No Chill

22 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל פעם שיוצא לי לבשל יחד עם מישהו אחר על מערכת אחרת ולקרר באחת השיטות ה"מסורתיות", אני פחות ופחות מבין למה זה טוב ויותר ויותר משתכנע ששיטת ה No Chill עדיפה.

(מבלי לפגוע באף מבשל ובתקווה שתמיד אוזמן להצטרף לבישולים... Wink)

 

ב No Chill יש חסכון בזמן, במים ויש הרבה פחות סיכון לזיהומים. אפשר לקרר את התירוש בקלות לטמפ' ההגשה (ראשית באופן טבעי לטמפ' הסביבה ואח"כ במקרר לטמפ' תסיסה של אייל או של לאגר) לפני הגשת השמרים.

ובמקרה והשמרים לא זמינים או לא מוכנים (להלן, סטארטר) התירוש תמיד יכול להמתין עד לזמן המתאים להגשת השמרים.

 

 

זה סתם היה note to self

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

איך חיסכון זמן?

הריי בקירור עם צ'ילר נחושת לוקח 15 -20 דק' לקר אייל לטמ"פ הגשה

וקצת יותר לאגר.

בשיטת NO CHILL זה לא לוקח מס' שעות או ימים?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

זמן התעסקות.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שתי שאלות:

1) בזמן הקירור עם צ'ילר ניתן לבצע WIRREPOLL ואז הרבה מהמישקעים יורדים ולא עוברים למיכל התסיסה מה שב-NO CHILL זה לא קורה נכון?

2) איך שומרים שהתירוש לא יזדהם?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

1. אני מבשל עם רכז, אז אין לי הרבה מושג, כי גם את הגרעינים והכשות שאני שם, אני שם בשקיות.
2. מחטאים יופי את המיכל למקרה ששלב ב' לא יעבוד, ושופכים תירוש רותח לג'ריקן, שלב שאמור להרוג את מה שנשאר.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין קשר בין ווירפול לצ'ילר. בד"כ (במבשלות מסחריות למשל) דווקא מקובל לעשות ווירפול לתירוש החם בטרם הקירור.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

והקירור המהיר חשוב לא?

לפי מה שאני קורא חשוב לקרר את התירוש מהר לא רק בגלל חשש לזיהום אלא גם ביגלל שעלולים להיווצר טעמי לוואי מהתירוש החם שנישאר הרבה זמן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לחלופין אפשר להעביר את התירוש כולו למיכל ה NO CHILL, בזמן הקירור הטבעי כל המשקעים שוקעים. כאשר התירוש מוכן לקבלת השמרים ולתסיסה, מעבירים בסיפון את התירוש הצלול (מאד צלול בשלב זה) אל מיכל התסיסה ומשאירים את המשקעים מאחור.

 

אני בד"כ עושה whirlpool כאשר התירוש עוד חם (מיד בסיום הרתיחה) [ככל שאפשר לעשות whirlpool בסיר מרובע... Undecided], ומעביר את התירוש עם מינימום משקעים למיכל הNO CHILL.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

שאלה נוספת:

איך ובאיזה שלב מוחדר חמצן לתירוש בשיטת ה NO CHIL?

 

דרך אגב נועם, ככל שאני מהרהר בזה יותר, אני מוצא שיש יותר ויותר אמת בדברך. יכול להיות שכל עיניין הצ'ילר מיותר.

אבל אחרי שהתאמצנו ובנינו צ'ילרים, פרה צ'ילרים משאבות וכו', נראה לך שנסכים לוותר כל כך בקלות? Innocent

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מי שבעסק בשביל הDIY שיהיה לו לבריאות. מי שכאן בשביל בישול הבירה מוזמן לשקול שוב את הקירור שהוא מתאמץ כ"כ בשבילו.

 

את החמצן אני מחדיר לפני הגשת השמרים. או ע"י העברת התירוש ממכיל הNO-CHILL למיכל תסיסה באופץ "מתיז" או מה שאני בד"כ עושה זה משחרר טיפה את פקק הג'ריקן כך שאויר טרי ישאב פנימה (בסביבה נקיה ככל האפשר כמובן), סוגר בחזרה את הפקק ואז מניף את הג'ריקן על הכתף ורוקד ריקוד סוער.

