ניסיון ראשון סטרטר לשמרים WLP300

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הערות לסטיר פלייטר:

יש יחס מסויים בין כח המשיכה של המגנטים לכח הצנטריפטלי המתפתח בסיבוב המגנטים.

  • במידה ומשתמשים במגנטים חזקים על המאוור, המרחק האידאלי בגובה בין המגנט במאוורר למגנט בתוך הארלמאייר הוא כ-3 ס"מ.

אם המרחק קטן יותר אז כח המשיכה של המגנטים כ"כ חזק שהמאורר אינו מסתובב כראוי.

  • רוחב המגנט במאורר צריך להיות ארוך יותר מהמגנט בתוך האלרמאייר בכ-5 ממ לכל צד בכדי למנוע מצב שהמגנט מתנתק
  • עדיף להשתמש בשני מגנטים זהים על המאורר ולהרכיבם בקוטביות הפוכה על פני מגנט יחיד בו הקוטביות לא ניתנת לשליטה
  • מתח של 5 וולט במאורר מאפשר יצירת מערבולת יפה במהירות איטית יחסית בתוך אלרמאייר 2 ליטר ממולא ב 2 ליטר מים.
  • STIR BAR באורך 40 ממ יוצר מערבולת בינונית במהירות נמוכה
  • STIR BAR באורך 30 ממ יוצר מערבולת קטנה במהירות נמוכה

 

הערות לשמרים במבחנה:

ניערתי את המבחנה בכדי שהשמרים יהיו בתוך הנוזל ולא ידבקו לתחתית המבחנה

היה צורך בניעור אינטסיבי לכמה דקות. הנחתי לכ15 דקות את המבחנה בצד עד לפתיחה

לפני פתיחת הפקק שמתי את המבחנה בתוך סטאר סאן לחיטוי

כאשר פתחתי את הפקק היה לחץ במבחנה וחלק מהנוזל השפריץ החוצה.

 

כנראה שעריף לנער את השמרים כמה שעות קודם לשימושם ואולי אפילו להשכיב את המבחנה

כך שאם הם שיקעו יהיה יותר קל לנערם בחזרה

 

הערות לסטרטר:

שמתי 2 ליטר סטרטר עם שמרים WLP300 על בוחש מגנטי למשך 24 שעות במהירות איטית (מערבולת קטנה) בטמפ החדר

השמרים לאחר 12 שעות יצרו ראש קצף שגלש מעט מהאלרמאייר, העברתי את הסטרטר לצנצנת זכוכית 5 ליטר מחוטאת להמשך תהליך.

תספתי בזמן ולא איבדתי מידי שמרים, נטעם את הנוזל בסטרטר לאחר שקיעת השמרים בכדי לקבוע עם השמרים הזדהמו או לא

אחפש טעם חמוץ.

אח"כ הנחתי את הסטרטר בטמפ החדר ללא הבוחש במשך לילה שלם לשקיעת השמרים, השמרים שקעו יפה אך הנוזל היה עדיין עכור ולכן,

הנחתי את הצנצנת במקרר לכמה שעות להפרדת שמרים טובה יותר (זן שמרים זה לא שוקע FOLOCULATION נמוך).

סה"כ הכנסתי כ-20 סמ"ק של שמרים (למרות שהמבחנה 50 היא לא מלאה כולה בשמרים)

בסיום התהליך קיבלתי מעט יותר מ- 100 סמ"ק של שמרים בתחתית הצנצנת.

לסיכום

בארלמאייר 2 ליטר מומלץ למלא מקסימום 1.5 ליטר תירוש ובכך למנוע את הגלישה הזו.

ויש לשים את הבוחש במהירות הסיבוב האיטית ביותר שהיוצת מערבולת קטנה, בכדי למנוע ראש קצף גדול מידי.

סטיר בר באורך 30-40ממ הוא אידאלי לארלמאייר 2 ליטר

בסה"כ התהליך לא מסובך אך דורש תשומת לב ודגש על סטריליות.

 

אכין מצגת בנושא ואפרסמה בקרוב.....

