קירור הwort

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אני מבשל בירות אייל בשיטת all grain ואני גר בקיבוץ בעמק בית שאן שהממוצע מעלות בחודש יולי אוג הוא בסביבות ה45 והשיטת קירור בעזרת צינור נחושת לא יעילה כי המים מאוד חמים... אני ישמח אם מישהו יכול לעזור לי ולכוון אותי... בקיצור צריך פיתרון לקרר את wort אחרי הבישול תודה

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני למשל בשיא הקיץ משתמש בשני שלבים.

1) חיבור למי ברז והפעלתם על לחץ גבוה שבסופו של דבר המים ייצאו קרירים יחסית ויפנו את רוב החום הגבוה.

2) מחבר את הצ'ילר לדלי עם מיי קרח ומפעיל סירקולציה סגורה עם מיי הקרח עד שמגיע לטמ "פ הטובה. 

שיטה זו כמובן מצריכה ממך משאבה מתאימה, אני משתמש עם משאבת אקווריום עם כוח בינוני.

אם אתה מחליט לדלג על השלב הראשון אז קח בחשבון שתצרוך הרבה קרח שזה גם אפשרי.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אפשר להשתמש ב- Pre-chiller שמחובר לברז הגינה וטבול בכלי עם מי קרח. אותו מחברים ל- Chiller הראשי.

וכל זה בלי שימוש במשאבה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זיו, איפה אתה מתסיס את הבירה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אהלן נועם, אני משתמש במקררים בשביל התסיסה, מכוון אותם לפי המתכון.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זיו, איפה אתה מתסיס את הבירה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

זיו, יש לך עוד שני אפשרויות:

1-לשפוך תירוש רותח לתוך גריקן מחוטא ולסובב אותו כל 5-10 דקות לחיטוי הפנים,

למחרת לשים במקרר תסיסה עד הגיעו לטמפ הרצויה, מעבר למיכל תסיסה או התססה בגריקן ע"י הגשת שמרים,

הייתרון- אין לחץ ביום הבישול בדאגה לשמרים ולטמפ, החיסרון לוקח יותר זמן ובאופן תאורטי הבירה פחות יציבה לאורך זמן

 

2-לקרר את התירוש כמה שאפשר ולהעבירו למיכל תסיסה מחוטא למקרר, לחכות עד שהטמפ מגיעה לטמפ התסיסה (בדרכ עד 12 שעות)

להגיש שמרים

אני באופן אישי מקרר ע"י WIC, העברת מי קרח בתוך סליל נחושת הנמצא בתוך התירוש הרותח.

החיסרון-לוקח הרבה קרח-20-30 ליטר קרח, הייתרון אפשר לקרר 25 ליטר תירוש רותח עד 5 מעלות תוך 15 דקות, בדוק.

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

מעניין מי יהיה הראשון שיסב יחידת מאייד של מזגן לקירור התירוש...

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

זה נמשע כמו עוד משימה ל....

SUPER- DIY

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

כפר תבור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/25/2013

שאלה של בשלן מתחיל

מחר אני מבשל פעם ראשונה בשיטת all grain 

 לפי מה שהבנתי כאן בדיון לאחר הבישול אפשר להעביר את הwort הרותח למיכל התסיסה (המחוטה כמובן)

להכניסו למקרר לכ-12 שעות בערך עד להגעה לטמפ רצויה ואז להוסיף את השמרים

1)מישהו יכול לאשר?

2)האם אין סכנה שהבירה תזדהם עקב הקרור האיטי?

תודה וברוכים הנמצאים לכל חברי הפורום!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבנת לא נכון.

באיזה מיכל אתה משתמש?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר תבור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/25/2013

פלסטיק פשוט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תשים בו תירוש תירוש רותח.

באיזה סיר את מבשל? אם יש לו מכסה שסוגר היטב, אתה יכול במקרה הגרוע להשאיר את את התירוש בסיר לקירור טבעי במשך הלילה ואז להעביר למיכל התסיסה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר תבור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/25/2013

תודה על התשובה המהירה.

דרך אגב למה מקרה גרוע?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כי אם זה לא אטום תמיד יש סיכוי לזיהום. אבל זה כנראה יהיה בסדר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט