שיטה לניקוי צ'ילר פלטות .

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

בבישול האחרון שלי, שמתי ילב שהפלליט וצ'ילר שלי קצת "עייף".
מכיוון שעברה כבר שנה מאז שרכשתי אותו, החלטתי שכנראה הגיע הזמן לנקותו.

הרבה נאמר על הפלייט צ'ילר, ועל הנטיה שלו להיסתם. אז לכל המודאגים, הנה שיטה קלה לניקוי יסודי של הפלייט צ'ילר:

 איך מנקים פלייט צ'ילר?

1) מפרקים אותו מהחיבורים (פתיחת ארבע מחברים מהירים)

2) מכניסים לסיר לחץ

3) מוסיפים כף גדושה של אבקת מדיח (בעיקר לפתחים של מעבר התירוש)

4) סוגרים ושמים על האש ל20-30 דק'

5) מוציאים את הצ'ילר (זהירות, חם!!), נהנים מהסיפוק לראות אותו מבריק ונוצץ (מבפנים ומבחוץ) ושוטפים בזרם מים חזק משני הכיוונים.

6) מרכיבים בחזרה 

 

בהצלחה!

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אתה חייב לצרף תמונות, סרטון או קישור למשהו שמסביר את מה שעשית

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אין לי תמונות.. איזה חלק זקוק להבהרה?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

NaOH 0.5M או במלים אחרות סודה קאובטית 20 ג''ר לליטר מומלץ מאד רק זהירות על הידיים ובעיקר על העיניים!!

אחרי בישול אחרון שטפתי את הצ'ילר עם מים רותחים בזרימה...בסוף השטיפה המים יצאו נקים לגמרי, מלאתי את הצ'ילר בחומר הנ''ל אחרי כחצי דקה שפכתי ויצא ממנו נוזל חום כהה בתוספת כל מני מוצקים...

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוי, אתם כ"כ משכנעים אותי ביתרונות של נו צ'יל 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 

נועם

במקרה הזה, הצ'ילר משמש הן למע' ה-HERMS והן לקירור התירוש. (תפקוד המשתנה בקלות דרך לוח הבקרה)

ולכן, גם אם אשתמש ב"נו-צ'יל" . עדיין יהיה צורך לנקותו אחת לתקופה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוי, אתם כ"כ משכנעים אותי ביתרונות של BIAB...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

צ'ילר או מחליף חום לא קשור בהכרח לBIAB או לקירור התירוש. זה חלק אינטגרלי ממערכת HERMS.

אבל מכיוון שהוא קיים שם ממילא, ומחמם את התירוש בזמן המאש. כל מה שצריך זה להזרים בו מים קרים בסיום הבישול ואז הוא גם משמש לקירור התירוש.

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אהבתי את הפשטות! יפה מאד

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery