דריי הופינג ושבבי עץ

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני רוצה לעשות דריי הופינג ולהוסיף שבבי עץ ליישון בבירה להוספת

טעם ווארומה מה ההדרך הטובה ביותר

לכל אחת ממהשיטות האם 

האם אפשר פשוט להוסיף כשות שובבים ללא חשש מזיהום

או שיש צורך בתהליך חיטוי כגון השרייה במים רותחים וכוכדומה

מה השיטה שלכם? אשמח לתגובות

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שבבים: או להשרות באלכוהול

או לשים בכוס מים ולבשל במיקרו כמה דקות .

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ומה בנוגע לכשות?

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשות זה לא התחום שלי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשות לדריי הופ נכנס כמו שהוא. הוא כבר דואג לעצמו.

אבל אני מקפיד לא לגעת בו בידיים ועדיף תמיד להשתמש באריזה סגורה (ולא בשאריות)

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

בנוגע למשך ההשריה זה כבר תלוי בכמות השמנים של כל כשות. כמו כן ניתן גם להוסיף כשות לדריי הופ במספר שלבים

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כמה כשות מומלץ לשים?

האם 60 גרם ל-25 ליטר זה מספיק?

זה יוצא כ-2.4 גרם לליטר

אשמח להמלצות מנסיונכם כמו כן אשמח אם תוכלו "לכמת" או לתאר את הארומה שיצאה

בבירה בעקבות תוספת של X גרם של כשות

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היחס שאני עובד עליו הוא 3-4 גרם לליטר עבור IPA.

פחות מידי, מתנדף ולא מורגש, יותר מידי מר כמו אבן!!

If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אין כמו הניסיון!

מה שיפה בבישול בייתי הוא היכולת לנסות וללמוד. כל עוד מתעדים וצוברים את הידע.

להשפעת הדריי הופ מספר פרמטרים מאחר ומדובר על העברת טעמים בקור. חלק מהפרמטרים הם סוג הכשות, כמות האלפא וכמות הבתא, כמות הנוזל, ריכוז הסוכרים בו, משך הזמן מגע וגם שטח המגע (פיזור בבירה או בשקית למשל) ומה נרצה כמובן להשיג מהם. נכון להתחיל עם יחס מוגדר למשל, גרם לליטר למשך שבוע. כאן תקבל ארומה וטעם עדינים. 4 גרם לליטר ייתן כבר טעמים וארומות חזקים ואגרסיביים יותר, המתאימים באמת לIPA. הייתי מתחיל ב2 גרם. המשוואה בין כמות לזמן מגע היא חשובה. אך חשוב גם לא 'לשכוח' את הכשות בבירה ובכך לקבל טעמים שליליים (כמו תיון ששהה יותר מדי זמן בתה). אותו הדבר לגבי שבבי עץ אלון וסוגם. 

הוספתם לנוזל - כשות לרוב הסיכון נמוך יותר, רצוי כשות טרי, שלא נחשף לזיהומים ואף לא למגע שלנו. שיטה בטוחה יותר תיהיה הרתחתם בפינג'ן או מיקרוגל כמו שצויין. כשאני מוסיף, אני מרתיח בפינג'ן לדק' בודדות, אפשר לעשות גם פרנץ' פרסס לשעה וכך לא להכניס את הכשות עצמה לנוזל. לגבי שבבי עץ, כמות קטנה בפינג'ן, כמות גדולה סיר לחץ עם קצת מים. חימום הכשות\שבבי עץ בנוזל, מאיץ את העברת הטעמים.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

היום זה היום ה10 לתסיסה ויש מעט פעילות בנשם

היום בוצע דריי הופ בשקית שהורתח לצורך חיטוי

השתמשתי ב3 גרם לליטר תירוש בטמפ של 18 מעלותת

 אחרי 4 ימים אוציא את הכשות

מקווה שיצא טוב

Theres nothing like a good brew

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני נוהג להשתמש בשקית ולטבול אותה בכהל לפני ההכנסה למיכל תסיסה

יואב

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני אישית לא משתמש בשק עבור הכשות אלא פשוט זורק אותו חופשי.

אני מוצא שזה תורם יותר ארומות לבירה

If you don't stand for something

You will fall from anything