אני מחפש מתכון לבירה או משקה אחר המתאים לפסח.
אני מתכוון להכין לעובדים אצלנו מתנה לחג.
אני מחפש מתכון לבירה או משקה אחר המתאים לפסח.
אני מתכוון להכין לעובדים אצלנו מתנה לחג.
לפסח? יענו כשר לפסח?
או לסוכות? שזה יותר קל להכין בירה עם תוספת אתרוג/הדסים/תמרים (לולב).
פסח.
אני רוצה להכין כמות מספיק גדולה מראש..... ןיש מתכונים ארוכים
אז יש שתי רמות מבחינת כשרות לפסח, שתיהן חשובות לשומרי כשרות, אבל תלוי בך. להכין בירה מחומרים כשרים לפסח כדוגמת בירה כוסמת (הקטנית לא הדגן)/סיידר/תמד לכבוד הפסח, לבשל, להתסיס ולבקבק בכלים שיש לך. או אם אתה רוצה את זה באמת כשר לפסח, צריך להגעיל את הסיר (פרוצדורה ממש פשוטה) ואת שאר כל המתכת. את כלי הזכוכית אפשר גם להכשיר בקלות. ואת הפלסטיקים, תיאלץ לקנות חדש.
האמת, התכנון שלי, זה אחרי החגים להכין תמד בג'ריקן שקניתי במיוחד לכבוד פסח ולבקבק בבקבוקים שגם אני רוצה לרכוש במיוחד ואולי אכין גם סיידר.
אפשר להכין סיידר תפוחים כאשר:
1-מתסיסים אם שמרים שעלי אופי מאלטי מאוד כגון S-04, לקבל גוון של בירה
2-מוסיפים שמרים פירותיים לארומה ולמעט מרירות כגון קליפסו שישתלבו ויתאזנו עם ארומת התפוח.
אפשר גם ליישן עם אלון לטעם רקע
זה משקה מתקתק עם נגיעות תפוח כאשר יש טעם מאלטי עמוק מהשמרים
גם כשר לפסח וגם מהנה ומתאים לחובבי אלכוהול.
מהניסיון שלי-יש לייצר תירש בעל OG של 1.052 לפחות ולאפשר לשמרים לסיים תסיסה לחלוטין,
ה-ATTANUATION של השמרים יבטיחו סיום תסיסה בצפיפות 1.016-1.018 שמשאירה מספיק סוכר
לטעום את טעם התפוח ומונעת מהבקבוקים להתפוצץ.
יש להשתמש ברכז תפוח ללא תוספת סוכר וחומר משמר-להשיג בסופר בדר"כ מתחת עמדות הירקות
נשמע ממש טעים, תודה.
איך אפשר להכין תמד לפסח??השמרים הם חמץ לא??