שלום לכולם.
אני מתכוון לבצע סטרטר בשלושה שלבים מכיוון שהשמרים הנוזליים שלי כבר די זקנים וגם הבירה הולכת להיות גדולה. לפי חישוב אני צריך בסביבות 430 מיליארד תאים.
התהליך יהיה הכנת סטרטר קטן, אחריו בינוני ואחריו גדול .
השאלה שלי היא כזו:
אני רוצה בין שלב לשלב לתת לשמרים לשקוע ולהעביר לשלב הבא רק את השמרים ששקעו ללא התירוש המיותר. האם אני יכול לקרר את התירוש בין שלב לשלב במקרר בכדי שהשקיעה תהיה מקסימאלית? האם זה פוגע בשלבים באיכות השמרים? ואם זה פוגע, כמה זה פוגע או האם יש דרך אחרת לא להעביר את התירוש ( שאינו טעים כל כך) למיכל התסיסה הסופי?
תודה.