חבר חדש + שאלה

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

שלום לכל החברים!!


שמי יאיר. חבריי ואני מבשלים בירה יחסית מעט זמן, וכרגע מבשלים את הבאטץ' הרביעי. 
אנחנו בינתיים מבשלים איילים במיכלי תסיסה של 25 ליטר, וזאת ע"י שימוש ברכז ולתת, הבאטץ' הנוכחי הוא של בראון אייל.  

השאלה שלי היא בנוגע לבישול האחרון. בישלנו לפני כיומיים את הבראון אייל, הקפדנו לשמור על טמפ' אחידה (65-68) אך משום מה הנשימה עדיין לא התחילה כמו בבירות הקודמות שהיו בעלות OG יותר נמוך.

הOG במתכון שבו עשינו שימוש היא 1.063 (לפי Brewmate) ואמורה לרדת עד ל-1.016.
לפי מה שקראתי הן בספר שהוצע באתר (ספר מצוין לטעמי), והן בpodcasts שבאחד מהם דיבר palmer על בירות "כבדות". הבנתי שבירות בעלות OG גבוה יחסית יכול שלא יתחילו בתסיסה ישר אחרי כמה שעות, אלא עד ל-48 שעות לאחר הגשת השמרים. לצערי עדיין לא ראיתי תסיסה בנשם, השאלה היא האם יש טעם, במידה ואין תסיסה עד היום בלילה (בחלוף 48 שע') לרכוש שמרים ולהגישם אחרי החייאה קצרה?

מדובר בשמרים של Dandstar.


תודה רבה לעוזרים, ושנה טובה!


יאיר.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי יאיר. ברוך הבא לפורום ושנה טובה.

חוסר בועות בנשם אינם אינדיקציה טובה לחוסר תסיסה.
כדאי לבדוק קודם האם מיכל התסיסה אטום (לחץ על צידי הדלי אמור להעלות את גובה הנוזל בנשם)
ואפשרות נוספת היא  לפתוח בזהירות (לשמור על סטרליזציה) את הדלי ולראות אם יש סימני תסיסה. (קצף על פני הנוזל)

בנוסף, לפני שאתה פותח את המיכל,חסרים כמה פרטים:

באיזו טמפ' הוגשו השמרים, ובאיזה צורה (הרטבה? האם בוצעה השוואת טמפ'?)

באילו סוג שמרים מדובר?

מה כמות השמרים שהגשת?

באיזו טמפ' התסיסה מתרחשת? (גם טמפ' נמוכה מאוד וגם טמפ' גבוהה יכולים לעצור את התסיסה).


בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

ערב טוב,

 

בנוגע לשמרים - מדובר בשמרים של יבשים דנסטאר נוטינגהאם (11 גרם), ביצעתי הרטבה לפי מה שהוצע על גב האריזה (עבד פעם קודמת יפה מאוד), השמרים הוגשו בטמפ' של 26 מעלות ולאחר מכן ישר הכנסנו את המיכל אל חדר קריר עם מאוורר תעשייתי על מנת להוריד את הטמפ' בנוסף. את הטמפ' של השמרים לא בדקנו Cry. אבל זה היה בחדר ממוזג שעמד כמה שעות על 24 מעלות.

התסיסה מתרחשת בטמפ' של מתחת ל24 (בערך), מדובר בממ"ד שבו המיכל עומד בתוך כלי מים עם מגבת רטובה והמאוורר שהוזכר לעיל.

 

האם יכול להיות שתהיה תסיסה שלא נראית בנשם אך למרות זאת השמרים יעשו את העבודה כראוי??
כמו כן, אם אני רואה שהמיכל אטום היטב, ולאחר מכן אפתח וכן אראה סימני תסיסה, האם זה מספיק?

 

תודה

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כאמור, יכולה להיות תסיסה תקינה בלי שתהיה אינדיקציה בנשם.
זה קורה כאשר המיכל לא אטום לחלוטין.

מבחן ראיה לאטימות המיכל עלול להטעות.

גם מבחן לחיצה אינו מדוייק דיו. לעיתים בריחת הלחץ מתרחשת מפתח קטן מאוד.

השיטה הבדוקה, מלבד פתיחה וראית סימני תסיסה, היא לבדוק את הגרוויטי.
תסיסה מלווה תמיד בירידה של גרוויטי ביחס ל OG. (השמרים ניזונים מהסוכר).

שאלה נוספת- האם איווררת את התירוש לפני ההגשה? 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013
כשהעברנו את התירוש מהסיר למיכל עשינו את זה בצורה באוויררה את התירוש, חוץ מזה לא היה איוורור נוסף.

בדקתי את את עניין הלחץ אתמול, לחצתי על הצדדים והנוזל בנשם עלה, בנוסף עברתי על המכסה בכדי לוודא שהוא סגור והשפה שלו במקום מסוים קצת עקומה. למרות שהוא סגור - זה אולי חלק מהבעיה?\

היום בבוקר פתחתי את המכסה בחרדת קודש שלא יכנסו לי כל מיני דברים לא רצויים. והייתה תסיסה, נראה שהשמרים עבדו שם, הסימנים עלו גבוה במיכל.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעולה

 

אז חכה, כרגיל, עשרמה ימים עד שבועיים מהגשת השמרים ובקבק כרגיל

 

בהצלחה ושנה טובה : )

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

יופי. נראה שהכל כשורה.

כפי ששחר אמר, חכה שבויעיים. אני מודד גם גרוויטי בסוף התסיסה,
לא מחייב אבל רצוי כדי שתדע את אחוז האלכוהל ואת מאפייני הבירה ביחס לתיכנון המקורי.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום יאיר וברוך הבא

 

כמו שסוג'יי אמר - מדוד גרביטי ונראה מה המצב

י

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

תודה רבה לכולם!!

 

אני אשאיר את זה במיכל ונראה מה יצא ממנה