חברים יקרים.
שלשום בישלתי לראשוונה לאגר בבישול מרכז.
הכנסתי את החבית למקרר כדי שתגיע ל-7 מעלות לזריעת השמרים.
אתמול ביצעתי את הזריעה אבל היו לי שתי בעיות מרכזיות שאני לא יודע איך לאכול אותן.
1) ביצעתי הרטבת שמרים יבשים . שמתי חצי ליטר מים מורתחים בטמ"פ החדר ופיזרתי את השמרים עליהם. לצערי מחוסר ידע ומטמטום של שעות מאוחרות בלילה עירבבתי את השמרים ואז כל השמרים נהפכו לעיסה גושית שחלק ממנה נדבקה לדפנות הכלי וחלק לכלי הערבוב. הוספתי אותם לתוך התירוש ואז שמתי לב שנשארו לי חלק מהשמרים דבוקים על דפנות הכלי. ניסיתי כמה שאפשר להוסיף את השאר ע"י טבילת הכלי בתירוש. לכן לא כל השמרים נכנסו. מאמין שכמעט חצי שקית.
שמתי שתי שקיות שמרים. 34-71
2|) לאחר זריעת השמרים נזכרתי ששכחתי לאוורר את התירוש אז שפכתי את התירוש מדלי תסיסה אחד לשני(כמובן שהדלי השני היה מחוטא טוב).
אני לא בטוח אם גרמתי נזק בלתי הפיך לבירה.
אם כן אכין אחת נוספת בשנית.