17 חודשים לפתיחת בקבוק בירה

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

    שנה טובה+חתימה טובה לכולם

    היום פתחתי בקבוק שבושל לפני 17 חודש.

    הבירה צבע עימבר, וצלולה כמו ערק, חבל שניגמר

    יצא למישהוא מאיתנו ליפתוח בקבוק יותר עתיק?

                            תודה אשי

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כל הכבוד על ההמתנה. הכי הרבה שמשכתי בקבוקים, זה היה 8-10 חודשים.

ספר על הסגנון..

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אצלי הבקבוקים נשמרים בקירור של 3 מעלות

ולכן מחזיקים מעל שנתיים

ביישון בירה לתקופות ארוכות (מעל 8 חודשים) שמתי לב לבאים:

1-הכשות הופכת יותר מרירה אם הזמן והארומה דועכת

2-במידה והשתמשנו בלתת קלוי (קראפהת בארלי וכדומה) החמיצות מהלתת מתחזקת והמרירות מודגשת יותר

3-לא ראיתי כל סימנים לזיהומים בבירות שלי

נ.ב

המוניק הלס שזכה מקום ראשון בלונגשוט היה בן 12 חודשים

והפורטר שזכה מקום שני בלונגשוט היה בן 8 חודשים

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

  חתימה טובה דניאל

  זהו שהבירה לא נישמרה בקירור, אלה במקום חשוך בתוך קרטון

  ב-20 מעלות בערך  

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי בירות משנת 2010. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

בסוכות עושים טעימות נעם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשמחה. אתה מזמין?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני בטלמון בחג-שבת.
מבחינתי אפשר ביום שישי, אפשר להזמין לטלמון למרות שזה בית אימי.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

בטח! אנחנו בד"כ מבקבקים רק לאחר שהבירה בילתה חודשיים-שלושה בדמג'ון וכמעט תמיד שומרים לפחות בקבוק אחד מעל לשנה בכדי לארות איך הבירה התמודדה.

מהמלאי הקיים: יש לנו עדיין בקבוק אחד שבישלנו לפרוייקט החבית 2011 (שבושלה בתחילת 2011) לצד בקבוקים שעברו חבית. מספר בקבוקים של פרוייקט החבית 2012 שבישלנו לצד בקבוקים שיצאו מהחבית.

וממש לאחרונה פתחנו בקבוק אחרון של הטרומן (מתכון מסוף המאה ה-19 מצ"ב קישור http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2012/01/128-trumans-xp-1883.html) שבישלנו אותה בספטמבר 2011 לתערוכת בירס 2012. המרירות ירדה משמעותית אך הבירה עדיין היתה מצויינת.

יש גם עוד כבקבוק או שניים של סיטרה IPA ששמרנו כשנה- זן הכשות הזה נופל חזק עם הזמן ונהייה מעופש אחרי כשמונה חודשים.