שלום רב,
פוסט זה בא לספר כיצד ניתן לבשל בירב בבית, כאשר ישנם אילוצים פיזיים. לא מזמן עברתי לחיות בבית דירות, כאשר הדירה החדשה שלי לא עולה על 54 מ"ר. לכן כל שטח הוא חשוב ורלוונטי. הבנתי שאין סיבה שלמרות השטח הקטן אני אפסיק לבשל בירה. מתוך כך עלה הצורך לחשוב כיצד ניתן לעשות זאת אך בחוכמה וביעילות. לשם האחסון מצאתי לי מקרר משרדי קטן שישמש כמקרר תסיסה, ובניתי ארונית שתשמש לשמירת ציוד הבישול. חשוב להבין שמקרר תסיסה קטן גם מגביל את נפח הבאצ'. במשך חיפושי אחר מכיל תסיסה מתאים, שאותו תראו בהמשך. להלן "המבשלה":
בנוגע לשיטת הבישול, חשבתי כיצד אני יכול לבשל בתוך דירה, ולא להפסיק את החיים בדירה תוך כדי. הפתרון שמצאתי ההיה בישול בשיטת הBIAB שכבר דובר עליה הרבה בפורום. כך לפחות אני חוסך בכמות הסירים. כיוון שאני בתוך דירה ללא גז, הבנתי שבשביל לא להתחיל להביא בלונים לדירה אז אני אבשל על כירה חשמלית. כעת אני אעלה תמונות המפרטות את מערכת הבישול. בתחתית כל תמונה אנסה לפרט מה אתם רואים.
מערכת הבישול פרוסה לפני בישול. לפניכם כירה חשמלית של 2000W. סיר נירוסטה של 32 ליטר. אתם יכולים לראות את השק מבצבץ. בתחתית הסיר יש גם תחתית מחוררת שאחר כך מאפשר לי לזרוק את הכשות לסיר ללא חשש. לכירה חשמלית יש מנגנון חימום פנימי שיכול להיות מאוד מעצבן וקשה לשחק עם הטמפ' כאשר שמסתמכים רק עליו. לכן החלטתי כן לחבר את המנגנון לבקר טמפ' ולסחרר את התירוש שוב ושוב דרך הגרעינים. כך אני מצליח גם לשלוט בצורה טובה על הטמפ' וגם לשטוף שוב ושוב את הגרעינים.אם כך אז בצד ימין יש את הבקר טמפ' שעוזר לי לנהל את הבישול ללא חשש.
הכירה החשמלית מחוברת לבקר שמחובר לשקע המכובד שיש במטבח. הרגש מחובר ליציאה של הסיר על מנת לדגום את הנוזלים שיוצאים מהסיר. בשני הבישולים האחרונים (והראשונים) והוא עשה עבודה טובה מאוד. התירוש יוצא מתחתית הסיר, עובר דרך המשאבה ויוצא החוצה מלמעלה כפי שניתן לראות טוב יותר בתמונות הבאות:
זוהי המשאבה הביתית שכבר ספרתי עליה בפוסט קודם.
התירוש חוזר אל הסיר מלמעלה ובזוית בשביל ליצר סחרור עם חזרתו לסיר. במהלך הבישול יש לשים את המכסה למעלה בשביל למנוע בריחה של חום וכניסה של דברים רעים. בזמן הקרוב אני חושב על לעשות חור במכסה. בצידו החיצוני לשים חיבור מהיר, ובצד הפנימי את הזווית שדרכה יחזור התירוש.
בסוף שלב המאש, אני מוציא את השק, שם אותו על המססנת. ועובר לבישול פשוט בכך שאני פשוט מדליק את הכירה על חימום מלא. עכשיו אני גם מנתק את הכירה מהבקר כי כבר לא צריך אותו לשם כך. אני מחבר אותה ישירות לחשמל. וזהו. בסוף הבישול הבירה עוברת למיכל תסיסה תואם את מידות מקרר התסיסה:
מקרר התסיסה עם המיכל 15 ליטר. ניתן להשתמש גם במיכל תסיסה הלבן המוכר והגדול יותר. אבל אני אישית לא אוהב את המיכלים הלבנים. מעל המקרר אני מסדר את ציוד הבישול:
כאן אתם רואים את כל ציוד הבישול נכנס לארונית ללא כל בעיות.
בינתיים אני מרוצה מהמערכת ועדיין חושב כיצד ניתן לשפר אותה. אני מקווה שהצלחתי לתת לכם רעיונות כיצד ניתן לבשל כשאתם גרים בדירה קטנה וגם לוותר על איכות הבירה.