טמפרטורת תסיסה ipa

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
סמי - בירה בגדד's picture

Location

האשל 12
אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/07/2013

חיפשתי בדיונים קודמים ולא מצאתי. מישהו יכול להמליץ לי על טמפרטורת תסיסה ל-IPA?

תודה.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

נעשה סדר: טמפרטורת תסיסה היא פועל יוצא של סוג וזן השמרים בהם אנו עושים שימוש ליצירת הבירה ובמקרים בודדים בלבד הטמפרטורה קשורה לסגנון הבירה (כמו למשל בsteam beer).

לכן,

אם השתמשת בשמרי אייל, הטמפ' גבוהות יחסית, ייתכן שבבגדד תצטרך לקרר את הנוזל גם בחורף:

Safale S-04 - טמפ תסיסה 12-25 מעלות. טמפ' אידאלית - 15-20 מעלות. ניצולת 75%.

Safale S-05 - טמפ תסיסה 12-25 מעלות. טמפ' אידאלית 15-22 מעלות. ניצולת 81%.

שמרי אייל מיוחדים יבשים:

Safale T-58טמפ תסיסה 12-25 מעלות. טמפ' אידאלית 15-20 מעלות. ניצולת 70%.

Safale s-33טמפ תסיסה 12-25 מעלות. טמפ' אידאלית 15-20 מעלות. ניצולת 70%.

Safale wb-06טמפ תסיסה 12-24 מעלות. טמפ' אידאלית 18-24 מעלות. ניצולת 86%. שמרים לבירת חיטה. לטעמי בננה התססה מעל 23, לטעמי ציפורן התססה מתחת ל22 מעלות. 

המלצה לסטרטר - 27 מעלות +- 3 מעלות. פיזור על הנוזל - מעל 20 מעלות וקירור לטמפ' תסיסה.


שמרי לאגר יבשים, טמפרטורת תסיסה

Saflager S-23 - טמפ תסיסה 9-22 מעלות. טמפ' אידאלית 12-15 מעלות. ניצולת 82%.

Saflager W-34/70 - טמפ תסיסה 9-22 מעלות. טמפ' אידאלית 12-15 מעלות. ניצולת 83%.

המלצה לסטרטר 23 מעלות +- 3 מעלות. פיזור על הנוזל בטמפ' מעל 20 מעלות וקירור לאחר חצי שעה.


אלה הן כמובן ההנחיות של היצרן בהתאם לסוג השמרים. ט.ל.ח.

חשוב לציין עוד:

ככל שטמפ' התסיסה גבוהה יותר, התסיסה מהירה יותר ונוצרים יותר טעמי לוואי (חיובים כשליליים) ואלכוהולים גבוהים, ככל שטמפ' התסיסה נמוכה יותר, התסיסה איטית יותר ומתארכת משמעותית, אך הבירה עם פחות טעמי לוואי ונקייה יותר. הכי חשוב זו עקביות לשם קבלת בירה זהה בכל תסיסה.


כך שאגלגל את הכדור חזרה אליך לבגדד, איזה IPA אתה רוצה לקבל? מורכב בטעמי שמרים או שטוח ונקי יותר? מקווה שעזרתי...

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

המלצתי

ל-IPA אנגלית להשתמש שמרים S-04 ב-17 מעלות

ל-IPA אמריקאית להשתמש שמרים US-05 ב-17 מעלות

במידה והצפיפות ההתחלתית גדולה מ-1.06 יש להתשמש בשני שקיות של שמרים יבשים וחשוב מאוד להרטיבם קודם להכנסתם לתירוש

עדיף להכניסם לתירוש מעט קר מטמפ התסיסה

יש לי בדיוק IPA אמריקאית בתסיסה

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

סמי - בירה בגדד's picture

Location

האשל 12
אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/07/2013

תודה לשניכם. החכמתי.