לא יודע אם לעבור לAG.

31 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני מאד מתלבט אם לעבור לAG, כרגע זה רכז + גרעינים,
בכל מקרה אעשה את זה כBIAB.
הסיבה העיקרית שלי, למרות החסכון הברור בממון היא שרוב המתכונים היפים והמעניינם בגרסת AG.
לכן אשאל, מה מנע מבעדכם לעבור, ואיך התגברתם על הבעיה?
וכן, איך בעצם ממירים מתכון מAG לEG?

מועדים לשמחה

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש להבחין בין שני סוגי ללתת כאלה 

שנותנים טעמים ייחודיים כגון לתת קלוי ולתת בבסיס

הרכז בא להחליף את לתת הבסיס עד קבלת אחוז האלכוהול הרצוי

 

Theres nothing like a good brew

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

קפוץ למים אל תדאג.

במיוחד אם אתה עובר לBIAB המעבר הוא נעים ככול הנראה תצטרך רק סיר, שק השרייה וללמוד את הנושא כמובן...

אצל כל אחד מהספקים תמצא קורס מעבר לAG האינטרנט עמוס במידע. תתחיל יהיה בסדר

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

כאחד שמעולם לא בישל מרכז קצת קשה לי לענות על השאלה אם כדאי.

לא ממש ברור למה אתה מתלבט.

יש יתרונות וחסרונות כמו בכל התלבטות: בישול מ AG לוקח יותר זמן, אבל זה זמן של הנאה, הציוד קצת יותר מורכב (לא הרבה),

לעומת זאת השליטה על התוצר הסופי, בירה במקרה שלנו, יותר מושלמת והאפשרות לגוון ולהתנסות בסוגים והרכבים שונים גם היא יותר מגוונת.

בעיקר השליטה על המאש שמאפשרת יצירתיות.

אני בטוח שרבים יוכלו להוסיף על מה שכתבתי. 

Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011

רק הערה קטנה... בישול מרכז+ גרעינים בצורה טובה יביא לתוצאות נהדרות. 1 מתוך כל 3 מתכונים מנצחים (מקום ראשון עד שלישי) ב - NHC הוא מבישול רכז+גרעינים. זה לא כמו שניצל קפוא. זה נותן הרבה זמן להתעסק עם דברים חשובים הרבה יותר כגון, התססה מבוקרת, שמרים, כשות וכל שאת התהליכים שקובעים את איכות הבירה מלבד המאש עצמו. בסך הכל זה עניין שלבחירה וכמו שכתבת בעז, של הנאה מהבישול.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מניח שאנחנו קוראים את אותם ספרים, אבל אתה לא רואה את זה נכון.

אין סיבה שההתעסקות עם הכנת סטארטר שמרים (שלושה ימים מראש), הכנת הכשות (בזמם הבישול) והתססה מבוקרת (לאחר גמר הבישול, קירור התירוש והגשת השמרים) יפריע בזמן המאש, או יקח את תשומת לב המבשל. 

כמו שאמרת זה עניין של הנאה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אין דבר כזה "חשובים הרבה יותר", הכל חשוב מאד באותה מידה, ההבדל בין רכז לAG זה סך הכל כמה אתה רוצה להשקיע ביצירה שלך, זה הכל, האנלוגיה עם השניצל הייתה רק בשביל ההמחשה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

עזוב שטויות ופרסם מתכונים זוכים

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני מסכים עם בועז, גם אני לא בישלתי עם רכז אף פעם.

ב AG אתה יוצר את הבירה שלך, בבישול עם רכז אתה מבשל בירה של מישהו אחר, זה כמו לקנות שניצלים קפואים או להכין בעצמך :-)

ההשקעה לא אמורה להיות גדולה משמעותית אם אתה עובר ל BIAB

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

+1

יואב

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

ראשית אין פסול בבישול מרכז. ניתן להשיג תוצאות טובות גם מרכז.

מצד שני בישול AG פותח אפשרויות חדשות ושליטה טובה יותר על התוצר הסופי.

לשאלתך - מאמר על המרת מתכון מ- AG לרכז נמצא באתר של Beersmith כאן.

 

בהצלחה

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

כנראה שאני הולך לקבל ביקורת על התגובה שלי אבל אני חייב לספר על הצד שלי בעניין:

 

התחלתי לבשל עם אחי לפני כ-7 שנים בישול מרכז + גרעינים רגיל של 20 ליטר,

לאחר מכן בנינו מבשלה ביתית נחמדה במחסן של ההורים ועברנו לבישול אול גריין של 50-60 ליטר לבאצ'.

