שאלה לגבי הכנת belgian candi sugar

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

שלום לכולם,

הכנתי אתמול קנדי שוגר לצורך בישול בלגית בחמישי הקרוב. כל ההכנה עבדה כמתוכנן, אך הבוקר, כשבדקתי את המוצר הוא לא היה קשה ושביר כמו שאמור היה להיות, אלא גמיש מעט. הכנסתי לפריזר, ועכשיו הוא קשה לגמרי וניתן לשבירה. מה יכולה להיות הטעות שלי בהכנה?האם הוא בסדר ואפשר להשתמש בו, או שצריך להכין חדש?

תודה רבה!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

חג שמח יהודה,

בשביל שנוכל לעזור לך להבין מה קרה, אתה צריך לתאר את התהליך שעשית

תפרט כמה שיותר ואז נתחיל כאן דיון בנושא.

לגבי השאלה אם ניתן להשתמש בו, כל עוד לא הכנסת חומרים לא קשורים, או שלא שרפת אותו, אין סיבה שלא תוכל להשתמש בתוצר שקיבלת

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בסוף התהליך צריך לחמם את הסוכר לבערך 150 מעלות צלזיוס וישר אח"כ לשפוך אותו לתבנית כדי שיתקרר בה. זה אמור להפוך אותו לקשה.

אבל כמו שגלעד כתב פה זה לא כזה קריטי או הוא קשה או לא, יש גם כאלה שמשתמשים בסירופ קנדי שוגר ולא בגושים.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

חג שמח ושנה טובה!

אם כבר מדקדקים, אז כבר...Laughing

לגבי התהליך, הבאתי קילו סוכר לרתיחה עם כוס מים, כשקיבלתי סירופ הומוגני, הוספתי 2 כפיות מיץ לימון, וכשהגיע לטמפ' של 127 מע' שמרתי שלא יעבור 135 וירד מ 127, למשך שעה ו 20. התקבל צבע אמבר יפה. העליתי ל 150 מע' ומיד הורדתי ושפכתי לתבנית. עד הבוקר (6 שעות) זה התמצק, אך נותר מעט גמיש ולא ניתן היה לשבור אותו. אחרי שעתיים בפריזר הוא היה מוצק ואז שברתי אותו, ופיזרתי אבקת סוכר. קראתי קצת והבנתי שתהליך השינוי בסוכרים נעשה ב 20 דק' הראשונות של הטמפ' הקבועה ולאחר מכן מדובר רק בשינוי צבע והרתחתו ל150 מע' עמ' להגיע לשלב הה HARD BRAKE, כך שכנראה אתה צודק גלעד וההכל בסדר, רק ה"מוצקות" שלו, נזילה...

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שיהיה בישול טוב

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב הבנתי ה candy sugar הוא בכלל סירופ.

יש מתכון באחד הקבצים שהועלו לפורום זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט