בעיות בבישול לאגר

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

חברים יקרים.

שלשום בישלתי לראשוונה לאגר בבישול מרכז.

הכנסתי את החבית למקרר כדי שתגיע ל-7 מעלות לזריעת השמרים.

אתמול ביצעתי את הזריעה אבל היו לי שתי בעיות מרכזיות שאני לא יודע איך לאכול אותן.

1) ביצעתי הרטבת שמרים יבשים . שמתי חצי ליטר מים מורתחים בטמ"פ החדר ופיזרתי את השמרים עליהם. לצערי מחוסר ידע ומטמטום של שעות מאוחרות בלילה עירבבתי את השמרים ואז כל השמרים נהפכו לעיסה גושית שחלק ממנה נדבקה לדפנות הכלי וחלק לכלי הערבוב. הוספתי אותם לתוך התירוש ואז שמתי לב שנשארו לי חלק מהשמרים דבוקים על דפנות הכלי. ניסיתי כמה שאפשר להוסיף את השאר ע"י טבילת הכלי בתירוש. לכן לא כל השמרים נכנסו. מאמין שכמעט חצי שקית.

שמתי שתי שקיות שמרים. 34-71

2|) לאחר זריעת השמרים נזכרתי ששכחתי לאוורר את התירוש אז שפכתי את התירוש מדלי תסיסה אחד לשני(כמובן שהדלי השני היה מחוטא טוב).

אני לא בטוח אם גרמתי נזק בלתי הפיך לבירה. 

אם כן אכין אחת נוספת בשנית.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נשמע כמו משהו טרגי.

א. אין בעיה לאוורר את התירוש אחרי שהשמרים כבר בתוכו. ממש בסדר גמור.

ב. לגבי הרטבת השמרים, כן אני מכיר את התופעה. נראה שהתמודדת יפה. בפעם הבאה לא לערבב אלא לתת להם לשקוע ולהרטב לאט לאט.

 

RDWHAHB

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

את הרטבת השמרים כדאי לעשות בכלי שניתן לאטום עם מכסה. לדוגמה צינצנת . כ200 מ"ל מיים לשקית שמרים.
ניתן לשפוך מים רותחים לצינצנת, לסגור ולחכות שיגיע לטמפ' החדר. ואז גם המיים וגם הצינצנת מחוטאים.

את השמרים כדאי להוסיף הסביבה מחוטאת (ליד להבת הגז של הכירים, ) אני נוהג להרים את מכסה הצינצנצ ב45 מעלות ולשפוך את תוכן השקית פנימה. (לחטא קודם גם את השקית והמספריים)

אין צורך בכלי נוסף לעירבוב (כדוגמת כף). מספיק לסגור את המכסה, לטלטל את הצנצנת בעדינות ולהפוך אותה מס' פעמים (זהירות!! עירבוב חזק עלול להזיק לשמרים).
גם אם נוצרו גושים, לחכות מעט ולחזור על הטילטול.
להשרות לחצי שעה לפחות אבל לא יותר ממס' שעות, 

לדעתי, אם לא נכנס זיהום לבירה בזמן ההעירבוב שלך מדלי לדלי. אין סיבה שהבאץ' נהרס. (ומכיוון שהטמפ' נמוכה יחסית. היא מונעת את התרבותם המהירה רוב המזהמים)
במקרה ולא הוכנסו מספיק שמרים ,אתה יכול להוסיף שקית נוספת גם היום.

במידה ואתה חושש שעדיין אין מספיק חמצן בתירוש (גם לאחר ההעברות מדלי לדלי), אפשר לאטום את מיכל התסיסה (ולזכור גם להוציא את הנשם ולכסות את החור בניר כסף מחוטא) ולטלטל את המיכל למשך כ 15 דק'.

 

בהצלחה!

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

הערה קטנה:

לא מומלץ להשרות את השמרים להרבה יותר מחצי שעה ובוודאי לא למס' שעות מאחר ואנחנו עשויים לגרום לשמרים להרעבה

("יום הכיפורים" של השמרים).

סרטון נחמד בנושא

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לצערי לא חיכיתי חצי שעה כי פחדתי שהזקתי לשמרים אז עברו 5 דק' מקסימום ואז הוספתי אותם. מקווה שלא גרמתי להם להלם.

לגבי האיוורור לדעתי יש מספיק חמצן.

אולי אני אוסיף שמרים, חצי חבילה כדי שיהיה לי מספיק לבקבוק לא?

 

לגבי התסיסה.... מתי בדרך כלל רואים תחילת בעבוע? יומיים שלושה?

 

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אתה אמור לראות בעבוע כ 24 עד 48 שעות מהגשת השמרים.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה שלך היא בוודאות לא "מספיק שמרים לביקבוק".

השמרים בכל מקרה יתרבו ויתסיסו את הבירה.

הבעיה בUnderpitch היא בשלב הראשון של התסיסה, לא בשלב הביקבוק.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מה יכול לקרות לבירה ב-UDERPITCHING ?

הוספתי לבסוף רבע שקית לכל היותר

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

Underpitching עלול לגרום לשמרים להיות בסטרס שגורר יצירת טעמי לוואי (מאתר Wyeast):

  • Excess levels of diacetyl
  • Increase in higher/fusel alcohol formation
  • Increase in ester formation
  • Increase in volatile sulfur compounds
ובנוסף במקרים קיצוניים התופעות הבאות:
  • High terminal gravities
  • Stuck fermentations
  • Increased risk of infection
אבל הכי חשוב כמו שנועם כתב: RDWHAHB ושתהיה שנה טובה Cool
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

..."ניסיתי כמה שאפשר להוסיף את השאר ע"י טבילת הכלי בתירוש..." נראה שהכנסת זיהום כי הכלי מבחוץ לא מחוטא

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במקרה שבפעם הבאה שאתתה מרטיב שמרים אתה מערבבם בטעות,תתאזר בסבלנות

ופשוט תחכהכ-5-10 דקות לספיגת המים, ואז לערבב את השמרים למשחה

יש להוסיף לשמרים הרטובים מעט תירוש קר לצורך השוואת טמפ ולדילול השמרים ואז יותר קל לזרוע אותם

אם לא אווררנו תירוש זה לא סוף העולם, פשוט יש לאפשר יותר חמצן לשמרים ע"י זה שאת השעות הראשונות של התסיסה

יש לאפשר ללא נשם אך מכוסה למניעת זיהום ובכך לאפשר לשמרים מספיק חמצן לשלב הראשוני של התסיסה.

 

בכל מקרה שמרים 34-70 הם איטיים ותסיסה טובה נראית לעיין רק לאחר 3-4 ימים

 

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

יש ביעבוע!!!!!!

:)

 תענוג....