עזרה - דגשים למתכון דאבל בוק

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

שלום לכולם ותודה לעונים,

 

אנחנו מעוניינים לבשל בירת דאבל בוק, האם מישהו הכין?

אם כן נשמח לדגשים להכנת הבירה.

 

אורן,

מבשלת ביריון.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כדאי שתהיו יותר ספציפיים.

למשל, אני ממליץ לא להשתמש ביותר משני לתתים. כאשר הבסיסי הוא לתת פילזנר על סוגיו (פילזר, וויינה, מיוניק וכו'). השני יכול להיות לתת קרמל אבל לא יותר מ10% מהמתכון.

בשלב המאש  אני מכניס את הלתת בטמפ' של 35 ומעלה למנוחת פרוטאינים ב-50 מעלות לעזור להצללת הבירה בהמשך התהליך. אחר כך להגיע לטמפ' מאש ב67 מעלות. מומלץ לעשות דיקוקשיין.

מעבר לכך, בפרק הבישול להיות ברתיחה של לא פחות מ-90 דקות, אםילו יותר תלוי בגוון הרצוי של הבירה.

השתמשו רק בכשות אירופאי ואציל.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אורן,

אם לא בישלתם עדיין לאגר, דאבלבוק זה לא הלאגר הראשון שמומלץ לבשל. תתאמנו קצת לדעתי על סגנונות קלים יותר לפני ריצת החצי מרתון.

שבת שלום

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

שבת שלום,

אנחנו מבשלים מרכז בינתיים וזה אכן הלאגר הראשון שלנו.

אנחנו נגד לבשל בירות מיין סטרים כמו טובורג, קורונה וכו' . . . לכן רצינו ללכת על בירת לאגר מיוחדת כמו דאבלבוק.

האם יש בירות לאגר "כניסה" עם הרבה טעמים כמו הדאבלבוק למתחילים?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כן, רק צריך לקרוא.

תלכו על לאגר וינאי אם אתם מעוניינים, גם פילזנר צ'כי מאוד מורכב וטעים.

אני בהחלט מציע שתקראו, תשתו ותרחיבו את ידיעתכם בנושא.

למשל, אתם יודעים שבירת לאגר או בוק אתם צריך להתסיס בשמרי לאגר הדורשים בקרת טמפ' של 10-12 מעלות למשך כשבועיים ולאחר מכן עליכם להעביר למיכל נוסף וליישן את הבירה בקירור של 3-4 מעלות לפחות למשך חודש?

לאגר לא מתסיסים בארון

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מעניין, טובורג או גולדסטאר זה איכסה אבל אם נגיד ״לגר ווומאי״ אז זה נשמע הרבה יותר רציני

וביום שמישהו יצליח למבשל פילזנר מרכז שיתקרב לקרלסברג או לפחות שיהיה אפשר לשתות אותו אני זורק את כל הציוד שלי ועובר לרכז...


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Laughing

כל מילה בסלע

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני אחזק את דבריהם של חברי.

לפני שמתחילים לרוץ, כדי ללמוד לצעוד נכון.

מעבר לאגר וינאי, יש גם מאיבוק שזו בעצם גירסא ענברית של הלאגר "המשעמם" והמיין סטרימי. היום, אחרי כמעט 7-8 שנים של בישול, אני מודה שאחד האתגרים הגדולים בבישול בירה, הוא לעשות לאגר מיינסטרימי ולהצליח לעשותו כה משעמם כמו שהוא נמכר בחנות... אגב, מספיק שתדגישו בו את הכשות קצת יותר או תחליפו לכשות שהוא לא אצילי, וקיבלתם לאגר מאוד מעניין!

לעשיית לאגר, צריך לגשת עם מספיק ניסיון והרבה סבלנות, לאגר טוב נעשה בטמפ' נמוכה כדי למזער טעמי לוואי, מאחר והטמפ' נמוכה ושמרי הלאגר "עצלנים" הדבר לוקח זמן רב יותר בתסיסה ראשונית וזמן רב עוד יותר בפרק היישון בו השמרים מנקים את הבירה מטעמי לוואי לא רצויים. השמרים בלאגר הם המרכיב החשוב ביותר, ועל כן, יש להבין אותם ולהיות קשובים להם, במיוחד לפני שמתחילים לשחק בסגנונות לא מוכרים ולא זמינים להשוואה שנשמעים סקסיים.

מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013


תודה רבה אנשים!

מאוד חשוב לנו תהליך הלמידה.

אנחנו לומדים להיתשמש במקרר עם בקר, טיפול בתקלות בבישול או בתסיסה ושיפור שיטות הבישול.

אנחנו נבשל כנראה בירת לאגר באחת הורסיות כמו שהוצע כאן, כמו מאיבוק, הדגשת הכשות או כשות שהוא לא אצילי או בכלל לאגר מעושן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשביל לאגר מעושן יש לבצע מאש. כי הלתת המעושן הוא לתת בסיס.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

בעיניי הכי חשוב בדאבל בוק זה השם . הכי חשוב שהשם של הבירה יסתיים ב "טור".

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

LaughingLaughingLaughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט