טיפול במים וסנן פחם פעיל

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם,

אני מתחיל לקרוא על סינון במים ורציתי לשאול מספרים דברים:

1. האם מישהו כבר מתעסק בסינון המים? באיזו רמה? מה התובנות?

2. כיוון שאני לא רוצה עדיין להתחיל שחק במים, אלא רק להפעיל סנן פחם פעיל, תהיתי איפה ניתן להשיג התקן כזה. אני לא מעוניין ללכת לחנות של מתקני מים כי אז לדעתי אני אהיה צריך לשלם יותר. 

גם פתחתי סקר בפורום בשביל לקבל תמונות מצב כללית (גם למי שלא בא לו לענות על השאלות בפירוט - שכולם יענו על הסקר).

תודה רבה,

חג שמח.

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני מעביר את המים דרך הבריטה, פעולה סיזיפית, אבל כשצריך רק בערך 15 ל' בבישול זה יותר נורמלי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד,

דבר איתי.

אני אנסה גם לצלם את מה שיש לי לסינון המים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי גילעד

אני לא מסנן את המיים (עדיין). 

אבל מניסיון עם מערכת סינון לבר מים אצלי(מים מטוהרים), ניתן לקנות סנן פחם ברוב הטמבוריות(יש עם שבבי קוקוס, ויש כאילו עם מס' אלמנטי סינון בתוכם).

הסנן שאני מדבר עליו הוא ללא בית מסנן- זו מעין קפסולה אטומה עם הברגה לצינור גמיש בשני הצדדים- כניסה ויציאה.

לדוגמא הסנן הזה:

http://www.mayim4u.co.il/mayim4u/16/65/

כמובן שאפשר לקנות מס' סננים מסוגים שונים ולחבר אותם בטור. 

כאשר הקפסולה מסיימת את חייה (כל תקופה ו/או נפח מים מקסימלי לסינון). זורקים אותה ומרכיבים חדש.

אפשרות נוספת, עם השקעה ראשונית גבוהה יחסית היא לקנות מסננים שכוללים בית מסנן קבוע ומסנן שניתן להחליפו.
לדוגמא:

http://www.mayim4u.co.il/mayim4u/13/81/

הדרך האולטמטיבית לסינון תהיה מערכת אוסמוסה הפוכה, מערכת כזו "מנקה" את המים מכל המינרלים וולמעשה מוציאה תוצר קרוב מאוד למיים מזוקקים. לאחר מכן, יש להוסיף למיים את המינרלים הנחוצים כדי ליצור פרופיל מיים שמתאים למקור.(נשמע מסובך, אבל למעשה די פשוט.)

בהצלחה ותעדכן אותנו אם אתה הולך על זה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה על המחקר הקטן, גם עברתי דרכו.

אני רוצה להימנע מסנן אוסמוזה הפוכה כיוון שאני יודע שהוא מסכך יותר את העניינים (צריכים להתחיל לשחק עם מלחים, מעבר לכך למיטב הבנתי הרבה מים הולכים כ"זבל"). אני גם יודע שאם משחק נכון של הלתתים אתה יכול לאזן את מה שאתה רוצה מהרכב המים שלך (עד רמה מסוימת כמובן).

אני מתעניין בסנל פחם פעיל כי אני יודע שלא מעט מבשלות בארץ משתמשות רק בזה בכדי להשיג תוצאות שאני לפחות מרוצה מהן. 

גם על פי הסקר, כרבע מהמבשלים כן משתמשים בסנן מסןג זה, אז מעניין אותי לדעת מה המסקנות לגבי השימוש.

תודה על הדגים והכל.

כמובן שאני אעדכן, על קנייה הרכבה והכל.

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הסיפור פשוט ביותר:

מסנן פחם אקטיבי מוציא מהמים שלך את הכלורין וזה משפיע על טעם של המים

בדרך כלל לטעם מי ברז יש טעם לא נעים של כלור  מה שפחם אקטיבי מנטרל

מסנן בריטה כולל בתוכו שרף בנוסף לפחם וזה עושה דברים נוספים שלא אכנס לזה כן אבל לא היתי מומלץ בכלל לעשות שימוש במסנן שכזה

בקיצר, אם המים בהם אתה משתמש לא טעימים לך בגלל הכלור ואתה רוצה לתקן את זה כל מה שאתה צריך זה בית מסנן שעלותו בין 60 ל 80₪

ומסנן פחם ואת זה אתה קונה בכל חנות להספקה טכנית מה שנקרא ״טמבוריה״

פתרונות כמו מים מינרליים או בריטה מיותר לגמרי במקרה הטוב ומזיק לרוב

מצד שני אם המים שלך טעימים לך, ויש כמה מקומות בארץ שטעמתי מים מעולים מהברז, אז אין כל סיבה לסנן...

שימוש באוסמוזה הפוכה הוא לא לצורך טיהור המים אלא על מנת לבנות פרפיל מים לפי סגנון או לפי איזור אם תרצו - נגיד מים של לונדון או של פילזן או של דורטמונד

 


Location

זרעי קיץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2013

הי, 

אני חבר חדש בפורום ושמח להיות כאן. עבור 25 ליטר של תוצר סופי אני משתמש במים מהתמי 4 (כ 20 ליטר) ובסוף הבישול מוסיף מים מינרליים מבקבוקים כדי להגיע ל OG הרצוי. לי זה עובד מצויין אבל אני מבשל בינתיים מסטיפינג+רכז. בבישול AG ישנם שיקולים נוספים של PH וריכוזי מינרלים.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה אתה מוסיף מים מינרליים? מה המטרה?

 


Location

זרעי קיץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2013

כאשר סיימתי את הבישול ומדידדת ההידרומטר מראה ריכוז גבוה מהOG המתוכנן אני מוהל ע"י בקבוקי מים מינרליים שקררתי אותם לקרוב ל0 מעלות. המטרה היא כפולה כמובן ראשית למהול את התירוש ושנית לקרר אותו במהירות. ניתן לדילל במים מהתמי 4 אבל יש לי תמיד חששות מזיהום שמקורו בפיית המזיגה של המכשיר. זה לא משנה עבור מים שאני מרתיח אבל עבור תוספת אחרי הרתחה אני מעדיף בקבוקים חתומים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אהלן. השאלה היא לא למה אתה מדלל את התירוש אלא למה דווקא עם מים מינרלים? אתה מתעסק בניתוח מרכיבי המים או פשוט מוסיף מה שיש?

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

 

 

לדעתי התשובה היתה ברורה...

בציבור ירווחת דעה כי מים המינרליים הם המים הטהורים וללא חידקים מה שלמעסה בולשיט אחד גדול

וכמו שבסרט ילדים אחד נאמר שהציבור יקנה כל דבר שארוז בפלסטיק...(;

מצד שני מים מהברז ומתמי 4 במיוחד, אם מחליפים מסננים בזמן, טהורים לעניות דעתי לא פחות ואולי אף יותר

אבל החשש של אלכס לדעתי מוצדק ובן אדם עושה מה שלבו שקט איתו יותר יהיו אלה מים מינרליים או לא...

מה שהיתי ממליץ לו זה לעבור לבישול בנפך מלא ולצנן את התירוש בעזרת צ׳ילר או בשיטת האבוריג׳נים...