התססת APA עם S33

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

התססתי מתכון של APA, כאשר הגדלתי (בגלל עודפים) את הOG מ-1.057 ל1.080 ,

עם חצי חבילת S33 , מכיוון שזה מה שהיה בבית (הייתי בטוח שיש 05).

הבירה ירדה לFG של 1.024 והתייצבה שם.

אז:

א. האם זה אשמת סוג השמרים או הכמות?

ב. איזה סגנון תיקרא מתכון APA עם שמרי S33 בגרוויטי סופי גבוה?

ג. מה אפשר לעשות בשביל להוריד עוד את הגרוויטי, לאחר ביצוע המבחנים?

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי אבישי,

תקנו אותי אם אני טועה אבל ב-OG כזה גבוה, כדאי להוסיף כמות כפולה של שמרים. לא הבנתי למה שמת רק חצי חבילה, אבל אפשרות סבירה להורדת הצפיפות היא להוסיף עוד חבילה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

כי זה מה שהיה בבית, ואני דביל,

הרי יכולתי לעשות סטרטר לשמרים (גם אם הם יבשים) או לחכות יום בהוספת השמרים, בכל זאת זה מיכל אטום.

השאלה היא מה עכשיו עושים עם זה, כי הוספתי טיפה שמרי לאגר כנסיון בבקבוק קטן וזה הביא טעמים חמוצים משום מה ,יש חשש סביר לזיהום אבל לא יודע אם כדאי לי לנסות על כל הבאצ'.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הS-33 יכול להתמודד יפה אם צפיפות סוכר גבוה, ואכן צריך להכניס שקית לבאצ' רגיל של 20 ליטר. 

אבל עכשיו לשאלה שלך לגבי הצפיפות הסופית, יכול להיות שאין סיבה להוסיף עוד שמרים. אם אתה אומר שהצפיפות שהגעת אליה היא 1.024, יתכן שזאת כמות הסוכרים שהשמרים שלך הצליחו לאכול, וכעת נגמר העניין.

בשביל להבין זאת יותר אתה צריך לחזור למאש שעשית ולנתח אותו. אם מדובר בלתת נוזלי אז קטונתי מלדעת על הרכב הסוכרים שלו ומה קורה בבירות גדולות המבושלות על בסיסו.

 

ככה או ככה, ל- S-33 לא אמורה להיות בעיה עם צפיפות גדולה. הוא רק צריך חמצן טרם הכנסת השמרים, ובמקרה הכי קשה מזין שמרים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

חמצן היה מספיק.

התססה אצלי זה כ9 ל', אז חצי שקית אמורה להספיק.

למען האמת הבירה טעימה ככה, השאלה היא יותר ללימוד.

מה שכן, אני מודד עם ריפרקטומטר ככה שזה לפי החישוב ולא נמדד ממש.

18 התחלתי ו11 סופי.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אבישי,

תעשה לעצמך ולפורטם הזה טובה גדולה - 

צא ולמד!

והדבר הראשון ללמוד: זה לא מנומס לבלבל ת׳מוח לפורום המכובד(?*) הזה עם שאלות דביליות(**)...

 

* הגדרה ״מכובד״ לפורום זה היא בזכות העבר הרחוק שלו, לצערי...

** היו לי כמובן הרבה יותר מילים להגיד אבל אסורים לפי התקנון...


Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

זו לא מטרת הפורום ללמוד תוך התכתבות?

אם לא, תגיד.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בואו נרגיע את הרוחות

אני בטוח שאלון התכוון שניתן ללמוד גם מחוץ לפורום הזה ולחזור עם תובנות ולשתף את החברה.

אכן הפורום הוא מקום ללמוד ולשתף על בישול הבירה הביתי. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אתה לא באמת רוצה שאני אגיד מה שיש לי להגיד וגם רמ״ד התוכן לא מרשה...

ואת האמת אני כבר לא יודע מה מטרת הפורום הזה...

אני אישית חושב שלומדים בבצפר, בקורסים, בסדנאות ואצל אלון גל, ובמקרה הכי גרוע מהספרים ומהאינטרנט

ופורום בכלל מתדיינים, מחליפים דעות, מעלים רעיונות חדשים, מנסים להיתקדם ביחד ולהישתפר

ואני לא אומר שיש פסול בלא לדעת הכול, גם אני כמו כולם היתי בתחיל דרכי ולא ידעתי הכל (לא שהיום אני יודע משהו...) וזה בסדר לעשות טעויות וגם לשאול שאלות מטופשות לפעמים, אבל ראבבק, תיראו לאן היגענו - בירמאשין??!??!

 

טוב נגמר לי האוויר...

 


Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

בירמאשין?
טוב, אני לא יודע אם הבעיה בהיותך כוזרי או דיסלקט,
אבל אתה מוזמן לקרוא שוב את מה שכתבתי בתיאור ולשוב לקרוא מה כתבת.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/04/2011

OK

די.

אחרת השירשור הזה פשוט ימחק.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כולה הבן אדם מבשל פרשיאל מאש בסיר על הכיריים ומתסיס בטצ'ים קטנים יותר מה20 ליטר שכולנו רגילים. 

 

אבישי, לא יודע למה זה נתקע ב1.024. השמרים הללו יכולים לעבוד יותר קשה מזה. מנסיוני עם רכז, הבירות בד"כ מסימות בגרויטי גבוה מהמצופה (עוד סיבה לעבור לAG)

אתה יכול לנסות לנער מעט את מיכל התסיסה בכדי לעורר את השמרים ולהעלות את אלו ששקעו חזרה לתרחיף

בדיעבד, בירה של 1.080, בנפח של 9 ליטר, דורשת שקית שלמה של שמרים יבשים.

 

אז כנראה שהכמות היא האשמה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש לך ניצולת שמרים של 70% attenuation

שזה מתאים לסוג השמרים

אם אתה רוצה צפיפות יותר ננמוכה תגיש חצי כפית של שמרים

Us-05 שלהם ניצולת טובה יותר

אל תשכח להרטיב את השמרים ואל תחמצן את הבירה

טמפ תסיסה 19 מעלות ואל  תשכח 

להתפלל

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קודם כל RDWHAHB

אם זה טעים אז סבבה - הכל טוב

 

למטרות לימוד והבנה:

ניסוי א: קח חצי ליטר מהבירה והעבר למיכל אחר, נגיד בקבוק אחד וחצי של מים. הנח סגור עם נייר כסף במטבח ונער כל פעם כשאתה עובר שם

ניסוי ב: כמו א רק עם גרם או שניים 05

חכה שבוע וקח גרביטי משניהם ודווח לנו כדי שנלמד(וגם נגיד לך מה המסקנות מהניסוי)

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

את חלק א ביצעתי, ולא היה שינוי , לאחר מכן באותו בקבוק הכנסתי שמרי לאגר.

בגלל שהחמיץ, אפילו לא מדדתי גרוויטי, טפשי  אבל בירה מקולקלת גורמת לנו לעשות דברים מוזרים. 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז נשמע שהגעת לנצילות סבירה של תירוש הנתון

בעיקרון בגרביטי גבוה - צריך יותר שמרים וכמו שאמרו לך קשה יותר להתסיס רכז בגרביטי גבוה

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

להוסיף א-ביסאלע WLP644 יעשה את העבודה?
ואם כן, כמה לשים?
חלקית מבחנה, או לבצע סטארטר?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להוסיף למה?

לבירה או לניסוי?

 

לניסוי תוסיף מה שמא לך

לבירה - אם טעימה - עזוב אותה