OG נמוך בבירת חיטה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בישלתי פעמיים את אותו מתכון בירת החיטה שלי

בשני תהליכי מאש שונים:

1-מנוחת חלבון 50 מעלות 30 דקות

  העלאת הטמפ ל-67 מעלות למשך 30

מאש אאוט 76 מעלות ל-10 דקות

צפיפות סופית של התירוש 1.052

 

2-מנוחת אסיד ב-43 מעלות ל-20 דקות

העלאת הטמפ ל-67 מעלות במשך 22 דקות

מאש אאוט ב-78 מעלות ל-10 דקות

צפיפות סופית של התירוש 1.042

 

מדוע כאשר התשמשתי באותו כמות מים ובאותן כמויות גרעינים יצא צפיפויות כאלו שונות בתירוש?

בשני המקרים בדיקת יוד הראתה המרה מושלמת של החלבון לסוכר.

האם המנוחה -50מעלות הכרחית לפירוק החלבון לסוכר?

 

Theres nothing like a good brew

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לפי הנתונים שלפני המסקנה היחידה שעולה לי לראש זה במקרה השני בדיקת היוד לא היתה תקינה ב 22 דקות בהחלט לא מספיק בטמפ' 67 מעלות

לדעתי היית צריך להמשיך עד ל 45 ד' לפחות ו/או להוסיף עוד שלב של ~70 מעלות.

שאלה: כמה זמן מתוך 20 ד' המאש היה בין 60-67 מעלות

והאם בדקת PH?

PH זה פראמטר לא פחות חשוב להשווה,...


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

טעות שלי, בנסיון השיני השהות בטמפ 67 מעלות היתה 40 דקות

קראתי בפורומים שמומלץ לעשות את המאש הבא:

10 דקות 43 מעלות ,מנוחת אסיד

20 דקות 50 מעלות, מנוחת חלבון

30 דקות 62 מעלות ,מנוחת בטא

30 דקות 72 מעלות , המרת סוכרים

10 דקות 78 מעלות, מאש אאוט

 מעבר בין בטמפ מתבצע לפי חישוב של 1 מעלה לדקה

 

מה אתם עושים בבירות החיטה שלכם?

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מכניס את הגרעינים ב40 מעלות ומעלה ל50

מנוחת חלבונים ב50 למשך 20 דקות

מעלה ל67 למשך 40 דקות

מאש אאוט ב76 למשך עשר דקות


כשממש יש לי זמן אז אני עושה דיקוקשיין

If you don't stand for something

You will fall from anything

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

רק תיקון קטן, בדיקת יוד בודקת פירוק של עמילן לסוכרים פשוטים ולא המרה של חלבון...

והבדיקה הזו לא מהימנה (לא זוכר עכשיו להסביר למה)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

בדיקת יוד בודקת נוכחות של עמילן בתמיסה

אם ישנו עמילן סימן שבפירוק עוד לא הסתיים..