שלום לכולם, שמי צבי הרשקו ממודיעין. אני כבר מבשל בימים אלו את הבאץ' השביעי שלי. מאחורי כבר 3 באצ'ים של בירת חיטה, שניים בסיגנון פילסנר ושניים אייל בהיר. אני לא לגמרי סגור על היכולות שלי. בעיניי הבירה שלי טעימה (כך גם בעיניי הטועמים ממנה) אבל ראיתי פה כאלה שמזמינים, אז גם אני אשמח אם מישהו מהמבינים יבוא לטעום מהבירות שלי ויחווה את דעתו.
בכל מקרה אני כרגע רק מתחבט עם הטכניקות הבסיסות. אין לי כוונה (וגם לא את המקום) להכניס מקררים ו/או מתקנים כאלה ואחרים כך שאני מחפש את הפשוט והיעיל. אחד הדברים שאני מנסה כרגע, זה לשמור על טמפרטורת תסיסה באמצעים פשוטים. כך למשל הכנתי את הבאצ'ים האחרונים של האייל טבולים בתוך אמבט מים מכוסים במגבת עם מאוורר דולק ובקבוקי קרח כל בוקר וערב. זה שמר לי על טמפרטורה של המיים בערך על 22 מעלות, סביר בשביל בירת אייל.
היום קראתי פוסטים על צ'ילרים וגם על המשאבה הביתית ואז חשבתי, האם יש אפשרות לשלב את השניים לשמירה על טמפרטורת התסיסה, כלומר צילר שניזון מאמבט מיים בטמפרטורה קבועה ומשאבה שמסחררת את המיים בתוך הכלי וממנו החוצה, משהוא כמו הקולר הצבאי שהיה פעם ביחידות שדה ועבד על קרח. האם מישהו ניסה? יש מצב שזה יעבוד?
ועוד משהו קטן שהכנתי אתמול ואני די גאה בו, אני שוטף את הבקבוקים שלי באמבטיה, משרה אותם במים חמים עם סבון ואחר כך שוטף במיי ברז ובסוף מחטא. התהליך של שטיפת הסבון היה עבורי מאוד מיגע ולכן תיכננתי את המתקן המצורף בתמונה. הוא מיועד לשטיפה של 12 בקבוקים במקביל ועושה את העבודה לא רע. הוא מבוסס על צנרת של טפטפות וברז. החיבור הוא לצנרת של הטוש. מאחר ואת הכל אני עושה באמבטיה הפיתרון הזה הוא אידיאלי עבורי.
וגם חסכוני יותר במיים...
שנה טובה לכולם