תמד

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

גבעת אלה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/22/2013

חג שמח לכולם!!שאלה קטנה:כמה שמרים צריך להוסיף לחמש ליטר תמד??שקית מספיקה?? 

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

ברור שזה מספיק זה אפילו יותר מידיי ההמלצות זה שקית ל 20 ליטר

אגב שקית התכוונת לשמרים שפמניה/שמרי יין

ולמה לעשות רק 5 ליטר?

יותר כדאי ללכת כבר על 20-30, 

תאמין לי שזה נגמר יותר מהר מבירה

בהצלחה

Location

גבעת אלה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/22/2013

מה שנעשה אין להשיב!!בפעם הבאה נעשה כמות גדולה יותר.השאלה היא התמד לא יצא טוב בגלל ששמתי שקית שלמה? 

Location

גבעת אלה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/22/2013

מה שנעשה אין להשיב!!בפעם הבאה נעשה כמות גדולה יותר.השאלה היא התמד לא יצא טוב בגלל ששמתי שקית שלמה? 

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אין קשר 

יש יותר שמרים על כמות מאסט יותר קטנה זה אומר שהפוטצינאל שלהם לסיים את הסוכר יהיה יותר מהר אם כי לא בהכרח

אם התמד לא יצא טעים זה כבר משהו אחר

כמה זמן ישנתה אותו בבקבוק? השתמשתה במזיני שמרים? שמרתה על טמפרטורה מתאימה?

יכול גם להיות זיהום מכל מיני סיבות, צריך יותר פרטים

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני לא מבין מה כולם מתלהבים כל כך מתמד...אני גם התלהבתי עד שהכנתי בעצמי...בירה הרבה יותר טעים, הרבה יותר כיף להכנה והרבה יותר מהיר

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמנם טרם הכנתי MEAD בעצמי, אבל טעמתי MEAD של 

www.moonlightmeadery.com

וזה היה מעולה (!)

לגבי הלו"ז להכנת MEAD, קראתי רבות על פרוטוקול שנקרא staggered nutrient addition

(look it up)

שיטה זו מאפשרת לייצר MEAD בפרק זמן קצר מאד יחסית לפרקי הזמן שהיו מקובלים באופן מסורתי בהכנת MEAD.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט