור בירת חיטה בוארית

WLP860 VS 34W70 עבור לאגר וינאי/בוארי

וכדומה

באופןן עקרוני עבור כל סגנון בירה נצטרך לבשל מספיק תירוש (בישול בכלי גדול או בלנד של בישולים סינרגטיים שונים) בכדי לחלק אותו למספר דליים כמספר השמרים טמפ התסיסה תהיה זהה לכל השמרים

ולכן ההבדל היחידי בבירה צריכה להיות השפעת השמרים בלבד.

 

כך בעצם נוכל להתרשם איזה זן שמר נתן את הטעם,ארומה,צלילות,מתיקות בקיצור פרופיל בירה שהכי התאים לסגנון הרצוי

וכמו כן נוכל להתנסות בעבודה עם השמר הנוזלי

 

הפרויקט יתרום גם לעידוד מבשלים חדשים לבשל יחד עם מבשלים מנוסים יותר

ונוכל לערוך מפגש נוסף.......

 

מקווה שגרמתי מספיק סקרנות בכדי שנוכל להרים את הפרויקט

אני מבחינתי מוכן להשקיע לקידום הנושא

דניאל

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רעיון נחמד ומעניין

אני אשמח להשתתף, וכמובן שעולה השאלה כיצד הדבר יתבצע. בניסוי הקודם היה בישול כללי שחולק לעשרה סוגים של שמרים שונים. לצורך הניסוי שאתה מדבר עליו, אני לא חושב שצריך לעשות בישול כללי, בעיקר כי רוצים לבדוק את מאפייני סוג השמרים כלפי סגנון מסוים. לכן אפשר שכל מי שנרתם לניסוי יעשה באצ' על פי סגנוון ובסוף הבישול הוא יחלק אותו לשני מכלי תסיסה כאשר בכל מיכל סוג אחר של שמרים, מה שנקרא SIDE BY SIDE.

ובכל זאת צריך יותר לחדד, לפי מיטב ידיעתי ההשמרים US-05 תואמים לסוג השמרים WLP001, המתאימים לסגנונות בירה כמו פייל אייל אמריקאי או אמריקן IPA

ככה או ככה צריך לחדד מה רוצים לבחון, ויתכן שכל סגנון של בירה דורש קרטיטריונים משל עצמו

If you don't stand for something

You will fall from anything

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

LETS GO