משאבה ביתית

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום רב,

בעקבות שיחה שהייתה לי בלונגשוט עם אדם סוריאני (אני מקווה שזה השם הנכון) על המשאבה הביתית שלי, הבנתי שכדאי שאני אעלה הסברים כיצד ניתן להסב משאבה של מדיח כלים למשאבת בישול.

שואלים למה להפוך משאבת  מדיח למשאבה לבישול בירה? פשוט מאוד, זה זול יותר מלקנות (גם  ללא עלות המשלוח והמס) וזה גם כיף לבנות דברים (בסוף זה גם נראה מגניב וגם עושה את העבודה)

אז ככה. הולכים לחנות שמוכרת משאבות למדיחים וקונים אחת כזאת:

המחיר שלה לא אמור לעלות על 150-170 ש"ח. לרוב, הבעיה היא או שהפתחים בדיוק בגודל של חצי צ'ול או טיפה קטנים. מה שצריך לעשות זה לשנס מותניים ואני מצאתי שבעזרת צינור סילקון ניתן להרחיבו מספיק ולשים על היציאה והכניסה של המשאבה. לאחר מכן יש לשים חבק (בנד) לשם הידוק הצינור שכבר נמצא בלחץ.

הכל טוב ויפה, יש לכם משאבה, צריך רק לחבר אותה למעגל חשמלי של תקע וכבל, אבל אישית אני אוהב שהדברים נראים יפה. לכן אני מעדיף להכניס את המשאבה לקופסא, כך גם אני יכול לשמור עליה מפני מים ודברים אחרים שיכולים להשפריץ על המעגלים החשמליים. הבעיה בהשמת המשאבה בקופסא זה שצריך לדאוג לאוורור נכון, כי אם לא אז המשאבה מתחממת ובסוף תמות.

כפי שניתן לראות בתמונה 

התקנתי בקופסא שני מאווררי מחשב קטנים, כאשר אחד מכניס אוויר והשני מוציא. אתם גם רואים שנאי שנמצא מחוץ לקופסא והמאווררים מחוברים אליו. בהתחלה רציתי להשתמש במאווררים של 220V אבל מה שהיה בחנות האלקטרוניקה הקרובה לביתי זה רק מאווררים ממש עבים. מאווררים דקים כמו שרציתי היו רק ב12V מה שמצריך שנאי. המאווררים מחוברים לשנאי שמחובר למתג ההפעלה של המשאבה, כך כשאני מפעיל את המשאבה אז המאווררים מתחילים לפעול אוטומטית.

זאת המשאבה כשהיא סגורה:


ביציאה של המאשבה יש לחבר ברז. אני אישית עובד עם מחברים מהירים אבל זה לא חובה. היא עושה עבודה טובה. היא יכולה לעמוד בטמפ' של מים רותחים ללא פירוק של חומרים המרכיבים את המשאבה, למרות שאני לא משתמש בה לנוזל רותח, אלא רק לעשות סירקולציה של הנוזל בזמן המאש (הכי גבוה 76 מעלות במאש אאוט). עובדת יפה שעתיים ללא כל בעיה.

עלויות:

משאבה = 170 ש"ח

2 מאווררים + שנאי = 60 ש"ח

חיבורי חשמל ומתאמים = 50 ש"ח

קופסא חדשה (אפשר גם למצוא ישנה) = 30

ברז פליז 1/2= 16

סה"כ = 326 ש"ח

אני מניח שאם תזמינו את החומרים מאיביי אז זה ייצא יותר זול.


פעם אחרונה שבדקתי אז משאבה ייעודית מחול עולה 160 דולר לפני משלוח ומע"מ. 

מקווה שהצלחתי לעניין אתכם בעוד DIY

If you don't stand for something

You will fall from anything

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

יפה מאד גלעד, בנייה יפה.

גם לי יש משאבה דומה ובגלל שיש לי עוד משאבה אחת של צ'וגר (hugger) שהם המתחרים של מרש, אני יכול להגיד לך שאני שוקל לקנות עוד אחת מוכנה...יש בעיות בפריימינג ויש טיפה נזילות בין הסיליקון לחלקי מתכת למרות ששמתי טפלון בין לבין...והיא גם לא מצליחה לדחוף דרך סליל HERMS לצ'וגר אין בעיות פריימינג כלל והיא גם יותר חזקה (למרות שבאופן מפתיע הרבה יותר רועשת מהמאולתרת)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

איך שכתבתי היא משמשת לסירקולציה של התירוש בזמן המאש. למרות שמעוצמת המשאבה הייתי מאמין שהיא יכולה לדחוף תירוש דרך הרמס.

מלבד זה, אין נזילות ואין בעיית פריימינג

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני משתמש במשאבת מכונת כביסה, לסיחרור המים החמים הHERMS,
התירוש מסוחרר במשאבת MARSH, שלטעמי קצת חלשה, אם כי עושה את העבודה.

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאד!

אהבתי במיוחד את המחברים המהירים.

אני יודע שהנושא נידון כאן המון אבל זה שידרוג שאני עדיין לא ביצעתי.

אצלי יש משאבה של מכונת כביסה שמחוברת קבוע ליציאת התירוש/בירה מהסיר.

ולגבי מחברים מהירים כמו שלך, מה מומלץ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש לי שני משאבות של מכונת ככביסה

לכל המעוניין

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

פעם גם לא חשבתי על זה, אבל אחרי שראיתי בישולים עם מחברים, התאהבתי בפשטות של הבישול. כך גם ניתן לפרק את הצינורות בסוף הבישול לייבוש ולא לשחוט להם את הצורה.

אני חושב שכמו השאר הזמנתי מproflowdynamics, הנה קישור

http://store.proflowdynamics.com/modules/store/1-2-Camlock-Fittings-_C37350.cfm

אני אישית הזמנתי את המחברים מדגם B וF. הקוטר הוא 1/2 אינצ' והמחבר מיועד להברגה אבל מתאים גם לחיבור לצינורות סיליקון מתאימים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

ככה נראית המשאבה בה אני משתמש אך ורק לסיחרור המים בהרמס.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני רואה שהצלחת להעלות תמונה, כל הכבוד!! מצטער שלא חזרתי אליך בנושא.

איזו יפיופה!! היא גם משאבת מדיח?

באיזו משאבה אתה משתמש לתירוש?

If you don't stand for something

You will fall from anything

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

המשאבה המצולמת היא משאבת מדיח, 150 ש"ח, בזמנו אצל "דובין" בחולון.

המשאבה השניה היא מארש, אעלה תמונה של הסט אפ בקרוב.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

כמו שהבטחתי, המשאבות המשמשות אותי במערכת הבישול.

מימין, משאבה של מכונת כביסה לסירקול מים, משמאל משאבת מארש.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נראה טוב מאוד, עבודה נקיה ויפה.

אבל אני לא מבין לשם מה אתה צריך מחברים מהירים למשאבת הסיחרור של המים החמים בהרמס.
האם זה לשם ניקוי או לחיבור של הצינורות למקום אחר בזמן הבישול?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

סוג'י, בזמן הספרג' המים מסיר חימום המים עוברים למאש טאן בעזרת משאבת המים. וגם עוזר בהחלט לשטיפת כל הצנרת.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מצטער לקחת את הדיון אחורה, אבל למה מועילה משאבה בתהליך המיבשול?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היא רלוונטית לבישול אול גריין, אבל לא רק, מכמה סיבות:

1. לא כולנו אנשים צעירים (אלוהים אדירים, אני בן 29), וזה לא הולך ברגל להעביר סירים מלאים בתירוש ששוקלים 40 או 60 קילו. המשאבה עוזרת להעברה של התירוש ללא חישובי גרוויטציה: "רגע, הסיר מעל הכלים השלובים של החבית תסיסה?"

2. ישנן שיטות בישול כמו HERMS או RIMS שעובדות בלוגיקה של יצירה איזון טמפ' במהלך הבישול וזאת בגלל שתהליך הבישול הוא דרך סירקולציה של התירוש. לצערי אין איך להסביר זאת מלבד לראות בישול בשתי השיטות. לנוחיותך לקבוע בישול עם אנשים שבנו מערכות כאלו או לשוטט ביוטיוב.

3. בישול בשק למשל, טומן בחובו טעויות אשר יניבו OG נמוך. שיטת הבישול היא להשרות את כל הגרעינים בשק גדול מאוד, יחד עם הנפח הכללי של המים לבישול (ללא ספארג'). לכן על מנת  להעלות את אחוזי הניצול ניתן לעשות סירקולציה של התירוש שוב ושוב דרך הגרעינים וכך  לעלות את אחוז הנצילות של המבשלה (ההישול האחרון עברתי את ה80%)

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה

Location

שילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/20/2013

דווקא נשמע מעניין הרעיון של משאבת מדיח, אני בדיוק מנסה לעשות אחשב את אותו הדבר אם משאבה של אקווריום דגים גדול,זה עובד מאוד מהר וגם עמיד בפניי רטיבות אני רק מקווה שזה יעמוד בטמפרטורה של 70+מעלות. נראה בבישול הבא.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

משאבות לטמפ' גבוהות שונות מכאנית ממשאבות רגילות.
בד"כ הרוטור של המשאבה המיועדת לחום הוא מגנטי (כלומר, החלק שמסתובב במשאבה לא מחובר ישירות לציר המנוע , אלה דרך מגנט)

במידה ומשתמשים במשאבה עם ציר קבוע לטמפ' גבוהות, יש סיכוי טוב שהמשאבה תיתפס (בעיקר בשל מקדמי התפשטות ונמפ' שונים בין חלקי המשאבה).

אי ממליץ לך לשמור את משאבת האקווריום לשימושים אחרים (קרור וכו') ולהשקיע במשאבת מכונת כביסה או מדיח, שבנויים לעבות בטמפ גבוהה (אם כי לא תחת לחץ.)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.