הערות לסטיר פלייטר:
יש יחס מסויים בין כח המשיכה של המגנטים לכח הצנטריפטלי המתפתח בסיבוב המגנטים.
- במידה ומשתמשים במגנטים חזקים על המאוור, המרחק האידאלי בגובה בין המגנט במאוורר למגנט בתוך הארלמאייר הוא כ-3 ס"מ.
אם המרחק קטן יותר אז כח המשיכה של המגנטים כ"כ חזק שהמאורר אינו מסתובב כראוי.
- רוחב המגנט במאורר צריך להיות ארוך יותר מהמגנט בתוך האלרמאייר בכ-5 ממ לכל צד בכדי למנוע מצב שהמגנט מתנתק
- עדיף להשתמש בשני מגנטים זהים על המאורר ולהרכיבם בקוטביות הפוכה על פני מגנט יחיד בו הקוטביות לא ניתנת לשליטה
- מתח של 5 וולט במאורר מאפשר יצירת מערבולת יפה במהירות איטית יחסית בתוך אלרמאייר 2 ליטר ממולא ב 2 ליטר מים.
- STIR BAR באורך 40 ממ יוצר מערבולת בינונית במהירות נמוכה
- STIR BAR באורך 30 ממ יוצר מערבולת קטנה במהירות נמוכה
הערות לשמרים במבחנה:
ניערתי את המבחנה בכדי שהשמרים יהיו בתוך הנוזל ולא ידבקו לתחתית המבחנה
היה צורך בניעור אינטסיבי לכמה דקות. הנחתי לכ15 דקות את המבחנה בצד עד לפתיחה
לפני פתיחת הפקק שמתי את המבחנה בתוך סטאר סאן לחיטוי
כאשר פתחתי את הפקק היה לחץ במבחנה וחלק מהנוזל השפריץ החוצה.
כנראה שעריף לנער את השמרים כמה שעות קודם לשימושם ואולי אפילו להשכיב את המבחנה
כך שאם הם שיקעו יהיה יותר קל לנערם בחזרה
הערות לסטרטר:
שמתי 2 ליטר סטרטר עם שמרים WLP300 על בוחש מגנטי למשך 24 שעות במהירות איטית (מערבולת קטנה) בטמפ החדר
השמרים לאחר 12 שעות יצרו ראש קצף שגלש מעט מהאלרמאייר, העברתי את הסטרטר לצנצנת זכוכית 5 ליטר מחוטאת להמשך תהליך.
תספתי בזמן ולא איבדתי מידי שמרים, נטעם את הנוזל בסטרטר לאחר שקיעת השמרים בכדי לקבוע עם השמרים הזדהמו או לא
אחפש טעם חמוץ.
אח"כ הנחתי את הסטרטר בטמפ החדר ללא הבוחש במשך לילה שלם לשקיעת השמרים, השמרים שקעו יפה אך הנוזל היה עדיין עכור ולכן,
הנחתי את הצנצנת במקרר לכמה שעות להפרדת שמרים טובה יותר (זן שמרים זה לא שוקע FOLOCULATION נמוך).
סה"כ הכנסתי כ-20 סמ"ק של שמרים (למרות שהמבחנה 50 היא לא מלאה כולה בשמרים)
בסיום התהליך קיבלתי מעט יותר מ- 100 סמ"ק של שמרים בתחתית הצנצנת.
לסיכום
בארלמאייר 2 ליטר מומלץ למלא מקסימום 1.5 ליטר תירוש ובכך למנוע את הגלישה הזו.
ויש לשים את הבוחש במהירות הסיבוב האיטית ביותר שהיוצת מערבולת קטנה, בכדי למנוע ראש קצף גדול מידי.
סטיר בר באורך 30-40ממ הוא אידאלי לארלמאייר 2 ליטר
בסה"כ התהליך לא מסובך אך דורש תשומת לב ודגש על סטריליות.
אכין מצגת בנושא ואפרסמה בקרוב.....
חג שמח
דניאל