אול גריין ראשון

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום רב.

אתמול בישלתי לראשונה אול גריין RED ALE. SINGLE INFUSION 

לאחר 45 דק' הוספתי 6 ליטר מים בטמ"פ 96 מעלות כדי לבצע את MASH OUT . טמ"פ המטרה הייתה 75.6 מעלות. בפועל מדדתי והטמ"פ הייתה 71-72 מעלות

לא הצלחתי להבין בספרות לגמרי אבל נראה לי שבכל זאת מעל 70 מעלות המאש אאוט מתבצע לא?

נתונים כללים:

Estimated pre-boil gravity is 1.048 SG

Measure Actual gravity pre boil: 1.044

---------------------------------

Estimated Post Boil Vol: 23.40 l and Est Post Boil Gravity: 1.059 SG

Measure Actual Original Gravity :1.055

---------------------------------------

יעילות תיאורטית: 72%

יעילות בפועל: 67.2%

 

אני לא כל כך מבין את משמעות הטמ"פ שמדדתי בשלב מאש אאוט. אני חושש שהתהליך לא נעצר לי מספיק 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

71 מעלות זה לא מספיק למאש אוט, אנזים אלפא אמילז עדיין פיעל בטמפ׳ הזאת ויש גם אומרים שאפילו בשמחה וששון

אבל נורא זה לא....

כנירא שטמפ׳ המאש ירדה לאחר שעה בכמה מעלות ומכאן ההפרש בפועל, לעניות דעתי...

 

אלון


Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

המאש אאוט לקח 10 דק' ואם זה המצב אז תהליך המאש לא נעצר והמשיך 10 דק' נוספות .

משמע טעמי לוואי עלולים לצאת ? למרות ששעה של מאש זה זמן עוד יחסית בסדר לא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט לא נורא.

על פניו נראה שבשביל AG ראשון קלעת מאד קרוב למטרה במרבית הפרמטרים. כל הכבוד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי רועי

מברוק על ה AG הראשון.

אני לא חושב שתקבל טעמי לוואי. אם הפעילות האנזימטית המשיכה,
אז פרופיל הסוכרים בתירוש ישתנה, כמובן שהטעם יושפע מזה (כנראה פחות מתיקות), אבל זה לא נראה קריטי.

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי המאש אאוט - לא כל כך קריטי בשלב זה

 

לגבי הגרביטי - אפשר וכדאי לתקן את כמות הכשות לפי הפרי-בוייל בפועל

היחס בין הכשות לגרביטי משפיע על הטעם, ריח והרגשת הפה לכן כדאי לתקן

 

אפשר בשתי דרכים

1. לשנות את כמות הכשות שתתאים למרירות הנדרשת

2. להוסיף מים או רכז לפי הכיוון הדרוש לתיקון

 

RDWHAHB

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

למה המאש אאוט לא קריטי כל כך?

ולגבי הכשות ביחס לגרביטי, איך אני מתקן את הכמות?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

כעקרון המטרה של מאש אוט היא לעצור פעילות האנזימים וזה קריטי כאשר עושים פליי ספאג׳ שזה תהליך שלוקח יחסית הרבה זמן ובחלק מהגריענים האנזימים ימשיכו לפעול

 


ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הדרך הקלה:
מכיוון שאתה עובד עם בירסמיט', אתה יכול לראות את היחס בין המרירות לSG ליד ה STYLE (בדף תיכנון המרשם).

זה נקרא BITTERNESS RATIO. (ואם אתה לא מוצא את זה, תלחץ על הסימן של הפאזל-select field)

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

עצה שלי, עזוב אותך מתיקון IBU

אם אתה לא פוגע בצפיפות המטרה, הכוונה ההפרש גדול יותר מנגיד 4 נקודות

אז יצא לך כבר בירה אחרת אז מה זה כבר משנה, אז תיהיה קצת יותר מרה

לפחות תיהיה היזדמנות לטעום בירה שונה ממה שתכננת וללמוד מזה משהו. אולי תתפלא אבל לא מעט מתכונים מעניינים נולדו ככה

מה שכן היתי מתקן זה את ה OG לקראת סוף בישול או עלידי זמן נוסף של ההרתחה או עלידי הוספת רכז או דבש או סוכר 

אני לרוב גם את זה לא עושה

אני אישית אם מפספס מטרות או עושה טעות - לא מתקן אלא ״מתמודד״ אחרכך עם התוצאות וככה לומד עוד משהו

 

 


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הכי חשוב לתעד כל שלב אפילו אם זה נראה שולי ביותר

ובכך תוכל לבצע מעקב ולראות היכן ניתן לשפר ואיפה בתהליך היתה יכולה איזשהי תקלה להתרחש

הכל זה בדיעבד משום שטעימת הבירה נעשית בדר"כ אחרי חודש מיום הבישול.

בהצלחה ואל יאוש...

אני בבישולים הראשונים שכחתי לבצע מאש אאוט בכלל לפני הספארג

לבירות עם ABV נמוך זה כמעט ולא משפיע.. לבירות גדולות זה יכול דרסטית לשנות את הגוף.

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אם כך אני אנסה עכשיו את הבישול בלי מאש אאוט ורק עם ספארג'.

ותודה לכולם על העזרה

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בבאצ ספארג הכל זריז ולכן טמפ הבישול בסיר כבר תעצור את פעולת האנזימים