אודה להסבר בעניין original wort הגדרה, ביצוע וכו'.
תודה מראש
אודה להסבר בעניין original wort הגדרה, ביצוע וכו'.
תודה מראש
לא מכיר את המונח אבל נראה לי שהכוונה לזה:
תודה נועם. כנראה שאכן זה זה. נתקלתי באמת במונח בהקשר של הנחיות בישול בשיטה גרמנית.
אני גם מניח שזה שיבוש של Original Gravity - OG. שהמשמעות ברורה... נקודת הסיום של הWort שאספנו לאחר בישולו, ונקודת הפתיחה להסתערות השמרים על המרקחת המתוקה.
תודה רונן, בינתיים חרף עצלנותי הרבה ערכתי חיפוש קצר באינטרנט ומצאתי את חילוםי הדברי הבאים בקישור http://www.homebrewtalk.com/f5/original-wort-content-59765/
ואת הציטוט המסכם הבא:
Original wort content must not be confused with alcohol content. The original wort content refers to the proportion of dissolved materials, above all sugar, but also protein, minerals or vitamins, that are in the wort before fermentation
מסקנה אכן מדובר במונח סינונימי פחות או יותר המקובל בטניקת בישול גרמנית.