set up beer smith

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מכין MASH TUN מציידנית של קולמן 37.8 ליטר.

למישהוא כבר יצא לחשב את ערך ה- LAUTER TUN DEADSPACE לבישול של 20 ליטר בירה?

ואם לא איך בדיוק מחשבים זאת?

כמה מים צריך להוסיף כדי לחשב?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

DEAD SPACE זה כמות הנוזל שנשאר במיכל אחרי שבברז היציאה הזרימה נגמרה,

פשוט תעשה את הניסוי הבא:

תשים את הצידנית במקום ישר ומפולס או בעמדת העבודה שלך

תמלא את הצידנית במים כך שגובה המים בצידנית יעבור את המחבר של ברז היציאה,

פתח את הברז ורוקן את המים עד שאין יותר זרימה בברז היציאה וסגור את הברז.

רוקן את המים שנשארו בצידנית ע"י הפיכתה על צידה לתוך כלי מדידה

כמות המים הזו היא ה-DEAD SPACE שלך.

 

ניתן להקטין כמות זו ע"י צינור זויתי שיורד לתחתית הצידנית או לחילופין ע"י הטיית

הצידנית לכיוון מחבר היציאה.

במידה ועשיתה מניפולציה לניסוי, תצטרך וודא שבבישול אתה עושה את אותו הדבר בכדי

לקבל את כמות התירוש הרצויה.

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

היופי בשיטת BIAB. זה שאין DEAD SPCE.....

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

היופי בדד ספייס שהוא מכיל את מה שאתה לא רוצה להכניס לסיר בישול :)

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

מלבד זאת יש לך באתר מחשבון מים למאש. הוא בסדר גמור ומקל על החיים. בגדול תנסה להבין את כמות הליטרים שנשארים לך במאש (כולל איבוד מים שנספגים בלתת) והדרך הכי נוחה שמצאתי בשבילי היא ללכת מהסוף להתחלה.

כמה בירה אני מתכוון להכניס לתסיסה + הידוי של שעה\שעה וחצי + דד ספייס וספיגת הדגן = כמות המים שאני משתמש במאש...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא