אני מבשל בירות אייל בשיטת all grain ואני גר בקיבוץ בעמק בית שאן שהממוצע מעלות בחודש יולי אוג הוא בסביבות ה45 והשיטת קירור בעזרת צינור נחושת לא יעילה כי המים מאוד חמים... אני ישמח אם מישהו יכול לעזור לי ולכוון אותי... בקיצור צריך פיתרון לקרר את wort אחרי הבישול תודה
קירור הwort
אני למשל בשיא הקיץ משתמש בשני שלבים.
1) חיבור למי ברז והפעלתם על לחץ גבוה שבסופו של דבר המים ייצאו קרירים יחסית ויפנו את רוב החום הגבוה.
2) מחבר את הצ'ילר לדלי עם מיי קרח ומפעיל סירקולציה סגורה עם מיי הקרח עד שמגיע לטמ "פ הטובה.
שיטה זו כמובן מצריכה ממך משאבה מתאימה, אני משתמש עם משאבת אקווריום עם כוח בינוני.
אם אתה מחליט לדלג על השלב הראשון אז קח בחשבון שתצרוך הרבה קרח שזה גם אפשרי.
אפשר להשתמש ב- Pre-chiller שמחובר לברז הגינה וטבול בכלי עם מי קרח. אותו מחברים ל- Chiller הראשי.
וכל זה בלי שימוש במשאבה.
זיו, איפה אתה מתסיס את הבירה?
אהלן נועם, אני משתמש במקררים בשביל התסיסה, מכוון אותם לפי המתכון.
זיו, איפה אתה מתסיס את הבירה?
זיו, יש לך עוד שני אפשרויות:
1-לשפוך תירוש רותח לתוך גריקן מחוטא ולסובב אותו כל 5-10 דקות לחיטוי הפנים,
למחרת לשים במקרר תסיסה עד הגיעו לטמפ הרצויה, מעבר למיכל תסיסה או התססה בגריקן ע"י הגשת שמרים,
הייתרון- אין לחץ ביום הבישול בדאגה לשמרים ולטמפ, החיסרון לוקח יותר זמן ובאופן תאורטי הבירה פחות יציבה לאורך זמן
2-לקרר את התירוש כמה שאפשר ולהעבירו למיכל תסיסה מחוטא למקרר, לחכות עד שהטמפ מגיעה לטמפ התסיסה (בדרכ עד 12 שעות)
להגיש שמרים
אני באופן אישי מקרר ע"י WIC, העברת מי קרח בתוך סליל נחושת הנמצא בתוך התירוש הרותח.
החיסרון-לוקח הרבה קרח-20-30 ליטר קרח, הייתרון אפשר לקרר 25 ליטר תירוש רותח עד 5 מעלות תוך 15 דקות, בדוק.
מעניין מי יהיה הראשון שיסב יחידת מאייד של מזגן לקירור התירוש...
זה נמשע כמו עוד משימה ל....
SUPER- DIY
שאלה של בשלן מתחיל
מחר אני מבשל פעם ראשונה בשיטת all grain
לפי מה שהבנתי כאן בדיון לאחר הבישול אפשר להעביר את הwort הרותח למיכל התסיסה (המחוטה כמובן)
להכניסו למקרר לכ-12 שעות בערך עד להגעה לטמפ רצויה ואז להוסיף את השמרים
1)מישהו יכול לאשר?
2)האם אין סכנה שהבירה תזדהם עקב הקרור האיטי?
תודה וברוכים הנמצאים לכל חברי הפורום!
הבנת לא נכון.
באיזה מיכל אתה משתמש?