הי.
לקראת הכנת הלאגר הראשון שלי. אני נמחפש מתכון פשוט לאול גריין, (על בסיס לתת פייל כעיקרי ).
ושמרי לאגר יבשים : W34/70 או S-23.
הי.
לקראת הכנת הלאגר הראשון שלי. אני נמחפש מתכון פשוט לאול גריין, (על בסיס לתת פייל כעיקרי ).
ושמרי לאגר יבשים : W34/70 או S-23.
הבסיס ללאגר בד"כ יהיה לתת פילסנר.
אבל לבקש מתכון ל "לאגר" זה כמו לבקש מתכון ל "אייל" .
מה אתה אוהב? כשותי? מר? בהיר? כהה? מאלתי?
לא מר, בהיר כשותי במידה....
לצערי, מלאי הפילזנר שלי מדולדל. אבל יש את רוב סוגי הלתת.
מכיוון שזו הפעם הראשונה. אני בעיקר מעוניין לנסות מתכון פשוט.
וגם בהזדמנות זו, לנסות "על רטוב"את הפרה-צ'ילר החדש שבניתי ושאמור לקרר את התירוש ל10 מעלות.
תמיד אצלך זה קשור לפרוייקט DIY כזה או אחר
אני בישלתי בהצלחה משהו כזה:
http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/The_Jamil_Show_-_Munich_Helles.html
תכלס מאד פשוט. אח"כ אפשר להוסיף סטפ מאש, דיקוקשיין, ועוד ועוד
במקום פילסנר אפשר להשתמש בפייל אייל
כשות לארומה הלרטאור20 גרם בסוף הבישול
מומלץ להוסיף כ5 אחוז קרפילס או חיטה ליצירת ראש קצף קרמי
וגוף לבירה
בהצלחה
אם אני מבין נכון אפשר להשתמש ב PALE ALE MALT במקום ה 2-Row Brewers Malt שמצויין במתכון.
מה לגבי הSPLAT SELECT? האם אפשר להשתמש בSAAZ או Hallertau Mittlefruh במקום?
אגב, אני מבשל בד"כ בטצ' כפול של "לאגר" בהיר שכזה. חצי מתסיס כלאגר ואת החצי השני כבלגית עם שמרי WLP550 או 530
התירוש אותו תירוש אבל הבירה אחרת לגמרי.
נראה לי שבשביל זה צריך 2 מקררי תסיסה,
או לעשות את זה בחורף.
או לעשות NO CHILL ולהתסיס בטצ' אחד אחרי השני.
כמה זמן אפשר להחזיק את התירוש המקורר כך?
אתה מתכוון את התירוש ה לא-מקורר
תאזין לזה:
http://traffic.libsyn.com/basicbrewing/bbr07-18-13nochillage.mp3
עכשיו גם הקשבתי לקטע וזה עניין, כמה זמן אתה מחכה? קודם כל נותן לבירת האייל לתסוס ולאחר מכן מתסיס את בירת הלאגר?
אין עדיפות לסדר. לפי הצורך.
מעניין.
הבחור בתכנית אומר שהוא חיכה עם תירוש 4 חודשים סגור במיכל. לך יצא לשמור תירוש במיכל 5-6 שבועות? (כאשר בינתיים הייתה תסיסת לאגר)
את הבחור אני מכיר (שמו בוב, הוא מוויסקונסין ושיתפנו פעולה על ניסוי אחר שהוקלט בבייסיק ברואינג לפני כשנה).
לא יודע כמה היה פרק הזמן הארוך ביותר בו החזקתי אני מיכל נו צ'יל לפני תסיסה אבל בוודאי 2-4 שבועות.