Laughing

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

יש לי מוסיקה של ריקוד אפריקאי, שכולל הרבה קפיצות, גילגולים ותיפוף על החזה. 
אם תרצה, אני אשלח לך בפרטי...  Tongue out

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ונחזק את דבריו של נעם.

היום בישלתי פעם ראשונה במבשלה החדשה בבאר שבע. כיוון שעדיין לא עסקתי בענייני הקירור אמרתי לעצמי "יאללה, בוא נלך על נו-צ'יל".

לאחר הבישול פשוט העברתי את התירוש לקארבוי, ואותו הנחתי בתוך גיגית עם מים. ואז עלה במוחי רעיון - שמתי על הקרבוי חולצה. כמובן שהרטבתי אותה. לאחר כשעה, הקרבוי היה בטמפ' החדר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, תודה על החיזוק אבל מה שעשית לא בדיוק נחשב NO CHILL קלאסי. 

ועוד דבר, מה שעשית נשמע מסוכן מאד (!).

קארבוי זכוכית + תירוש רותח = סכנת נפשות!

ילדים, אל תנסו את זה בבית !

בכל הרצינות, זה מסוכן.

 

 

בנו-צ'יל, הרעיון הוא לא לזרז את הקירור וגם לאטום את הכלי לגמרי. אם הכלי אטום, התירוש הרותח מחטא את פנים המיכל ואז גם בטמפ' ה"מסוכנות"(40-60 מעלות) לא גדל שם כלום.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שמע, אני יודע שזה נשמע מסוכן, אבל עשיתי את זה כבר כמה פעמים. הכל בטוב. גם הקרבוי עבה מאוד.

אני יודע שזה לא הנו צ'יל הקלאסי. אני מצטער, לא התכוונתי, זה מה שקרה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

אני מבשל אייל בall grain והקירור עם הצ׳ילר והמי קרח מעולה.

מה זה no chill? תמיד טוב ללמוד דברים חדשים

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

גוגל ו HBT יעזרו.

רק תחפש.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

נועם.....

כל הכבוד סקרנת אותי ואני הולך לנסות זאת מיד בבישול הבא שלי.

קירור התירוש בצ'ילר תמיד מסרבל את העבודה.

רק שאני הולך לבצע את הניסוי בלאגר אז הולך להיות מעניין וארוך.....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים לב רק שאתה משתמש במיכל מתאים.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מה זה מיכל מתאים?

אי אפשר להשתמש במיכל התסיסה הרגיל ורק לאטום אותו ואפילו לשים אייר לוק?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם תשים נשם אז בעת התקררות התירוש הוא ישאב פנימה את כל המים שבנשם ועוד אויר מבחוץ.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

הג'ריקנים שבהם מגיע הרכז לתת הוא מיכל מתאים? איך אני יכול לדעת איזה מיכל מתאים? אני מבין שפחמס מתאים, איזה עוד? הדליים הלבנים אני מתאר לעצמי שלא...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ג'ריקנים שבהם מגיע רכז הלתת הם מעולים!

 

מיכל תסיסה לבן "דלי פשוט" לא טובים.

גם פחמס כנראה בסוף יקרוס.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מיכל מפח , כמו אלו שמגיע בהם השמן זית, רק שקשה למצוא אותם. ומפלסטיק , ג'ריקן עם סימון HDPE 2 הוא טוב, טמפ' ההמסה שלו היא מעל 130 מע', ושימוש רציף של 90 מע', מסקנה, יעיל לקירור כי הטמפ' יורדת מהר מאוד מתחת ל90. הג'ריקנים של הלתת הם כאלו, ואפשר גם להשיג בגדלים שונים בי.ש.ר אריזה ובפחמס.
עוד עניין, אפשר במקום להעביר את התירוש אחרי הקירור למיכל אחר, להחליף פשוט את הפקק בפקק שקדחת בו ושמת נשם.
(C) נעם שלו