בירה לפסח

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מחפש מתכון לבירה או משקה אחר המתאים לפסח.

אני מתכוון להכין לעובדים אצלנו מתנה לחג.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לפסח? יענו כשר לפסח?
או לסוכות? שזה יותר קל להכין בירה עם תוספת אתרוג/הדסים/תמרים (לולב).

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

פסח.

אני רוצה להכין כמות מספיק גדולה מראש..... ןיש מתכונים ארוכים

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אז יש שתי רמות מבחינת כשרות לפסח, שתיהן חשובות לשומרי כשרות, אבל תלוי בך. להכין בירה מחומרים כשרים לפסח כדוגמת בירה כוסמת (הקטנית לא הדגן)/סיידר/תמד לכבוד הפסח, לבשל, להתסיס ולבקבק בכלים שיש לך. או אם אתה רוצה את זה באמת כשר לפסח, צריך להגעיל את הסיר (פרוצדורה ממש פשוטה) ואת שאר כל המתכת. את כלי הזכוכית אפשר גם להכשיר בקלות. ואת הפלסטיקים, תיאלץ לקנות חדש.

האמת, התכנון שלי, זה אחרי החגים להכין תמד בג'ריקן שקניתי במיוחד לכבוד פסח ולבקבק בבקבוקים שגם אני רוצה לרכוש במיוחד ואולי אכין גם סיידר.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אפשר להכין סיידר תפוחים כאשר:

1-מתסיסים אם שמרים שעלי אופי מאלטי מאוד כגון S-04, לקבל גוון של בירה

2-מוסיפים שמרים פירותיים לארומה ולמעט מרירות כגון קליפסו שישתלבו ויתאזנו עם ארומת התפוח.

אפשר גם ליישן עם אלון לטעם רקע

זה משקה מתקתק עם נגיעות תפוח כאשר יש טעם מאלטי עמוק מהשמרים

גם כשר לפסח וגם מהנה ומתאים לחובבי אלכוהול.

מהניסיון שלי-יש לייצר תירש בעל OG של 1.052 לפחות ולאפשר לשמרים לסיים תסיסה לחלוטין,

ה-ATTANUATION של השמרים יבטיחו סיום תסיסה בצפיפות 1.016-1.018 שמשאירה מספיק סוכר

לטעום את טעם התפוח ומונעת מהבקבוקים להתפוצץ.

יש להשתמש ברכז תפוח ללא תוספת סוכר וחומר משמר-להשיג בסופר בדר"כ מתחת עמדות הירקות

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

נשמע ממש טעים, תודה.

Location

גבעת אלה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/22/2013

איך אפשר להכין תמד לפסח??השמרים הם חמץ לא??

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

לפי הלוגיקה הזאת יין גם לא כשר... (רק קמח מחמיץ.. לא קשור לתסיסה)

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

למרות שרצוי לבדוק את הנושא עם נותן הכשרות של השמרים שמא הם דוחפים משהו חמץ לחלוטין,
בעקרון אין שום סיבה שזה יהיה חמץ- שמר זה טפיל/חיידק/ ג'יפה, או בקיצור חי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרי בירה בד"כ מורבים (propogated ) על מצע על בסיס מאלט. זה חמץ.

מצד שני, שמרי יין עם תעודת כשרות יהיו בד"כ גם כשרים לפסח.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012
שמרים אינם נחשבים "חי" אלה חלק מממלכת הפיטריות. 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.