כאשר רוצים להגיז בירה שהתיישנה רבות
לפעמים מוסיפים שמרים:
א-נניח שהבירה המקורית סיימה תסיסה גבוה, האם בתוספת השמרים לא יכולים לגרום לתוספת תסיסה ולהגזה גדולה מהצפויה
ב-באופן תיאורטי אפשר להשאיר בירה ולהגיז ממש לפני הצריכה
דניאל
כאשר רוצים להגיז בירה שהתיישנה רבות
לפעמים מוסיפים שמרים:
א-נניח שהבירה המקורית סיימה תסיסה גבוה, האם בתוספת השמרים לא יכולים לגרום לתוספת תסיסה ולהגזה גדולה מהצפויה
ב-באופן תיאורטי אפשר להשאיר בירה ולהגיז ממש לפני הצריכה
דניאל
א - אם השמרים סיימו לעבוד - קשה להאמין שפרופיל הסוכר ישתנה. לצורכי הגזה הוסף גרם-שניים שמרים -20 ליטר
ב - ברור. זה נשמע לי אפילו עדיף.
בהמשך למה ששחר כתב - לא צפוי שינוי ב-FG בשלב התסיסה בבקבוק אם מתקיימים שני תנאים:
1. השמרים בהם אתה משתמש להגזה הם אותם שמרים בהם השתמשת לתסיסה הראשונית (לזני שמרים שונים יש יכולות אטניואיישן שונות)
2. התסיסה הראשונה היתה בריאה והסתיימה לגמרי (לא "נתקעה" לפני הסוף)
בכל מקרה שאחד או שני התנאים לא מתקיימים, אין בטחון שתחזור לאותו FG ובהתאם - המיגוז יכול להיות נמוך מידי או גבוה מידי.