נשבר לי ההידרומטר!

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

לאחר חמישה ימים של תסיסת אייל ב25 מעלות, נשבר לי ההידרומטר, אני גר בכפר-רופין (קיבוץ בעמק בית-שאן) אם מישהו יכול לעזור אני ישמח, אני מוכן גם לקנות... תודה

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מעניין אם רפרקטומטר נשבר באמצע יער, אז מישהו שומע אותו?

מצטער, אבל לא יכול לעזור. אם אין מישהו בקרבתך אז יש מספר דברים שניתן לעשות:

1. לחכות לגבמר פעפוע של הנשם. זה לא בהכרח אינדקציה לגמר תסיסה אבל זה עוזר.

2. במידה ונגמר הפעפוע בנשם, אז בכל זאת הייתי מחכה יום - יומיים ונותן לבירה לתסוס.

 

מה הצפיפות של התירוש לפני תחילת התסיסה? 

 

אולי מישהו בנה הידרומטר בעצמו ויכול לתת הוראות

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

יש דרך נוספת לבדוק צפיפות....

אבל צריך משקל ממש מדוייק, עד רמת עשירית הגרם (לדוגמה, משקל של מעבדה)

לוקחים נפח מדוד (במשורה) של תירוש (למשל 100 מ"ל)- ושוקלים.

אם לדוגמה המשקל יוצא 106.5 גר' ,הצפיפות היא 1.065.

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/10/2011

האם דרך מדידה זו מושפעת מטמפרטורה באותה מידה כמו מדידה עם הידרומטר?

 

____________________________
כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

למיטב הבנתי ההשפעה זהה.
נפח הנוזל גדל ביחס ישר לטמפ'. ולכן 100 מ"ל נוזל ב60 מעלות ישקלו פחות מ100 מ"ל נוזל ב20 מעלות.

זוהי בדיוק הסיבה שגם ההידרומטר זקוק לנוסחת תיקון ביחס לטמפ'. ולכן אני מנחש שמחשבון ההידרומטר ייהיה רלוונטי גם לשיטת המשקל.

ההידרומטר עובד בצורה דומה מאוד: הוא שוקל כמה מ"ל נוזל "נדחקו" החוצה על ידי משקלו הנתון של ההידרומטר.

השנתות על ההידרומטר מציינות את תוצאת נוסחת החישוב:

משקל ההידרומטר\הנפח הטבול בנוזל= משקל סגולי של הנוזל (SG)

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/25/2013

כן יש דבר כזה הידרומטר מעץ

שיטה שלימד אותי בחור שעושה סאמאגון שזו וודקה רוסית ביתית .

חתיכת מקל רצוי עגולה שמחברים לה משקולת קטנה בתחתית ומכיילים אותה בעזרת מים 

מסמנים את הקו העליון שזה 1.000 , לאותה כמות מים מוסיפים 10% סוכר מודדים 

ומסמנים 1.040 וכך עם הוספת סוכר מסמנים שאר הנקודות . לא מי יודע מה מתוחכם

אבל כנראה שזה מה שהיה פעם לפני שנים רבות . שנה טובה

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

העץ צריך להיות מצופה לקה אימתנית, אחרת הוא יספח נוזל ואחרי שימוש אחד הוא כבר לא ידייק.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המנהג הרוסי הוא בטח לשתות את הדגימה. אחרי המדידה השניה הדיוק כבר ממילא לא משנה...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

1.06

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מגיע לאיזור חיפה מתישהו? יש לי ריפרקטומטר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היה כאן חבר חדש לפני כמה שבועות שכתב שהוא מטירת צבי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהרון שמואלי

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה זה כל כך חשוב

 

חכה עוד שבוע ובקבק כרגיל

אם חשובה לך רמת האלכוהול - הנח שהבירה סיימה ב-11 נקודות

 

<גילוי נאות: אני מודד גרביטי רק בבישול כדי לדייק בכשות ובמתכון - אח"כ זה כבר לא מעניין>

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, כאן אני חולק עליך.

ה-FG חשוב מאוד ומשפיע על הרבה דברים בבירה הסופית (מלבד על רמת האלכוהול, שגם היא חשובה). היכולת לצפות את ה-FG ולפגוע בו היא יכולת הרבה יותר מורכבת ולא פחות חשובה מהיכולת לפגוע ב-OG. מעבר לזה - סטיה מה-FG הצפוי יכול ללמד על כל מיני תקלות במהלך כל התהליך - מהמאש ועד לשמרים ולתסיסה. מאוד מעניין לדעת אם בשני בישולים זהים שהתחילו מאותו OG, ה-FG היה שונה ואם כן - למה.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

לאן אנחנו ממהרים? לתסיסה יש לתת את הזמן שלה! אני עם שחר בנקודה זו.

מלבד פירוק הסוכרים יש עוד תהליכים המתרחשים בעת התסיסה ולאו דווקא בהתחלה, למשל התקבצות השמרים ושקיעתם,

יש לאפשר לפחות 10 ימים עד שבועיים לתסיסה "סטנדרטית", אם יש דבר כזה.

סבלנות היא מפתח בהתססה ובהבשלת הבירה עד צריכה.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

במקרה ולא תרצה להתחשב בדעתם של שחר ובועז,
יש מצב שאוכל להעביר את הריפרקטומטר לדגניה, עוזר לך?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

זיו, כמו שכתבו לך - בלי לחץ, אתה לא צריך את ההידרומטר בשביל הבירה הזו. תן לה לשבת במיכל התסיסה 10-14 יום ותבקבק. אחר כך תזמין הידרומטר מאחת החנויות בשביל הפעמים הבאות.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

כיף לראות שכולם מייעצים ועוזרים אז קודם כל תודה.

ולעיניינינו- מדדתי בעזרת משקל מדויק והתוצאה הייתה הגיונית.

אבל מה אני יגיד שחר? שכנעת אותי... אבל בשביל הספורט אני ימשיך למדוד