בעיית לתת בקומפוסט

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אהלן חברים!

בד״כ, את הלתת בסיום הבישול- אני מכניס לקומפוסטר, בדיוק כמו כל דבר אחר שנכנס לשם. 

אני מקפיד לשמור על יחס נכון של חומר רטוב וחומר יבש.

עד לאחרונה- הכל היה בסדר.

בשלושת הבישולים האחרונים- ריחות נוראים ורימות הם מנת חלקנו בחצר.

בבישול האמצעי מהשלושה האחרונים פרסתי את הגרעינים וייבשתי אותם בשמש לפני הכנסה לקומפוסטר, בנסיון להשתמש בהם בתור חומר יבש ולהימנע מהצרה. לא עזר לי. 

יש למישהו רעיון מה קרה ככה פתאום? את הרימות (של מקקים/ חיפושיות לפי האינטרנט) הייתי מסביר בטענה שזו כנראה העונה (מה שכבמובן אין לי דרך לבסס.. זה רק ניחוש) אבל לא את הריח.

אשמח לרעיונותיהם ולעצתם של שאר בעלי הקומפוסט.

נ.ב

מדובר על בישול אולגריין, לא כמות קטנה של סטיפינג.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כנל אצלי

תשים על הלתת שכבת אדמה של כ-2 ס"מ למנוע את ריח

הרימות באות כנראה בגלל תקופת המעבר

Theres nothing like a good brew

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

גם אצלי בעייה דומה
אני מקפיד לעשות בור(בתוך הקומפוסט) ולשים את הלתת בפנים ולכסות טוב טוב.. כמובן שהלתת מתפקד כחומר יבש (אחרי כמה ימים הוא נהיה כמו קש)