בבישול האחרון שלי, שמתי ילב שהפלליט וצ'ילר שלי קצת "עייף".
מכיוון שעברה כבר שנה מאז שרכשתי אותו, החלטתי שכנראה הגיע הזמן לנקותו.
הרבה נאמר על הפלייט צ'ילר, ועל הנטיה שלו להיסתם. אז לכל המודאגים, הנה שיטה קלה לניקוי יסודי של הפלייט צ'ילר:
איך מנקים פלייט צ'ילר?
1) מפרקים אותו מהחיבורים (פתיחת ארבע מחברים מהירים)
2) מכניסים לסיר לחץ
3) מוסיפים כף גדושה של אבקת מדיח (בעיקר לפתחים של מעבר התירוש)
4) סוגרים ושמים על האש ל20-30 דק'
5) מוציאים את הצ'ילר (זהירות, חם!!), נהנים מהסיפוק לראות אותו מבריק ונוצץ (מבפנים ומבחוץ) ושוטפים בזרם מים חזק משני הכיוונים.
6) מרכיבים בחזרה
בהצלחה!