יישון בירה לא מוגזת

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כאשר רוצים להגיז  בירה שהתיישנה רבות

לפעמים מוסיפים שמרים:

א-נניח שהבירה המקורית סיימה תסיסה גבוה, האם בתוספת השמרים לא יכולים לגרום לתוספת תסיסה ולהגזה גדולה מהצפויה

ב-באופן תיאורטי אפשר להשאיר בירה ולהגיז ממש לפני הצריכה

דניאל

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א - אם השמרים סיימו לעבוד - קשה להאמין שפרופיל הסוכר ישתנה. לצורכי הגזה הוסף גרם-שניים שמרים  -20 ליטר

ב - ברור. זה נשמע לי אפילו עדיף.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהמשך למה ששחר כתב - לא צפוי שינוי ב-FG בשלב התסיסה בבקבוק אם מתקיימים שני תנאים:

1. השמרים בהם אתה משתמש להגזה הם אותם שמרים בהם השתמשת לתסיסה הראשונית (לזני שמרים שונים יש יכולות אטניואיישן שונות)

2. התסיסה הראשונה היתה בריאה והסתיימה לגמרי (לא "נתקעה" לפני הסוף)

בכל מקרה שאחד או שני התנאים לא מתקיימים, אין בטחון שתחזור לאותו FG ובהתאם - המיגוז יכול להיות נמוך מידי או גבוה מידי.