שלום לכל החברים!!
שמי יאיר. חבריי ואני מבשלים בירה יחסית מעט זמן, וכרגע מבשלים את הבאטץ' הרביעי.
אנחנו בינתיים מבשלים איילים במיכלי תסיסה של 25 ליטר, וזאת ע"י שימוש ברכז ולתת, הבאטץ' הנוכחי הוא של בראון אייל.
השאלה שלי היא בנוגע לבישול האחרון. בישלנו לפני כיומיים את הבראון אייל, הקפדנו לשמור על טמפ' אחידה (65-68) אך משום מה הנשימה עדיין לא התחילה כמו בבירות הקודמות שהיו בעלות OG יותר נמוך.
הOG במתכון שבו עשינו שימוש היא 1.063 (לפי Brewmate) ואמורה לרדת עד ל-1.016.
לפי מה שקראתי הן בספר שהוצע באתר (ספר מצוין לטעמי), והן בpodcasts שבאחד מהם דיבר palmer על בירות "כבדות". הבנתי שבירות בעלות OG גבוה יחסית יכול שלא יתחילו בתסיסה ישר אחרי כמה שעות, אלא עד ל-48 שעות לאחר הגשת השמרים. לצערי עדיין לא ראיתי תסיסה בנשם, השאלה היא האם יש טעם, במידה ואין תסיסה עד היום בלילה (בחלוף 48 שע') לרכוש שמרים ולהגישם אחרי החייאה קצרה?
מדובר בשמרים של Dandstar.
תודה רבה לעוזרים, ושנה טובה!
יאיר.