עזרה בבישול על גז במרפסת

20 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

שלום לכולם,

לאחרונה חזרתי מארה"ב עם מזכרת קטנה: http://morebeer.com/products/mash-tun-8-gallon-heavy-duty-brew-kettle.html

לצערי עברתי לדירה בה אין חיבור לגז, אך עם מרפסת גג גדולה מאוד בלב ת"א. להבנתי האפשרות הכי פרקטית שלי לבשל בסביבה עויינת זו היא באמצעות מיכלי גז וכירה. כרגע אין לי כלום, ואני לא ממש יודע ממה לתהחיל. אני מבין שאזדקק לכירה - מאיזה סוג? איפה קונים, או לפחות מה מחפשים? אני אזדקק לוסת? איזה? מיכלי גז דרך חברות הגז? האם מותר להחזיק מיכלי גז על גג הבניין?

אשמח בבקשה לקבל עצות ואולי הסבר קצר לגבי מה עלי לקנות בכדי להתחיל לבשל בהקדם ובשמחה.

מודה לכם על כל עזרה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תתקין גוף חימום חשמלי ופתרת לך את הבעיה וגם יצא לך יותר זול וגם יותר נוח לתפעול...


Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אני רק ממש לא יודע מה כרוך בזה, וואף לא יודע מה זה בדיוק. ואיך אני מתקין כזה בסיר כשלי?

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

חשמל הוא פתרון טוב, בעיקר אם אתה מתכנן לעבור למערכת מבוקרת.

אני משתמש בכירת גז שדה 40x4 עם וסת מתכוונן (נדרש לפחות וסת של 100 מיליבאר).

אפשר לקנות חדשה (אני קניתי אצל "גל תשתיות גז". יש גם לשזר ואחרים - חפש באינטרנט), אבל ראיתי שיש כאלו שקנו במחיר זול יותר יד שניה בשוק.

אם אתה מבשל הרבה, עדיף ללכת על מיכל גז גדול דרך חברות הגז (המילוי זול יותר). אם מבשל מעט - אפשר לקנות מיכל קטן (5 ק"ג) ולמלא/להחליף כשמתרוקן בחנויותשתומכות בכך.

כמובן נדרש צינור גז מתאים וארוך מספיק (כאן לא כדאי לחסוך).

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אחד הבעיות של בישול בגז זה שהגז נגמר ללא התראה לכן יש צורך בגיבוי

איך אתה פותר את זה?


Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אני חשבתיי להחזיק 2 מיכלים של 5, וברגע שאחד נגמר לעבור לשני ומיד להחליף את זה שנגמר וחוזר חלילה. וככה תמיד להחזיק אחד רזרבי.

נשמע הגיוני? (אני באמת לא יודע, אבל זו נראית לי דרך סבירה להתמודד עם הבעיה הזו)

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הגיעני מאד.

רקתקח בחשבות אתהעלות להחזיק שני בלוני גז פלוס תירחה ונסיעות בשביל להחליף ותשווה את זה לחשמל שזמין תמיד וגם עולה פחות...


Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אך התקנת חשמל על הסיר שלי תוך שימור כל הפיצ'רים שלו נשמע לי בעייתי (לא בטוח שאפשרי), יקר ולא גמיש.

כמובן שהיה מאוד נחמד לחבר את הסיר שלי לחשמל ולגמור את העניין בזה, אך אני לא ממש בטוח שזה ראלי.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אלכסיי,

לגבי העלות אתה ממש טועה!

אתה לא הראשון שמתלבט לגבי זה...

המסקנה חד משמעית שהחשמל עדיף מכל הבחינות בכלל ומבחינת העלות בפרט

וזה בו בזמן שההשקעה הראשונית היא דומה בדרך כלל

לגבי פתרון טכני אתה צריך לפנות למישהו שהוא גם חשמלאי ומבין בגופי חימום גם מבין בבישול בירה וגם יש לו ניסיון...

אז כן, זה יעלה קצת כסף אבל יחסוך לך בהמשך הרבה יותר גם כסף וגם בלגן אחר כך


Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אז תקן אותי אם אני טועה, רשימת קניות תהיה:

* כירת גז

* וסת מתכוונן (100 מיליבאר)

* צינור

*מיכל גז

 

מנסיונך, רק כדי לקבל קנה מידה, לכמה בישולים מספיק מיכל גז של 5 או של 12?

 

 

 

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

התכוונת לכירת 40x40, נכון? 

