תכנון HERMS

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום רב.

השגעון משטלת עלי אט אט אבל בשיטטיות. והתחלתי לתכנן בראש בניית מערכת HERMS.(תודות לך אלון ששכנעת אותי, ולא היה קשה).

כמה שאלות עקרוניות שלא הצלחתי להבין מהרשת.

1) את המים של הספארג' משתמשים מהמיכל H.L.T שבהם טבול מעביר החום.

2) לפי מה שהבנתי גוף חימום נמצא רק במיכל ה-HLT למרות שבחלק מהמערכות שראיתי הוא מופיע גם ב-MLT וגם שמיכל ההרתחה. לפי טאוריית הHERMS אין צורך בגוף חימום במיכל MLT . יכול להיות שהתבלבלתי במערכת RIMS.?

3) ראיתי לרוב שמשתמשים במחליף חום מנירוסטה. זה באמת הכרחי?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. כן

2. כן רק hlt

3. לא


ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הנירוסטה פחות אינרטי ולא מתחמצן. ולכן מהבחינה הזו עדיף.

אבל, נירוסטה הוא חומר יקר, וגם מוליך חום לא כל כך טוב...
ולא ניתן לכופף אותו בקלות.. 

 

בקיצר- נחושת תעשה את העבודה מצויין.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

חשוב מאוד שסיר ה-HLT יתוכנן כך:

ג"ח חשמלי נמוך ככל האפשר לתחתית הסיר, אם משתמשים בחד פאזי מקסימום 3000W.

סליל הנחושת של חימום התירוש יהיה קרוב ככל האפשר לג"ח החשמלי קוטר 1/2" ואורך מקסימאלי של 8 מטר

זה יבטיח שתצטרך כמות מים מינימאלית לביצוע חימום התירוש ולא תהיה מחוייב למלא את כל מלא הסיר מים

זה יתרון גדול שעושים STEP MASH.

בכדי לזרז את המעבר בין הטמפרטורות השונות משתמשים בכמות מים מינימאלי בסיר HLT, בכאשר מגיעים לטמפ הסופית בשלב ה-SACCARAFICATION אפשר בהדרגה להשלים מים ב-HLT

מבלי להוריד את הטמפ לכמות הרצויה לספארג'.

 

ממליץ בחום שתשתתף בימי בישול אצל השותפים בפורום לפני שתתחיל בבניית המבשלה.

Theres nothing like a good brew

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

+1