חג שמח

דניאל

Theres nothing like a good brew

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תודה על המידע!

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

נסיון שני:

גם כאשר מילאתי 1.5 ליטרים בארלמאייר 2 לליטר

השמרים גלשו כנראה שעדיף כלי עם שוליים ישרים כמו צנצנת גדולה

כאשר משתמשים בבוחש מגנטי

אולי עם הבוחש יסתובב ממש לאט זה יעזור למנוע גלישה

איך אצלכם?

 

 

 

Theres nothing like a good brew

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שתי שאלות:

האם מהירות הבוחש צריכה להיות מספיק גדולה לשאוב את הקצף לתוך ההבירה

לכל אותם מבשלים שצלילים לעבוד עם ארלמאייר 2 ליטר ללא גלישה, מה הסוד שלכם

 

 

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לדעתי הגלישה לא קשורה למהירות הסיבוב של הבוחש, אלה לתסיסת השמרים.
כשיש תסיסה ערה, , נוצר הרבה קצף.

תכסה את האלנמייר בניר כסף, כך שימנע מקצף השמרים לצאת החוצה, אבל יאפשר לאויר להיכנס ולצאת.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי זה קשור לזן.

איון לי נסיון עם שמרי וויצן אבל כל זן אחר שניסיתי (american ale, english ale, belgian, saison, bret) לגדל בארלנמאייר 2L בנפח נוזל של 2L לא תסס באופן חריג ולא גלש מעבר לבקבוק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

תנסה WLP530, אני מבטיח לך סיפוק (או אכזבה...)Wink

דניאל, מה שאני עושה, זה מתי שאני רואה שהתקפה מתקרבת לפתח זה נותן עירבול ידני לארלנמייר והתקפה נסוגה...עד הפעם הבאה

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

גם לי קפצו השמרים מהמבחנה כשפתחתי אותה. נתתי לה להיות 3 שעות בחוץ (לפי ההוראות) וזו כנראה התוצאה .

בינתיים עם WLP500 ו WLP005 לא לא גלש הסטרטר מארלמייר (שנפחו 2 ליטר).

אגב, כדאי לבדוק את הצפיפות של ה Starter Beer. עשיתי את זה עם ה WLP005 וזה ירד ל 1.010 - הטעם אגב היה טעים באופן מפתיע.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

תודה על השיתוף.. אני יעלה ממצאים משלי בקרוב

כי אין כמו בבית

Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011

לפני שבועיים בחנתי את הסטיר פלייט שלי עם 2 ליטר תירוש ושמרים שנקצרו מבקבוק של Sierra Nevada Pale Ale. הבקבוק היה ישן יחסית אבל זרעתי אותם על צלחת פטרי ואח"כ העברתי למבחנת 10 מיליליטר, משם לארלנמאייר של 250 (120 מיליליטר תירוש ללא בחישה), אח"כ ארלנמאייר של 500 סמ"ק (350 מיליליטר תירוש, שהיו בעצם מורכבים מ-120 מקודם + עוד 230 תירוש חדש). הארלנמאייר הזה כבר עמד על סטירפלייט אבל לא היו סימני תסיסה חזקים במיוחד. העברתי אחרי 18 שעות לארלנמאייר עם 2 ליטר תירוש (נתתי לשמרים לשקוע בארלנמאייר הקודם, ורוקנתי חלק מהתירוש). הנחתי על סטיר פלייט ואז אחרי 4 שעות בערך הכל התחיל לגלוש.

דניאל, גם המסקנה שלי, היא לא לשים יותר מליטר וחצי ולא לערבב חזק מדי.


בכל מקרה, לשמרים יש טעם מוזר, לא חמוץ אבל כאילו מתכתי ואני לא יודע אם זה זיהום או לא. נתתי להם לשקוע במקרר יומיים והעברתי לצינצנת רק את השמרים. מקווה להשתמש בזה מתישהו בקרוב (יש עדיין באצ'ים יותר דחופים של שמרים נוזליים שהזמנתי).

בכל מקרה, אם יצא טעים, אשמח לשתף את השמרים האלו עם מי שירצה.