השנים עברו ובישלתי במשך כמעט שנתיים במבשלת הנגב, בישולי אול גריין כמובן, של 1000 ליטר לבישול.

לאחרונה חזרתי לבשל מרכז + גרעינים במבשלה במחסן, בישולים של 60 ליטר ואני חייב לציין שזה פשוט תענוג.

נכון, אני לא שולט במיליון אחוז על הבישול אבל בואו נהיה כנים עם עצמנו, בבישול בירה ביתי יש כל כך הרבה משתנים שאנחנו לא

לגמרי שולטים בהם (טמפ' וזמנים מדוייקים של המאש, PH, תוספים למים, טמפ' תסיסה ועוד ועוד) שאף אחד פה לא באמת שולט

לגמרי במה שקורה אצלו בסיר.

אני באופן אישי נהנה בעיקר מהעובדה שיוצאת לי בירה מצויינת ובפחות מחצי מהזמן (והבלאגן) כשאני מבשל מרכז וגרעינים ולא רק 

מגרעינים.

צריך להבהיר שלכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. אני רואה את היתרונות של הבישול מרכז וגרעינים, במקרה שלי בלבד, 

ובשלב זה של חיי כעולים על היתרונות של אול גריין.

אני לא מתבייש בזה ואני חושב שזה בישול לכל דבר ואכן העובדות מדברות בעד עצמן - 

הבירות טובות מאוד גם שלי וגם של אחרים (במקרה גם הייתי בין השופטים בתחרות "בתסיסה").

 

בקיצור, שכל אחד יעשה מה שנוח לו ומסתדר לו, הכל בסדר, כולנו באותו תחביב אדיר ומענין ואף אחד לא יותר בשלן מהשני כי הוא 

מבשל אול גריין ולא מרכז.

 

בברכת חג שמח והעיקר שנמשיך לבשל ולשמוח, 

 

גלעד.


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

גלעד לגלעד.

לא נראה לי שאתה צריך לחשוש מביקורות. יש אנשים שאוהבים עוף.

נראה לי שהדיון מיצא את עצמו

If you don't stand for something

You will fall from anything

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

גלעד לגלעד, 

 

אני לא חושש מביקורת בכלל,להיפך, פשוט קיוויתי להיות ברור מספיק ואני שמח לראות שהייתי.

אני בכלל לא חושב שהדיון מיצא את עצמו ואני לא מבין למה אתה ממהר לסגור אותו.

ברור שכל אחד מעדיף משהו אחר, אבל כמו שאתה רואה יש אנשים שהיו צריכים לשמוע שמה שהם עושים זה סבבה וחשוב לפרגן להם

זה הכל. 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

גלעד מגלעד,

שוב, אם אנשים חוששים מביקורות אז אני מניח שהפורום לא מצליח להשיג את מטרותיו. מצטער אם הבנת לא נכון.

שנית, הדיון מיצא את עצמו לא כי אין סיבה לפרגן למבשלי בירה יהיו אשר יהיו. אלא בגלל שהדיון הפך לשורה של התנצחויות שרק באות לשחרר קיטור. ולא מקדמות את הנושא. 

אני מאמין שהחברים למעלה גם דיברו מליבם, בדיוק כמוך. בשמי או בשמם, אין הכוונה לגרוע מעשייתו של מבשל זה או אחר.

בהמשך לדיון יהיה מעניין אם תפתח אשכול המלמד את נושא הבישול ברכז עם סטיפנג של גרעינים מיוחדים (או בלי), שיטות בישול, זמני כשות, טכניקות קירור ועוד. כפי שאני רואה יש הרבה אשכולות על בישול אול - גריין ואין על בישול מרכז. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אני בעד דיון פתוח, אבל, בידקו את העברית.

במקום מיצא יש לכתוב מיצה!

יש עוד פוסטים עם שגיאות כתיב, אני לא מתכוון לתקן יותר אבל אפשר קצת להשתדל ולכתוב בלי שגיאות.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יש הנחה לכוזרים ודיסלקטיים?


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מצטער בעז, אבל גם אני זכיתי בדסילקטיות שדור האבות סירב להכיר בה לפני עשרים שנה

If you don't stand for something

You will fall from anything

סמי - בירה בגדד's picture

Location

האשל 12
אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/07/2013

יכול להיות שאתה צפוי לבקורת מאנשים מסויימים אבל אתה בהחלט ראוי לברכות מהרבה אנשים אחרים, כמוני למשל.

אנחנו בשלני הרכז+גרעינים שכל כך נהנים ממעשה ידינו אבל מתוסכלים ליד בשלני ה-AG ונמצאים כל הזמן בתחושת החמצה.

כל הכבוד על האומץ והכנות ועל היכולת לחשוף את האמת שלך.

אני אישית קיבלתי הרבה עידוד מהדברים שלך ודחיפה להתמקד ולשפר את מה שאני עושה היום.

אני מקווה שלא הייתי אמוציונאלי מדי בתגובה שלי אבל תודה גלעד.

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

קצת אמוציונאלי, אבל זה בסדר.

התשובה שלך נשמעה כאילו יצאתי מהארון...Tongue out

 

תמשיך לעשות בירות טובות ולהנות בדרך.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ולעניינינו,
הבעיה שלי עם רכז זה המחיר והצבע, כרגע שאר המאפיינים פחות מעניינים אותי (אל תכו אותי).
המחיר זניח בשביל הכמות שאני ממבשל, הצבע קצת בעייתי לי,
כי למרות הכתוב בבירסמיט טרם הצלחתי להגיע לצבע בהיר יחסית, גם לא עם סופר לייט.
הכל יוצא אדמוני.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחת הבעיות של רכז זה שבמהלך הכנתו התירוש עובר קרמול מה שמכהה אותו. כפי שאמרת דווקא בבירות הבהירות קשה להגיע לגוון הנדרש. אני לא מצאתי פתרון לבעיה. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הפתרון לעניין הצבע הוא הוספה מאוחרת של הרכז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם הוספה מאוחרת של הרכז לא תייצר וויצן בצבע של וויצן גרמני או לאגר בצבע של מיוניק הלס או פילסנר.

זה אולי סביר לרוב סגנונות הבירה אבל לא לכולם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

דב יקר,
הוספה מאוחר לא ממש עוזרת, למעשה, בבישול האחרון הוספתי ב10 ד' האחרונות תוך ערבוב של כמה דקות,
ועדיין הצבע די כהה.
אולי עשיתי משהו לא בסדר, אבל אני מניח שעל זה מדובר.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבישי, באיזה לתת אתה משתמש (יצרן/צבע)? באיזה גרעינים השתמשת בסטיפינג?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

סופרלייט , מה שי.ש.ר מוכרים (או בעברית אין לי שמץ)
וכרגע אין לי תשובה בקשר לגרעינים, למרות שמשום מה, לא חשבתי שזה כזה קריטי :)
יצאתי דבע

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם - זה נכון רק לגבי הקצה הממש קיצוני של הסקאלה (וייצן ממילא לא רלוונטי לבישול עם רכז סופרלייט) אבל בהחלט אפשר ליצור בירות בהירות ובלונדיניות (וצלולות) עם רכז.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

+1

 

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

האמת שנוצרה לי קצת תחושה של גיוז במהלך קריאת השירשור פה :)

אם מישהו מבין מבשלי הרכז נפגע או מרגיש שהוא פחות איכותי, סליחה וזה פשוט לא נכון.

לטעמי מכובד ליצור בירה נפלאה מרכז בדיוק כמו שמכובד ליצור בירה נפלאה מגרעינים

בסופו של דבר כולנו יוצרים משקה עם ניחוחות וטעמים וזה בלבד מה שעומד מול מבחן הטעם!

לדעתי דרך הייצור לא רלוונטית כל עוד זה יוצא טעים.

היא הופכת להיות רלוונטית אגב רק כאשר הבירה לא טעימה תחשבו על זה

אני לא מכיר אף בנאדם ששינה את דעתו על בירה כששמע שהיא הוכנה מרכז בכול אופן.

באופן אישי עברתיי לבשל רק מגרעינים בעיקר בגלל החיסכון בכסף וקצת בגלל יכולת השליטה.

מצד שני אני מקריב זמן רב על המאש וזמן שווה כסף אז בקיצור זאת השליטה...

אני מסיק שניתן לטעון ויסלחו לי החברים, שמי שמבשל באול גריין הוא שתלטן :)

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/25/2013

אני איתך בנושא . ברכז לא ניתן לשלוש בצבע כשאני רוצה בלונד משתמש רק בגרעינים לגבי המחיר הוא כמעט כפול