פרוייקט לוח בקרה - DIY

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

ותמונת צד:

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

ס., אתה אומן!

 

:)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

וככה זה נראה מבפנים:

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נראה טוב ורציני. חבל שאתה מהצפון

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אתה מוזמן לבוא כשאתה בסביבה. Smile

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 

תיכנון חלוקה של הלוח, נעשה העל בסיס ארון חשמל עשוי מתכת:

 

 

 

 

 

הסבר:

המבשלה בנויה בשיטת BIAB כאשר שלב המאש יכול להעשות באחת משתי הדרכים הללו:

1) שימוש במע' HERMS

2) שימוש באלמנט החימום שנמצא בסיר

באזרת לוח הבקרה ניתן לבחור את שיטת המאש.

ברירת המחדל היא שימוש בHERMS, שמאפשרת דיוק רב, אין סכנה לחרוך את התירוש או ליצור הפרשי טמפ' גדולים בין חלקי הסיר השונים.
כאשר יש צורך בהעלאה מהירה של טמפ', ניתן להשתמש בגוף החימום כך שהוא יהיה מבוקר על ידי בקר הטמפ'.

 

סיחרור התירוש נעשה על ידי משאבת התירוש (מארש).

ללוח הבקרה יש אפשרות למדוד את כמות המיים שמוכנסת לבישול ולסגור את הברז כאשר מגיע לנפח הרצוי. (לשם כך משמש הCOUNTER לצד הבקר טמפ')

בשלב הרתיחה, יש אפשרות לברור בין שתי רמות חימום של גוף החימום:

שימוש ב220V - מאפשר הספק של 1850W

שימוש ב380V- מאפשר הספק של 5000W (מגיע מאספקת מתח תלת פאזית)

במידה והרתיחה חזקה מדי (סכנת גלישה), או שיש אידוי רב מדי, ניתן לווסתה בעזרת הכפתור הסיבובי (משמאל, מעל לחצן משאבת התירוש)

החוגה מחוברת לPWM (מחולל אותות) שמאפשר הפעלה לסירוגין של הSSR,
בסיבוב עד הסוף ימינה- הפעלה רצופה=עוצמת רתיחה חזקה.
בסיבוב שמאלה, הפעלה מקוטעת בהתאם לרמת הסיבוב=עוצמת רתיחה חלשה.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 

 

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

מדהים!!

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אתה מווסת את הרתיחה ע''י שליטה בתדר?

אתה יכול להרחיב קצת על מעבר בין התלת פאזי לפאזה אחת ועל השליטה ברתיחה עם הכפתור הסיבובי?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

על מעבר מתלת פאזי לפאזה אחת:

מתח תלת פאזי מוזן למע' על ידי 5 גידים:
3 גידים בציבעים :1) חום, 2) חום עם פס כתום, 3) חום עם פס שחור.

בנוסף, יש גיד בצבע כחול ששייך לאפס.

וכמובן גיד צהוב עפ פס ירוק שמהווה את ההארקה.

המתח בין כל אחת מהפאזות (לחוד) לבין האפס יהיה 220V. כמו בשקע בקיר. (לדוגמא: בין הגיד החום לבין הגיד הכחול).
המתח בין פאזה אחת לשניה יהיה 380V. (לדוגמא: בין הגיד החום ובין הגיד החום עם הפס הכתום).

אם יש הזנה תלת פאזית ללוח הבקרה, ניתן לברור איזה פאזה תזין איזה צרכן,(לדוגמא: גוף חימום). ולכן ניתן לחבר הרבה צרכנים ו"לחלק" אותם בין הפאזות.
חוץ מזה, עם מחברים גוף חימום למתח 380V, ההספק שלו יהיה הרבה יותר גבוה, וצריכת הזרם שלו תקטן!, (מה שאומר שאפשר להשתמש בחוטים דקים יותר)

בלוח הבקרה שבניתי, גוף החימום יכול להיות מחובר לשתי פאזות (ואז מקבל 380V) או להיות מחובר לפאזה אחת ואפס (ואז מקבל 220V). השינוי נעשה בעזרת המתג (בורר) האמצעי, (ELEMENT SELECTION בשירטוט)

לגבי השליטה ברתיחה:

אפשר לקנות באי-ביי רכיב אלקטרוני שנקרא PWM. (עולה דולרים בודדים). הרכיב שולח "פולסים" של 12V
ובהתאם לסיבוב של נגד משתנה משנה את משך הפולס (ואת משך ההפסקה בין פולס לפולס).

המתח שיוצא מהPWM , מחובר ל SSR ומפעיל ומכבה אותו לסירוגין, כך שמתח רשת (220V או 380V) מגיע לגוף החימום גם הוא לסירוגין.

(ובעצם גוף החימום מופעל ומופסק לסירוגין)

אם יש פולס ארוך והפסקה קצרה, הרתיחה תהיה חזקה
אם יש פולס קצר והפסרה ארוכה, הרתיחה תהיה חלשה.

כמובן שאפשר להגיע למצב שבו אין הפסקה בכלל ואז גוף החימום פועל רצוף.

חשוב מאוד:
 לגבי הסוג המומלץ של הPWM:

על מנת למנוע חימום יתר של הSSR, רצוי לרכוש PWM שמווסת תדרים בתחום ה 1HZ +/-

ובכל מקרה, כדאי לוודא מראש שהSSR יקבל קירור רציני ,כי כיבוי והדלקה שלו גורמים לפלטת חום.
אני השתמשתי בגוף קירור אימתני מרסיבר ישן.. שפולט את החום מחוץ לקופסת הבקרה, אבל אפשר גם להשתמש בגוף קרור ישן של מעבד מחשב שולחני , שמגיע כבר עם מאוורר ועושה את העבודה היטב.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סבבה תודה!

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery