שנה טובה+חתימה טובה לכולם
היום פתחתי בקבוק שבושל לפני 17 חודש.
הבירה צבע עימבר, וצלולה כמו ערק, חבל שניגמר
יצא למישהוא מאיתנו ליפתוח בקבוק יותר עתיק?
תודה אשי
שנה טובה+חתימה טובה לכולם
היום פתחתי בקבוק שבושל לפני 17 חודש.
הבירה צבע עימבר, וצלולה כמו ערק, חבל שניגמר
יצא למישהוא מאיתנו ליפתוח בקבוק יותר עתיק?
תודה אשי
כל הכבוד על ההמתנה. הכי הרבה שמשכתי בקבוקים, זה היה 8-10 חודשים.
ספר על הסגנון..
אצלי הבקבוקים נשמרים בקירור של 3 מעלות
ולכן מחזיקים מעל שנתיים
ביישון בירה לתקופות ארוכות (מעל 8 חודשים) שמתי לב לבאים:
1-הכשות הופכת יותר מרירה אם הזמן והארומה דועכת
2-במידה והשתמשנו בלתת קלוי (קראפהת בארלי וכדומה) החמיצות מהלתת מתחזקת והמרירות מודגשת יותר
3-לא ראיתי כל סימנים לזיהומים בבירות שלי
נ.ב
המוניק הלס שזכה מקום ראשון בלונגשוט היה בן 12 חודשים
והפורטר שזכה מקום שני בלונגשוט היה בן 8 חודשים
חתימה טובה דניאל
זהו שהבירה לא נישמרה בקירור, אלה במקום חשוך בתוך קרטון
ב-20 מעלות בערך
יש לי בירות משנת 2010.
בסוכות עושים טעימות נעם?
בטח! אנחנו בד"כ מבקבקים רק לאחר שהבירה בילתה חודשיים-שלושה בדמג'ון וכמעט תמיד שומרים לפחות בקבוק אחד מעל לשנה בכדי לארות איך הבירה התמודדה.
מהמלאי הקיים: יש לנו עדיין בקבוק אחד שבישלנו לפרוייקט החבית 2011 (שבושלה בתחילת 2011) לצד בקבוקים שעברו חבית. מספר בקבוקים של פרוייקט החבית 2012 שבישלנו לצד בקבוקים שיצאו מהחבית.
וממש לאחרונה פתחנו בקבוק אחרון של הטרומן (מתכון מסוף המאה ה-19 מצ"ב קישור http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2012/01/128-trumans-xp-1883.html) שבישלנו אותה בספטמבר 2011 לתערוכת בירס 2012. המרירות ירדה משמעותית אך הבירה עדיין היתה מצויינת.
יש גם עוד כבקבוק או שניים של סיטרה IPA ששמרנו כשנה- זן הכשות הזה נופל חזק עם הזמן ונהייה מעופש אחרי כשמונה חודשים.