מתכון לבירת לאגר

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי.

לקראת הכנת הלאגר הראשון שלי. אני נמחפש מתכון פשוט לאול גריין, (על בסיס לתת פייל כעיקרי ).

ושמרי לאגר יבשים : W34/70 או S-23.

 

 

 

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבסיס ללאגר בד"כ יהיה לתת פילסנר.

 

אבל לבקש מתכון ל "לאגר" זה כמו לבקש מתכון ל "אייל" .

מה אתה אוהב? כשותי? מר? בהיר? כהה? מאלתי?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לא מר, בהיר  כשותי במידה.... 

לצערי, מלאי הפילזנר שלי מדולדל. אבל יש את רוב סוגי הלתת.

מכיוון שזו הפעם הראשונה. אני בעיקר מעוניין לנסות מתכון פשוט.
וגם בהזדמנות זו, לנסות "על רטוב"את הפרה-צ'ילר החדש שבניתי ושאמור לקרר את התירוש ל10 מעלות.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמיד אצלך זה קשור לפרוייקט DIY כזה או אחר Laughing

אני בישלתי בהצלחה משהו כזה:

http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/The_Jamil_Show_-_Munich_Helles.html

תכלס מאד פשוט. אח"כ אפשר להוסיף סטפ מאש, דיקוקשיין, ועוד ועוד

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נראה טוב.
חוץ מהפילזנר שאין לי כרגע...

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

וכן..
לפעמים הבירה היא רק התירוץ..

אבל לפחות זה תירוץ טוב.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במקום פילסנר אפשר להשתמש בפייל אייל

כשות לארומה הלרטאור20 גרם בסוף הבישול

מומלץ להוסיף כ5 אחוז קרפילס או חיטה ליצירת ראש קצף קרמי

וגוף לבירה

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קלון שלי לבוסטון לאגר

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אם אני מבין נכון אפשר להשתמש ב PALE ALE MALT במקום ה 2-Row Brewers Malt שמצויין במתכון.

מה לגבי הSPLAT SELECT? האם אפשר להשתמש בSAAZ או Hallertau Mittlefruh במקום?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב, אני מבשל בד"כ בטצ' כפול של "לאגר" בהיר שכזה. חצי מתסיס כלאגר ואת החצי השני כבלגית עם שמרי WLP550 או 530

התירוש אותו תירוש אבל הבירה אחרת לגמרי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נראה לי שבשביל זה צריך 2 מקררי תסיסה,
או לעשות את זה בחורף.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

או לעשות NO CHILL ולהתסיס בטצ' אחד אחרי השני.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כמה זמן אפשר להחזיק את התירוש המקורר כך?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מתכוון את התירוש ה לא-מקורר

תאזין לזה:

http://traffic.libsyn.com/basicbrewing/bbr07-18-13nochillage.mp3

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עכשיו גם הקשבתי לקטע וזה עניין, כמה זמן אתה מחכה? קודם כל נותן לבירת האייל לתסוס ולאחר מכן מתסיס את בירת הלאגר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין עדיפות לסדר. לפי הצורך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מעניין.

הבחור בתכנית אומר שהוא חיכה עם תירוש 4 חודשים סגור במיכל. לך יצא לשמור תירוש במיכל 5-6 שבועות? (כאשר בינתיים הייתה תסיסת לאגר)

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את הבחור אני מכיר (שמו בוב, הוא מוויסקונסין ושיתפנו פעולה על ניסוי אחר שהוקלט בבייסיק ברואינג לפני כשנה).

לא יודע כמה היה פרק הזמן הארוך ביותר בו החזקתי אני מיכל נו צ'יל לפני תסיסה אבל בוודאי 2-4 שבועות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מניח שזה כמו לדרוש ממשהו לחפור בדפי ההיסטוריה, אבל אתה זוכר אם היו טעמי לוואי לבירה ששכבה במיכל נו צ'יל כמה שבועות?

האם חשבת להרתיח את התירוש שוב בשביל להרוג דברים שאולי ונוצרו שם?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואם ארתיח את התירוש שוב, איך אקרר אותו? בנו-צ'יל Yell?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט