שלום אני מאור ואני ואחי בשלנים מתחילים. התחלנו לפני בערך חודשיים ובינתיים הספקנו להכין אמבר אייל מרכז, ובלונד בלגי ובירת חיטה All Grain.
בשלושה באצ'ים שהכנו התססנו בטמפרטורה יותר גבוהה ממה שאמורים לפי המתכון, טמפרטורת החדר (מגיע ל27 מעלות). בינתיים הבירות יוצאות לנו טובות מאוד ואנחנו גם מקבלים פידבקים חיוביים מבשלנים ותיקים יותר לגבי הטעם. הגרביטי נמוך אחרי התסיסה, מה שאומר שהתסיסה מסתיימת ללא בעיות. אני רואה שהרבה מדברים על מקררי תסיסה ובקרה על הטמפרטורת תסיסה בצורה מדויקת. אני חושב שאני מקבל תוצאות טובות גם בלי, ולא מרגיש טעמי לוואי בבירה. למרות שקראתי שזה מה שקורה. רציתי לדעת אם זה כל מה שקורה כשמתסיסים בטמפרטורה גבוהה מידי?
אני מתייחס רק לבירות מסוג אייל כמובן.