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

רגע, מה בדיוק אתה הולך לעשות אים הסיר הזה? 

מה זה הולך להיות, מאשטן, סיר בישול או שנייהם ביחד?

באיזה טכניקת בישול תשתמש?


Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

אני בהחלט מתכוון להשתמש בו גם כמאש טאן וגם כסיר בישול, לפחות בשנה הקרובה.

הבישול יהיה כמובן AG ואני כנראה אעשה fly sparge. את חימום המים לספארג' אעשה על הכיריים.

אני מבשל כבר כ 4 שנים אך רק עכשיו עובר ל AG (טרם בישלתי AG). בשנה שעברה בניתי לעצמי שני מקררי תסיסה ממקררים משרדיים, והשנה החלטתי שאני כבר פשוט שבע מבישול מרכז).

אני כהראה אבשל בממוצע פעם פעמיים בחודש.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

AG ובמיוחד פליי ספארג׳ דורש לפחות שני כלים

אתני יכול לתאר לעצמי איך תעשה את זה רק בסיר אחד הזה

אבל לדעתי זה מתכון בטוח לשביזות 


Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

ייתכן ואעשה batch sparge זה פחות קריטי לי כרגע. במיוחד לאור העובדה שכבר יש לי את הציוד שיש לי, ואני מעדיף כרגע לא לקנות עוד הרבה דברים. לכן כעת אחיה עם השביזות, ואשתדרג בהמשך.

מה שחשוב לי זה למצוא דרך סבירה לחימום הסיר. 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לי יש כירת גז גם כן במרפסת ואני עד עכשיו בישלתי מרכז.

אני משתמש בבלון גז ביתי קטן 12 ק"ג.

מבשל בין פעם לפעמיים בחודש והוא מחזיק לי המון זמן לא יודע לומר כמה בדיוק אבל כמה חודשים.

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הבישול בגז יקר משמעותית משימוש בחשמל

אם אתה לא מבשל הרבה ההפרש זניח

בלון 12 ק"ג הספיק לי ל-5 באטצים ועלות הגז כ-154 ק"ח שזה 30 שח לבישול

בישול בגז לשלו ש שעות עם ג"ח 3000W עולה כ-5 ש"ח.

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

כן, כמו שאמרתי, חיבור הסיר לחשמל נשמע כמו פתרון הרבה יותר נחמד, גם אם לא היה חוסך כסף. אבל אני כרגע לא מבשל כ"כ הרבה, ומה שחשוב לי כרגע זה באמת להשתמש בסיר שלי גם למאש וגם לבישול. אני לא מדמיין את הסיר עם גוף חימום חשמלי שמסתדר גם עם ה flase bottom. מצד שני, אני באמת לא מבין בעניין. לכן אני מנסה להבין מה הן האפשרויות שלי באמת, ומה צריך כדי להוציא אותן לפועל.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

חיבור גוף חימום לסיר יכול לשמש גם למאש וגם לרתיחה?

Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

ומה בנוגע גוף חימום חשמלי שלא חלק מהסיר כמו זה?

האם זה משהו שיכול להתאים למאש ולבישול בסיר כמו שלי? האם זה משהו שניתן להשיג בארץ?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אלכסיי,

אני מבשל על גז, כירת שדה 40X40, נקנתה מהשוק הבדואי בבאר שבע בכ120 ש"ח כולל צינור ווסת. לרוב הכירות שדה מגיעות עם אותו ראש גז אך הכירה עצמה (המסגרת) בנויה ברמת גימור שונה. אני משתמש בבלוני 12 ק"ג, והם מספיקים למספר רב של בישולים. מחיר הגז זול יותר בדרום... היתרון חימום מהיר יותר, רתיחה אגרסיבית יותר, החימום מפוזר יותר ואין קירמול על גופי החימום. החיסרון - בקרה ובטיחות.

הייתרון של מערכת חשמלית הוא בעיקר בבקרה ועלויות החשמל, ישנם מספר מקומות שניתן לקנות גופי חימום בתל אביב וייתכן שייצרו לך כזה. למיטב ידיעתי, ניתן להשיג גוף חימום כזה באיביי. גוף חימום כזה יתאים יותר לבישול, לגבי המאש החימום שלו הוא מקומי יותר וצריך לסייע בפיזור החום באופן אחיד (אחד הקשיים במאש), לכן לרוב בונים מערכת HERMES המסרקלת את הנוזל ובכך גם מסייעת בהעלאת הניצולת.