חבר חדש+הלתתה!

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

שילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/06/2013

אהלן! שמי יהונתן, מבשל מתחיל, 20 ליטר בבאצ'. מאחוריי עומדים שני בישולים, אחד בבקבוקים-מוכן, ואחד נכנס למיכל תסיסה לפני כשבוע!. הבאצ' הראשון יצא מעט מריר לטעמי, אז בבאצ' השני, הרגעתי קצת עם הכשות העיקרי... (warrior).

בעשרת השנים האחרונות עזרתי לאבי במלאכתו- יקב בוטיק- היקף של כ3000 בקבוקים בשנה. אבי מכין יין טבעי, מה שאומר שאין תוספים- אין ביסולפיט מוסף ואין שמרים מלאכותיים.והענבים גדלים ממש מעבר לכביש!. היין מיושן בדמיז'ונים(זכוכית)ולא בחביות עץ אלון! זאת משום האמונה כי ליין צריך להיות טעם של ענבים- לא של אלון,- אם הענבים טובים, היין טוב.  היין זכה פעמיים בתחרות indy, פעם בארד וב2011 במדליית כסף.

משום שזאת דרך אבי- חומרי גלם מקומיים ותסיסה טבעית, באיזשהוא שלב תהיה זו גם דרכי.

ולכן אני מנסה לאגור מידע על התססה פראית ותהליך ההלתתה.

וזו שאלתי:

יש בארצנו אנשים המגדלים כשות.. האם יש פה מישהו שעושה הלתתה?? או מתסיס בעזרת שמרים פראיים??

יהונתן

 

יהונתן

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום רב,

תשובות:

יש אנשים שמגדלים כשות בארץ באופן פרטי. העניין דורש הערכות של שנתיים - שלוש מראש על מנת שיהיה לך יבול

אני לא מכיר מישהו שמלתית את השעורה בעצמו. אני מכיר את הנושא והדבר דורש ארגון ואפרציה רצינית, לדעתי האישית, יותר מידי התעסקות בשביל המבשל הביתי

בנושא השמרים, יש כל מיני חברים שמתסיסים במיכל פתוח, וכל מיני אחרים שעובדים עפ בקטריות, אבל בנודע לשמרי פרא, אני לא מכיר

If you don't stand for something

You will fall from anything

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

הלתתה זה נושא כל כך רחב וכל לתת צריך להיות בעל מאפיינים מדוייקים ונקיון יחסי מפטריות\שמרים וכו'...בגלל זה יש את המתמחים בהלתתה ויש את האלה שמבשלים את הבירה (בתעשיית היין בדרך כלל היקב גם מגדל את הענבים, בבירה לא כך הדבר) באופן כללי, יש הרבה חומר בנושא ביוטיוב וכמבשל בייתי תזרום עם עצמך :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

רבי פנחס
תל אביב יפו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2013

יש כתבה לא רעה על נושא ההלתתה במגזין BYO מחודש ינואר. אם תרצה דבר איתי.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי יהונתן וברוכים המבשלים,

ניסיתי מספר פעמים להלתית, מידע ספרותי, לפני שהבנתי שיש בארץ לתת, ובגדול נכשלתי.

תהליך ההלתתה באופן תיאורטי פשוט: 

הנבטה ומיד קלייה.

באופן מעשי יש זמן מאוד מדוייק לקלייה ושיטות שונות למטרות שונות (לתת בסיס, מיוחד, כרמלי...), ותהליך ההנבטה לשם הלתתה לא כזה פשוט וחייב להיות מדוייק ישנם אלמנטים רבים להתייחב כמו חום, לחות, סטריליות, איורור וכו.

לדעתי, תתעסק בלהתמקצע בעשיית בירה איכותית קודם לכך.


שמרי פרא: גם כאן, תתמקצע בעשיית בירה, לאחר מכאן בגידול שמרים, קצירת שמרים, וריבוי. עם הידע, תשתמש כדי לבודד שמרי פרא שיתנו לך את התוצאות והטעמים שתחפוץ בהם. להבדיל מיין, שמרי הפרא יוצרים בבירה טעמים מורכבים אך לרוב לא נעימים וחבל לפתוח את העולם המדהים הזה של עשיית בירה באקורדים צורמים ופידבקים שליליים.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

אני מאוד מעריך את הכיוון, אך צפוייה לך דרך ארוכה... תגובתו של תומר רונן היתה רצינית וטובה ורק רציתי להוסיף עליה כמה דברים.

גידול כשות בארץ אינו פשוט, ודורש השגחה צמודה. הכשות דורש הרבה שמש והרבה מים אך פגיע מאוד לריקבון שורשים. אני ואחי ניסינו לגדל כשות לפני שלוש שנים אך לבסוף הרגנו את כל ארבעת הריזומים שהזמנו. לאחרונה הבאתי עוד 4 ריזומים ורק אחד הצליח לתפוס אך לא הצליח להוציא פרחים בכלל... 

אמנם יש כאלה בארץ עם יותר הצלחה בגידול כשות מאיתנו אך עוד לא שמעתי על אף אחד שמגדל כשות ליותר מבישול או שניים.

(לפוסט שכתבתי על חוות הכשות שביקרתי בה לאחרונה http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2013/08/5-brewtopia.html)


הלתתה- העקרון די פשוט אך צריך שטח לריצפת ליתות וכן דרך לישב את הלתת. חשוב להבין כי קליית הלתת תעשה לתת קלוי ולא לתת בסיס - בכדי לשעות לתת בסיס צריך ליבש מעל אוויר חם, אתה תצתרך לבנות מתקן ייבוש בעצמך.

(לפוסט על מזקקת וויסקי שמלתת בעצמה אך מיבשת בעשן את הלתת http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2013/08/4.html)


שמרי בר, יש מבשלות בעיקר בבלגיה שקוצרות את השמרים בלילה מהאוויר- אך רק כאשר הטמפ' בלילה היא בין 5 למינוס חמש בכדי להימנע מדברים אגרסיביים מיד. מדובר בבירות חמוצות ומסריחות (ריחות גופרתיים, אנימליים וכו..) אך אם קהל אוהדים אדוק. 

(לפוסט על קנטילון שמפרט את התהליך ואת הבירות http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2012/03/blog-post_27.html)

 

יש לי גם ספר טוב בנושא שנקרא The homebrew garden , שנקנה במטרה יום אחד ללכת בכיוון שאתה רוצה ללכת אליו - הספר זמין באמזון.

 

הכי חשוב- בהצלחה!