שלום ושנה טובה!
עוד מס' ימים אני מכניס את הלאגר לSECONDERY ותהיתי במקרה אם למישהוא יש להשאיל חבית קורני ללאגר שלי.
טרם הספקתי להצטייד באחת וקיוויתי שכבר בשלב הזה הלאגר יהיה בחבית.
אני גר בעמק חפר
שלום ושנה טובה!
עוד מס' ימים אני מכניס את הלאגר לSECONDERY ותהיתי במקרה אם למישהוא יש להשאיל חבית קורני ללאגר שלי.
טרם הספקתי להצטייד באחת וקיוויתי שכבר בשלב הזה הלאגר יהיה בחבית.
אני גר בעמק חפר
אפשרות נוספת היא לאגרינג בבקבוק
אחרי התסיסה תוריד את הטמפ ל-3 מעלות ליום יומיים ,תעביר את הבירה למיכל בקבוק עם סוכר תירס מחוטא
ותבקבק,
אחרי הבקבוק תשמור את הבירה בטמפ התסיסה עד לסיום ההגזה, עד 3 חודשים.
אח"כ תשמור את הבקבוקים בטמפ 3 מעלות ליישון
התהליך הנל אינו פוגע באיכות הבירה
אני מבצע DRY HOPPING לכן זה לא אפשרי
רועי - כמה זמן אתה משאיר את הכשות בבירה ב-dry hopping?
תיכננתי לבצע היום מנוחת דיאצטיל של יומיים ב16 מעלות.
ולאחר מכן לבצע שפיה ולעשות DRYHOPING לשלב הלאגרינג למשך 4 שבועות.
אולי אני לא כל כך מבין את התהליך כי לפי בועז בתגובתו למטה התהליך שונה לחלוטין
לא ממליץ על DRY HOPPING למשך יותר משבוע מאחר ואתה עשוי לקבל טעם יותר "עשבוני" שאינו רצוי.
בנוסף - נראה לי שבטמפרטורה נמוכה הדריי הופינג לא יהיה אפקטיבי ויתרום מעט ארומות לבירה שלך.
בקיצור - לדעתי - סיים דריי-הופ ואז תעביר ללאגרינג לכמה זמן שאתה רוצה.
רועי שלום,
אפשר להסתדר גם ללא קורני,
עשה "דריי הופינג" בחבית התסיסה הראשונית, לאחר מכן העבר לחבית סקונדרי והכנס לקירור עמוק, 3 מעלות צלזיוס (לאגרינג) לחודש ימים.
בסיום הלאגרינג תן מנוחת דיאצטיל ליומים שלושה בקבק ובא לחובבי ציון הגואל.
אני כבר בסיום בפרימרינג(סיום התסיסה) אז מתי לבצע את הדריי הופינג?
בסקונדרי אחרי השפייה?
ואם עכשיו למשך כמה זמן? זה בניגוד לכל התוע=כניות אז אשמח ללמוד משהו אחר.
ולמה צריך לעשות מנוחת דיאצטיל בסוף הלאגרינג ולא בסיום הפרימרינג?
גם להבנתי יש לעשות מנוחת דיאצטיל בסוף התסיסה ולא בסוף היישון (lagering).
לכן הייתי מציע לך לעשות דריי הופינג עכשיו למשך 3-5 ימים בטמפ המנוחה הנוכחית, אח"כ להוריד בעדינות את הטמפ' לטמפ' לאגרינג ואז להעביר למיכל יישון למשך כמה שבועות בטמפ' של 1-3 מעלות.
לאחר היישון הקר, לבקבק עם סוכר כרגיל, להשאיר בטמפ' החדר לטובת הגזה למשך כשבועיים-שלשה ואז לאכסן בקירור.
צודק מי שתיקן(נועם),
מנוחת דיאצטיל לאחר סיום התסיסה ליומיים שלושה ב 16-18 מעלות.
העברה לסקונדרי והכנסה לקירור עמוק....