פרחי כשות

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

שלום חברים, חג שמח ושנה טובה קודם כל!

אני מבשל כרגע בירת לאגר בall grain והשתמשתי בכשות cascade וקיבלתי פרחי כשות גם של cascade למישהו יש דרך מקורית ויעילה לגבי השימוש בפרחים?

ההמלצה שקיבלתי היא להכניס את הפרחים לאחר התסיסה הראשונית (5-7 ימים) בצורתם הטבעית או בשקית בישול.

השאלה היא איך אני עושה את זה? מכניס את הפרחים למיכל וסוגר....? או שאני בעצם מעביר למיכל תסיסה שני ומכניס את הפרחים ונותן לתסיסה להמשיך..?

מי יודע ???

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום זיו.

לגבי הפרחים אני פחות מתלהב. הם פחות אפקטיביים מהכופתות שאנחנו מכירים, הנצילות שלהם נמוכה יותר והם בעיקר בשביל פוזה.

במידה ואתה בוחר להשתמש בהם, אזכמה דרכים לעשות דריי - הופינג:

1. לחכות לשלב בו התסיסה נרגעת ואז להוסיף את הכשות.

2. לחכות לגמר תסיסה, להעביר למיכל שני (סקנדרי) ושם להוסיף כשות.

לגבי הוספת הכשות, אני ממליץ פשוט לשים אותם חופשי במיכל ולא בשקית בישול. כשהכשות כלוא בתוך שקית הבישול הנוזל לא נוגע בכל שטח הפנים של הכשות, וכך הרבה מן השמנים שבכשות לא עוברים אל הנוזל.

אני בדרך כלל מעביר לסקנדרי. מנסיוני כאשר מוסיפים את הכשות למיכל עם שמרים, אז פעולת התסיסה שעדיין ממשיכה, גורמת לאובדן של ארומות בנוזל עקב גזים של CO2 שנפלטים מהשמרים. 

If you don't stand for something

You will fall from anything