מה ההבדל בין חבית בירה CORNELIUS לבין חבית בירה שניתן להשיג בארץ כדוגמאת גולדסטאר?
הבדלים בין חביות בירה
שנת בירה טובה!
כל החביות באשר הן, עובדות על עיקרון פשוט: גז נדחף מלמעלה והנוזל נדחף החוצה דרך צינורית (שנורקל) המגיע לתחתית החבית.
חבית קורנליוס הינה חבית של משקאות קלים מוגזים בעברה (קוקה קולה\פפסי), לחבית יש פתח עליון (בנוסף למחבר הגז ומחבר הנוזל - נפרדים זה מזה) המאפשר הכנסת היד לניקיון. בנוסף, מחברי החבית מאוד קלים לפירוק ותחזוקה שוטפת.
חביות מסחריות, כדוגמאת גולדסטאר, הינן חביות שלהן פתח עליון אחד, אליו מתחבר קלאץ, ודרכו נכנס גז ויוצא נוזל. החיסרון הוא שצריך כלי מיוחד לפתיחה ולסגירה, מאחר ולחביות אלה ישנו פין נעילה פנימי (אלא אם כן שברו אותו). מטרת הפין, בטיחותי כמובן, למנוע נזק ונפגעים מפתיחה לא רצויה של חבית עם לחץ גבוה וללא פריקה. בנוסף, לא ניתן להכניס יד לתוך החבית דבר המסרבל את הניקיון והחיטוי של החבית. במבשלות מסחריות (גם בבוטיקיות אגב כדוגמאת נגב ושפירא) יש מכונת ניקוי חביות המתחברת לחבית דרך קלאץ תואם.
ההבדלים בין הקלאצ'ים: בגדול זה כמו ההבדלים בין חיבור של אייפון 4, אייפון 5 וסמסונג... כולם עושים אותה העבודה, אך לכל אחד יתרונות וחסרונות (האחד שקוע, השני שטוח, השלישי...)
אחלה תשובה...תתודה חוץ מזה הבנתי שחביבות מסחריות ניתן לרכוש דרך תשלום פיקדון. האם גם חביות קורנליוס ברות השגה בשוק שניתן לרכוש מפיקדון?
בשני הסוגים המיגון נעשה ע״י הפד״ח נכון?
רועי,
ההמלצה שלי, לך על חביות קורני.
למרות שהרכישה שלהם קצת ייותר מורכבת, זה משתלם בסופו של דבר, מכיוון שהניקוי קל יותר, (תזכור למה אתה עובר לחביות.. זה קשה לנקות בקבוקים..)
וגם מפני שהצורה שלהם מאפשרת לצופף אותם במקרר (עד שש חביות במקרר סטנדרטי)
בנוסף, המחברים שלהם זולים בצורה משמעותית מחביות בירה תעשיתיות.
+1
אז הסבר על סוגי חביות, יתרונות וחסרונות יש.
למישהו בא לכתוב צ'ק ליסט + מחירים ממוצעים בארץ+ בלאי (כמה זמן מחזיק פדח וכו)?
אמנם כרגע זו לא רכישה שבקנה בשבילי, אבל זה מידע יעיל.
תודה!
גם חביות מסחריות אי אפשר "לרכוש דרך תשלום הפקדון". זה לא חוקי ולא יפה .
חביות קורני אינן קיימות בשוק המסחרי (בארץ לפחות) ויש לקנות אותן (חדשות או משומשות) מחנויות המתמחות בעניין.
בארץ יש גם חביות חד פעמיות של קי-קג.
קצת יקר למבשל הבייתי אבל יש להן די הרבה יתרונות על חביות הקורני והרגילות, בעיקר בתחום שמירת טריות הבירה שלהן אין מתחרות.