original wort

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אודה להסבר בעניין  original wort הגדרה, ביצוע וכו'.

תודה מראש 

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מכיר את המונח אבל נראה לי שהכוונה לזה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stammw%C3%BCrze

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה נועם. כנראה שאכן זה זה. נתקלתי באמת במונח בהקשר של הנחיות בישול בשיטה גרמנית.

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני גם מניח שזה שיבוש של Original Gravity - OG. שהמשמעות ברורה... נקודת הסיום של הWort שאספנו לאחר בישולו, ונקודת הפתיחה להסתערות השמרים על המרקחת המתוקה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה רונן, בינתיים חרף עצלנותי הרבה ערכתי חיפוש קצר באינטרנט ומצאתי את חילוםי הדברי הבאים בקישור http://www.homebrewtalk.com/f5/original-wort-content-59765/

ואת הציטוט המסכם הבא:

 Original wort content must not be confused with alcohol content. The original wort content refers to the proportion of dissolved materials, above all sugar, but also protein, minerals or vitamins, that are in the wort before fermentation

מסקנה אכן מדובר במונח סינונימי פחות או יותר המקובל בטניקת בישול גרמנית.

אדי סער