corny להשאלה

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום ושנה טובה!

עוד מס' ימים אני מכניס את הלאגר לSECONDERY ותהיתי במקרה אם למישהוא יש להשאיל חבית קורני ללאגר שלי.

טרם הספקתי להצטייד באחת וקיוויתי שכבר בשלב הזה הלאגר יהיה בחבית.

אני גר בעמק חפר

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אפשרות נוספת היא לאגרינג בבקבוק

 

אחרי התסיסה תוריד את הטמפ ל-3 מעלות ליום יומיים ,תעביר את הבירה למיכל בקבוק עם סוכר תירס מחוטא

ותבקבק,

אחרי הבקבוק תשמור את הבירה בטמפ התסיסה עד לסיום ההגזה, עד 3 חודשים.

אח"כ תשמור את הבקבוקים בטמפ 3 מעלות ליישון

התהליך הנל אינו פוגע באיכות הבירה

 

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מבצע DRY HOPPING לכן זה לא אפשרי

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי - כמה זמן אתה משאיר את הכשות בבירה ב-dry hopping?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תיכננתי לבצע היום מנוחת דיאצטיל של יומיים ב16 מעלות.

ולאחר מכן לבצע שפיה ולעשות DRYHOPING לשלב הלאגרינג למשך 4 שבועות.

אולי אני לא כל כך מבין את התהליך כי לפי בועז בתגובתו למטה התהליך שונה לחלוטין

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ממליץ על DRY HOPPING למשך יותר משבוע מאחר ואתה עשוי לקבל טעם יותר "עשבוני" שאינו רצוי.

בנוסף - נראה לי שבטמפרטורה נמוכה הדריי הופינג לא יהיה אפקטיבי ויתרום מעט ארומות לבירה שלך.

בקיצור - לדעתי - סיים דריי-הופ ואז תעביר ללאגרינג לכמה זמן שאתה רוצה.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

רועי שלום,

אפשר להסתדר גם ללא קורני,

עשה "דריי הופינג" בחבית התסיסה הראשונית, לאחר מכן העבר לחבית סקונדרי והכנס לקירור עמוק, 3 מעלות צלזיוס (לאגרינג) לחודש ימים.

בסיום הלאגרינג תן מנוחת דיאצטיל ליומים שלושה בקבק ובא לחובבי ציון הגואל.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני כבר בסיום בפרימרינג(סיום התסיסה) אז מתי לבצע את הדריי הופינג?

בסקונדרי אחרי השפייה?

ואם עכשיו למשך כמה זמן? זה בניגוד לכל התוע=כניות אז אשמח ללמוד משהו אחר.

ולמה צריך לעשות מנוחת דיאצטיל בסוף הלאגרינג ולא בסיום הפרימרינג?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם להבנתי יש לעשות מנוחת דיאצטיל בסוף התסיסה ולא בסוף היישון (lagering).

לכן הייתי מציע לך לעשות דריי הופינג עכשיו למשך 3-5 ימים בטמפ המנוחה הנוכחית, אח"כ להוריד בעדינות את הטמפ' לטמפ' לאגרינג ואז להעביר למיכל יישון למשך כמה שבועות בטמפ' של 1-3 מעלות.

לאחר היישון הקר, לבקבק עם סוכר כרגיל, להשאיר בטמפ' החדר לטובת הגזה למשך כשבועיים-שלשה ואז לאכסן בקירור.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אז להבנתי נועם, מנוחת הדיאצטיל תעשה למשך כמעט שבוע במקביל לדריי הופינג ואז לבצע שפייה ולאגרינג.

נכון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מנוחת דיאצטיל יכולה להיות קצרה יותר אבל לטובת הדריי הופ אתה יכול להאריך אותה. תוריד את הטמפ' ל"קר" לפני השפייה למיכל השני.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

צודק מי שתיקן(נועם),

מנוחת דיאצטיל לאחר סיום התסיסה ליומיים שלושה ב 16-18 מעלות.

העברה לסקונדרי והכנסה לקירור עמוק....