הצללת בירה עם ג'לטין

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

עכשיו סיימתי את ה AG הראשונה שלי. על המלחמה הזו אספר בהזדמנות, אבל משהו אחר קפץ לי לעין.

כבר עכשיו, הבירה אינה צלולה כלל (אייריש סקוטש), במתכון הומלץ להוסיף אייריש מוס, מה שלא עשיתי. בחיפוש ברשת, נתקלתי בציטוט הבא "שיטת הצללה נוספת היא שימוש בג'לטין לבישול אשר מוסף למיכל ההתססה בתסיסה השניה. הג'לטין שוקע וגם הוא סוחב עימו את החלבונים הלא רצויים לתחתית המיכל. יש להוסיף שתי כפיות לכוס מים קרים, להמתין כחצי שעה, לחמם לכ- 80 מעלות צלזיוס ולהוסיף לבירה." מהאתר בקבוק.

השאלה שלי היא, אם ההתססה השניה שלי היא בבקבוקים, מתי ואיך אני מוסיף את הג'לטין, אם בכלל?

חן חן על תשובות והארות. אגב, היום גיליתי למה משתמשים במאשינג טאן או מבשלים בשיטת ה BIAB :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל,

מה לעשות? מקור המידע הגדול ביותר בנוגע לבישול בירה הוא כנראה לא "אתר בקבוק".

כמו רוב רובינו כאן, תאלץ למתוח קצת את שרירי האנגלית שלך בשביל לקבל מידע מקיף יותר.

עשיתי לך חצי עבודה והרצתי חיפוש על הביטוי

gelatin in primary

http://www.homebrewtalk.com/f13/can-i-add-gelatin-primary-140689/

בקיצור, אפשר להוסיף ג'לטין להצללה ישירות למיכל התסיסה הראשון לאחר שהתסיסה הסתימה. רק אל תערבב חזק מידי שלא להחזיר את כל המשקע חזרה לתוך הנוזל.

הבירה אמורה להצטלל יפה תוך יומיים שלשה.

 

אופציה אחרת היא לקרר את הבירה (מאד) במיכל התסיסה לפני ההעברה למיכל הביקבוק (נניח יומיים במקרר, ואם אפשר אז להוריד ל 1-2 מעלות צלציוס).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל,

עוד שאלה: אייריש סקוטש ????

זו בירה אירית או סקוטית?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

נו באמת נועם. זו בירה אירית בניחוח סקוטי :-P

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני ניסיתי את השיטה בבלונד תות והנסיון נחל כשלון צורב. לא הבירה שכידוע הגיע למקום השני בקטגוריה הישראלית בלונג שוט.

פעלתי בדיוק לפי ההוראות אממה, הג'לטין שקע לו בדד לתחתית מיכל התסיסה השניה. גרדתי מהתחתית זלטין שקוף ונקי כמו קריסטל.

 הסבירו לי שהזלטין  בארץ עשוי מעצמות דגים מטעמי כשרות וזאת הסיבה. אני לא כ"כ בטוח שזאת הסיבה. יתכן ואנסה שוב.

אבל השאלה הגדולה היא למה לך בכלל להתעסק אם זה? הבירה תהפוך לצלולה בעוד מספר שבועות גם אם לא תעשה כלום.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

יש גם ג'לטין על בסיס עצמות בשר ובארץ ניתן להשיג גם על בסיס "כבש גרמני". לא מסתדר לי כ"כ ההסבר על עניין הכשרות, אולי זה באמת לא ממש עובד.

בקיצר, אני אהיה סבלני ובמקס', בפעם הבאה אוסיף את האצה האירית.

תודה!

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סליחה אם אני משבית שמחה, אבל אני לא ממש מבין למה להכניס לבירה מרכיבים כמו ג'לטין שאין להם שום תרומה לערך האמיתי של הבירה. אני אולי קצת שמרני אבל אני לא הייתי מכניס כזה מרכיב לבירה שלי.

למעשה - גם אייריש מוס, שמקורותיו טהורים והוא הרבה יותר תמים מחומר המופק מעצמות של חיות הפסקתי להוסיף. נושא הצלילות (למי שזה באמת חשוב) פתיר בקלות יחסית באמצעות קצת סבלנות ותהליכי עבודה נכונים.

ולסיום - עדיין לא זנחתי את המנטרה שלי שעכור הוא יפה.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אישית, גם אני בדיעה שעכור זה יפה, גם טעים. אבל הפעם הבירה נראתה לי עכורה מדי, אם יש חיה כזו. כנראה שעניין ה AG בבירה שהיא חדשה לי, קצת הרתיע אותי.

טוב, אני בעד לראות מה הזמן יעשה. בנתיים אני צריך לבדוק את בירת החיטה שהבנתי כי היא צריכה קצת יותר זמן ליישון ולקוות שהאמריקן אמבר והאולד סקוטש יצאו בסדר.

לפחות עכשיו כבר מכירים אותי בסופר ומכינים לי בקבוקי גולדסטאר אז אני לא מודאג:)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני כמה זמן בישלתי סקוטיש אייל שיצא בצבע חום בוץ. עכור זו מילה עדינה למה שהיה שם. אטום מילה הולמת יותר.

אחרי שבועיים בבקבוק הבירה הצטללה ברמות לצלילות שאינה מביישת בירות מסחריות. וזה בטמפרטורת החדר - בלי לקרר.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אמתין בסבלנות :)

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

האם הג'לטין לא פוגע בגוף הבירה?

אני מוסיף אייריש מוס לבישול מתוך הרגל שסיגלתי לעצמי,
ותמיד אני תוהה: אם הוא נותן צלילות, מה הוא לוקח בתמורה?
רק רכיבים מיותרים?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אם אני זוכר נכון אייריש מוס פוגע קצת בקצף.

אני וויתרתי לגמרי על המצלילים למיניהם ממש מיותר.

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק בימים אלו נערך ניסוי של BBR בשיתוף BYO בעניין זה בדיוק.

האם יש שינוי ניכר בין בירה שבושלה עם אייריש מוס ובין זו שבושלה ללא.

התוצאות יפורסמו בגליון הבא של BYO או בזה שאחריו. בנתיים יש תמונות של הבירות בתסיסה בעמוד הפייסבוק של BBR.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אפשר לינק?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://www.facebook.com/basicbrewing

 

התקלקל לך הגוגל? אתה צריך כבלים בשביל להניע?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

:-)