אני מכין MASH TUN מציידנית של קולמן 37.8 ליטר.
למישהוא כבר יצא לחשב את ערך ה- LAUTER TUN DEADSPACE לבישול של 20 ליטר בירה?
ואם לא איך בדיוק מחשבים זאת?
כמה מים צריך להוסיף כדי לחשב?
אני מכין MASH TUN מציידנית של קולמן 37.8 ליטר.
למישהוא כבר יצא לחשב את ערך ה- LAUTER TUN DEADSPACE לבישול של 20 ליטר בירה?
ואם לא איך בדיוק מחשבים זאת?
כמה מים צריך להוסיף כדי לחשב?
DEAD SPACE זה כמות הנוזל שנשאר במיכל אחרי שבברז היציאה הזרימה נגמרה,
פשוט תעשה את הניסוי הבא:
תשים את הצידנית במקום ישר ומפולס או בעמדת העבודה שלך
תמלא את הצידנית במים כך שגובה המים בצידנית יעבור את המחבר של ברז היציאה,
פתח את הברז ורוקן את המים עד שאין יותר זרימה בברז היציאה וסגור את הברז.
רוקן את המים שנשארו בצידנית ע"י הפיכתה על צידה לתוך כלי מדידה
כמות המים הזו היא ה-DEAD SPACE שלך.
ניתן להקטין כמות זו ע"י צינור זויתי שיורד לתחתית הצידנית או לחילופין ע"י הטיית
הצידנית לכיוון מחבר היציאה.
במידה ועשיתה מניפולציה לניסוי, תצטרך וודא שבבישול אתה עושה את אותו הדבר בכדי
לקבל את כמות התירוש הרצויה.
היופי בשיטת BIAB. זה שאין DEAD SPCE.....
היופי בדד ספייס שהוא מכיל את מה שאתה לא רוצה להכניס לסיר בישול :)
מלבד זאת יש לך באתר מחשבון מים למאש. הוא בסדר גמור ומקל על החיים. בגדול תנסה להבין את כמות הליטרים שנשארים לך במאש (כולל איבוד מים שנספגים בלתת) והדרך הכי נוחה שמצאתי בשבילי היא ללכת מהסוף להתחלה.
כמה בירה אני מתכוון להכניס לתסיסה + הידוי של שעה\שעה וחצי + דד ספייס וספיגת הדגן = כמות המים שאני משתמש במאש...