מי הזיז את התסיסה שלי??

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

בוקר טוב ושבת שלום!
19 שעות לאחר הגשת שמרים (s-04) לתירוש- אין כלל פעילות בנשם. 
אפילו לא הסתה של המים לצד אחד. 
כמו כן- לא ניתן לראות פעילות שמרית בנוזל (לא בועות ולא הקצפה). 

כל התהליך התרחש כרגיל, בלי חריגות או ניסויים. 
יש פה עניין של התעוררות מאוחרת?
שווה להוסיף עוד שקית?
יש למישהו רעיון מה הולך או איזו עצה??

קצת מדאיג, לא קרה לי מעולם....

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

הוספתי עכשיו עוד שקית שמרים.
כשפתחתי את המכסה ראיתי שכבר יש תחילת פעילות מהשקית הקודמת. 

אשמח להסבר או השערה למה היה דיליי כל כך גדול. 
לשם הבהרה- המיכל לא יושב במקרר הוא יושב במרתף בטמפ' מרתף קרירה. 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

יש מצב שהמכסה לא היה סגור כמושצריך ואז הגז שנפלט יצא לא דרך הנשם, דרך לבדוק את זה היא ללחוץ על המכסה ולראות אם הנוזל בנשם זז.

מעבר לזה יכול להיות שהשמרים היו ישנים ובגלל זה היו הרבה תאים מתי ולאלו שהיו חיים לקח יחסית הרבה זמן כדי להתרבות ולהתחיל בפרמנטציה.

סמי - בירה בגדד's picture

Location

האשל 12
אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/07/2013

זאת הזדמנות לשאול אם מישהו מכיר את התופעה שהמכסה נפתח בזמן התסיסה (על אף שהיה בודאות סגור היטב ועל אף שהנשם עבד ולא היה סתום)?

ולמה זה קורה תמיד בבירת חיטה?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

מכיר, זה קרה לי בבירה השניה שבישלתי.
השמרים של החיטה תוססים בצורה מאוד אגרסיבית, מה שיכול לגרום לסתימה של הנשם ע"י חלקי כשות וכד'. אם הנשם נסתם אין לגז מאיפה לצאת ואז המכסה עף.
כדי למנוע את זה כדאי להשאיר headspace מספיק גבוה, במיוחד בבירות חיטה.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תגידו לי אם אני טועה.
אבל מה שאני עושה, זה מבשל את הכשות בתוך שקית, בדומה לגרעינים, כך שהם משאירים מינימום משקעים.
לכן זה גם לא סותם את הנשם.
אני טועה ואני מאבד חלק מהארומות?

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

לא יודע אם ״טעות״ זו המילה המתאימה לכך, כיוון שהעניין הוא נפוץ מאוד. 

מה שכן- ניצול הכשות בשיטה זו הוא לא אופטימלי, והרחקת המשקעים מהנוזל היא מספיק קלה בשביל שזה לא יהיה משתלם, לדעתי.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

המיכל קשיח ולכן אני לא יכול ללחוץ על המכסה...
יש מצב שהיו ישנים. עכשיו נראה שיש תסיסה רגילה והכל סבבה, אבל עדיין אין תנועה בנשם. 
יכול להיות שיש סדק איפהשהו במכסה. 
בנוסף- זה מכסה הברגה ויכול להיות שהוא מה שגורם לבעיה....
כשאני לוחץ על צידי המיכל הנוזל כן זז... :/

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרים הורטבו?

זה קורה לפעמים - וכשזה קורה,במקום להוסיף עוד חבילה - וכדי ללמוד, אפשר לעשות בדיקת תסיסה מהירה (fast ferment test)

אם זה מעניין אותך ארחיב

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

ימשיך כבודו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קח ליטר או שניים מהבירה והתסס בטמפ יותר גבוהה(יענו בטמפ החדר) תוך עירבוב

- במידה ותוסס היטב יש בעיה עם החמצון או הטמפ או אולי בכמות השמרים שהגשת

 במידה ולא - הוסף (גרם או שניים)שמרים ווחזור על הפעולה - תסס - היתה בעיה עם השמרים

 לא תסס - בעיה בתירוש