אהלן! שמי יהונתן, מבשל מתחיל, 20 ליטר בבאצ'. מאחוריי עומדים שני בישולים, אחד בבקבוקים-מוכן, ואחד נכנס למיכל תסיסה לפני כשבוע!. הבאצ' הראשון יצא מעט מריר לטעמי, אז בבאצ' השני, הרגעתי קצת עם הכשות העיקרי... (warrior).
בעשרת השנים האחרונות עזרתי לאבי במלאכתו- יקב בוטיק- היקף של כ3000 בקבוקים בשנה. אבי מכין יין טבעי, מה שאומר שאין תוספים- אין ביסולפיט מוסף ואין שמרים מלאכותיים.והענבים גדלים ממש מעבר לכביש!. היין מיושן בדמיז'ונים(זכוכית)ולא בחביות עץ אלון! זאת משום האמונה כי ליין צריך להיות טעם של ענבים- לא של אלון,- אם הענבים טובים, היין טוב. היין זכה פעמיים בתחרות indy, פעם בארד וב2011 במדליית כסף.
משום שזאת דרך אבי- חומרי גלם מקומיים ותסיסה טבעית, באיזשהוא שלב תהיה זו גם דרכי.
ולכן אני מנסה לאגור מידע על התססה פראית ותהליך ההלתתה.
וזו שאלתי:
יש בארצנו אנשים המגדלים כשות.. האם יש פה מישהו שעושה הלתתה?? או מתסיס בעזרת שמרים פראיים??
יהונתן