קצף בבקבוק

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/21/2010

שלום לכולם

 

בישלתי מרכז בירה בלגית. כשפתחתי בקבוק (לאחר כשבועיים) יצא לי קצף רב מהבקבוק. 

הטעם בסדר אבל הקצף הרב מאוד מפריע.

 

מה עשיתי לא בסדר?

 

תודה

דן

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחד משניים, או זיהום בבירה או יותר מידי סוכר בביקבוק. קח בחשבון אפשרות לפיצוץ בקבוקים.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/21/2010

האם אני יכול לפתוח את הבקבוק כדי לשחרר לחץ ולסגור שוב?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יעזור.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא בטוח שזה לא יעזור.

אם הבעיה היא שהוספת יותר מידי סוכר לביקבוק, אז אתה יכול לנסות לשחרר לחץ. אם הבעיה היא זיהום, אז באמת לא יעזור.

ראיתי שהחבר'ה של הלאפינג בודהה עשו את זה באיזה בטצ' שיצא מוגז מידי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זה מוזר מאוד זה קורה כאשר המיגוז הוא 3V ומעלה,

 

איך אפשר לבקב בירות חיטה ב 3.8??

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הייתי מנסה את זה בבקבוקי שליש.

אולי בבקבוקי חצי. והכי בטוח בבקבוקי שמפניה 750 מ"ל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

I also tried to bottle with 3.8

it gushes

I think it's part of the style

in germany they probably pour the beer in long glasses and let it gush over 

 

anybody knows?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Shahar, tagid, ma kara lecha im  ha Ivrit? itkalkela? ha

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נסעתי להביא חביות קורני ושמרים

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

האם בדקת בקבוק בודד? האם התופעה חוזרת בכל הבקבוקים?

 

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

שלום לכולם .. :) 

לא כתבתי כאן פוסט הרבה מאוד זמן ... 

אני די מצטער על כך , לחץ אטומי בעבודה לא מאפשר לי להכין בירה .. 

אני מתכנן לשנות את זה בקרוב!!


וכמובן נחזור לנושא :

השאלה העיקרית שאני הייתי שואל כאן היא באיזה טמפרטורה אתה פותח את הבקבוקים ?

שמתי לב לכך בהרבה בירות שיצא לי להכין בעלי רמת גיזוז גבוהה שכאשר אתה פותח את הבירה בטמפרטורת החדר או טמפרטורה קרה אך לא מספיק קרה לשתיית הבירה הקצף עולה מהבקבוק ישר איך שפותחים . 

 

אני הייתי ממליץ לנסות להנמיך את הטמפרטורה של המקרר שהבירות יושבות בו והסיפור יסתדר לפי דעתי . בכל אופן שווה לנסות להכניס איזה בקבוק אחד לאיזה חצי שעה 40 דק' למקפיא (כמובן עד שהבירה קרה ממש אך לא קפואה)

ולבדוק אם זה עוזר