אול גריין לראשונה

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היי.

אני מתכוון לבשל אול גריים לראשונה.

בניתי מאש טאן בגודל 37.8 ליטר. 

בניתי את פרופיל הציוד שלי ובחרתי בביר סמיט DOUBLE INFUSION .

שאלתי היא:

בתהליך המאש בסופו מצויין FLY SPARGE  בכמות 2.47 ליטר.

לי לפחות זה נראה ממש מעט כמות כזאת לספארג'.

אני לא מבין כל כך למה ומה ההבדל בין פליי ספארג' לספארג' רגיל.

אולי בכלל לא מתאים בכמות נמוכה של תירוש(20 ליטר) לעשות DOUBLE INFUSION. או שמא בניית התהליך והציוד לוקה בחסר.

קיצר הספארג' הזה לא כל כך ברור

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה החלטת לעשות double infusion? ולמה פליי ספארג׳?



Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לפחות לפי הבנתי וממה שראתי עד כה. דאבל אינפיוז'ן יותר מדויק מבחינת מיצוי הלתת . ואת הפליי ספארג' כי זה מה שביר סמיט מציין.

איך שאני מבין את טכניקת הפליי ספארג' אין לי את הציוד הנידרש.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מה עדיף?

סינגל אינפיוז'ן?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וגם batch sparge

לפחות בשלב הזה

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

מההתנסות שלי מצאתי הבדלי נצילויות בין השיטות כאשר מדובר בבירות גדולות בלבד. לטובת הפליי ספארג' דווקא. לדעתי כך או כך עדיף פליי ספארג' אתה לא באמת חייב את המערכת שמשפריצה או מטפטפת אתה יכול למזוג אותם בעדינות בעצמך מעל הדגן רק תשתדל לא לגעת במים... כך עשיתי פעמים רבות עד שפינקתי את עצמי בספארג' ארם :)

http://www.youtube.com/watch?v=WO8fDlc3YFs&list=SPSdN16E7sV9sjvMGdBlaCM_3cWuCJvJg2

לדעתי תשהה את ההתעסקות עם דאבל אינפיוז'ן, תתמקד כרגע בללמוד את החוקיות של הספארג' שלך

ודבר נוסף בקשר לספארג' תשמור תמיד שכבה של 2-3 סנטימטר של מים מעל המיטת דגן

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

כפי שהבנתי בבאצ' ספארג' אני מרוכן את התירוש עד שהמים מגיעים לגובה הלתת ואז אני מוסיף מלמעלה את הסבב האחרון של המים שהם בטמ"פ שונה ויותר גבוהה כאשר הם אלה שנקראים הספארג'.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ממש

 

אתה מרוקן את כל התירוש אחרי המאש ואז מוסיף מים בדיוק כדי שישלימו את נפח הפריבוייל

בתכנון נכון זה אמור לצאת בדיוק חצי

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

רועי,
מה שאתה מתאר זה פלי ספארג'. במצב הזה, לא מרוקנים את התירוש לגמרי אלה דואגים שקצב הנוזל המרוקן יהיה זהה לקצב הוספת המיים של הספארג'.

(להזכירך, זה מה שעשינו יחד בבישול אצלי).

 

בבאצ' ספארג':

מרוקנים לחלוטין את התירוש מהמאש טאן ולאחר מכן מוסיפים את המים של הספארג' ומנקזים שוב.

 

לגבי הבירסמיט':

על פי הבירסמיט', הבאצ' ספארג' הוא שם כללי לספארג'-

תפתח את התכון ובכרטיסיה של המאש למעלה יש את פרופיל המאש  אתה בחרת "דאבל ינפיוג'ן").

ממש מימין לבחירה ש "וי" קטן על ציור דף נייר. תלחץ עליו ותוכל לקבוע פרמטרים נוספים למאש.


תשחק בפרמטרים שם,

ניתן לקבוע האם אתה מרוקן לגמרי את התירוש קודם לספאג'.או לא מרוקן לגמרי (ואז זה פליי ספארג'), וגם ניתן לקבע את הנפח היחסי של הספארג' ביחס לתירוש.

בהצלחה.

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה