קירור התירוש באמצעות בקבוקי מים קפואים (ומחוטאים)

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

דוד שלי סיפר לי שבקורס שהוא לקח של הכנת הבירה המדריך הראה להם שיטה של קירור התירוש ע"י זריקה של בקבוקי מים קפואים שמחוטאים מבחוץ לתוך התירוש,

בהתחלה זה נשמע לי לא הכי בריא כי הפלסטיק יכול לשחרר כל מיני חומרים לתוך התירוש, אבל גם קראתי על זה בhow to brew וגם חשבתי שאם אני אעשה את זה כשהתירוש מגיע לבערך 40 מעלות (עם הצ'ילר, ואחרי זה לוקח לו הרבה זמן להתקרר) זה יהיה פחות מסוכן לא?

מישהו מקרר ככה את התירוש?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כשבישלתי מרכז הייתי קודם לכן מחטא מים ומקרר ל6 מעלות במקרר

בסיום הבישול של 12 ליטר תירוש הייתי ממלא דלי תסיסה ב10 ליטר מים קרים עליהם שופך שקיררתי מעט

במים

סהכ טמפ נופלת לכ20 מעלות

שם במקרר תתסיסה וכאשר הטמפ מתייצבת הגשתי שמרים

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני כמו דניאל, אבל בשום מקום אני לא מכיר על זריקה של בקבוקים ישירות לתירוש רותח. אני גם בטוח שמה שפאלמר התכוון אליו זה מה שדניאל תיאר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אתה יכול אולי לזרוק גושי קרח מחןוטא לתוך התירוש ואז. אבל כמובן לחשב את הכמות המוספת בתכנון המתכון.

אם יש לך צ'ילר זרימה נגדית פשוט תוסיף בקבוקים קפואים חדשים למים כל כמה זמן. אנחנו בזמנו השתמשנו במערכת קירור כזו, מזרימים במשאבה את המים וזה מתקרר מהר לכיוון ה 20 מעלות.

אם אתה רוצה צ'ילר כזה דבר איתי

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