חבר חדש + עזרה.

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 10/16/2013

אהלן לכל התותחים,

שמי סתיו, בן 26, סטודנט וגר בתל אביב.

נסיוני בבירה הוא עדיין דל. עד כה בישלתי 2 בצ'ים של רכז Pale Ale, כאשר אחד מהם יצא לא מוצלח ונשפך לביוב והשני יצא על הכפאק. מנסה לצבור כמה שיותר ידע ונסיון ועל כן נכנסתי לכאן לפורום, ללמוד מכם.

 

מאחר ואני חושב שכבר רכשתי את ידע בסיסי סביר (גם של OG),  אני מעוניין לעבור מרכז לבישול אול-גריין. אני יודע שיכול להיות שזאת תהייה קצת קפיצה למים, אך אני מאמין שאלמד מהניסיון גם אם יהיו טעויות בהתחלה.

וכאן אתם נכנסים לתמונה. אצטרך את עזרתכם האדיבה לתכנון המבשלה העתידית שלי. מפאת קוצר בכסף אביזרי המבשלה ירכשו במקטעים ולא במכה, אבל בכל מקרה אני רוצה לעשות הכל מתוכנן בכדי להגיע לרמה סופית טובה.

 

התכנון הוא להקים מבשלה של Brew in 1-2-3 Vessels על בסיס גרביטי. המבשלה תהייה ממוקמת במרפסת שלי (גר בדירה ולא בבית פרטי) - מה שאומר שאין יותר מדי מקום. 

 

חלקים:

 

HLT - 

לפי מיטב הבנתי (הדלה, כמו שאמרתי), בשביל להוציא בצ' של 20 ליטר נוזל אני אצטרך מיכל של לפחות 15-20 ל' לחימום המים.

אני חשבתי על מיחם שבת גדול (המתאים לגודל, 20 ליטר או יותר) שיעבור הסבה להיות הסיר לחימום הנוזל. 

 

דוגמא בקישור - http://limaltd.com/SiteFiles/1/9/835.asp

--האם זה יעיל ?? יש פיתרון יותר טוב ?? יש המלצה למיחמים מסוימים במחיר סביר שעושים את העבודה ??--

 

Mash Tun - 

צידנית עגולה 10 גלונים שהייתה לי בבית כמו זאת בידיוק :

http://www.rubbermaid.com/Category/Pages/ProductDetail.aspx?CatName=Coolers&SubcatId=WaterCoolers&Prod_ID=RP091235&Redirect=1 

 

יחד עם conversion kit הכוללת ברז צינור ורצפה 10" מחוררת שנקנתה עם חבר בארה"ב. לא ראיתי אותה אך לפי התיאור היא מתאימה בוודאות לאותו מיכל מאותה הפירמה.

-- לגבי הספארג' : יש למישהו הצעות לדרך יעילה ולא יקרה (ואני לא מדבר על קופסת פלסטיק מחוררת) ?? רעיונות התקבלו בברכה !! --

 

סיר בישול - 

עוד אין לי רעיון מגובש. בגלל שאני מבשל בחוץ, אני נוטה לבישול בגז ע"י כירה, אך לא מחייב. לכן אצטרך סיר בישול של לפחות 35 ל' (תקנו אותי אם אני טועה).

-- למישהו יש הצעות ? איפה ניתן לקנות סירים במחיר סביר. האם יש מקום שמוכרים בו סיר עם ברז, ואם לא, אז איפה ניתן להתקין אחד כזה (סליחה מראש, היכולות הטכניות שלי מניחות את הדעת לכן מעדיף לא להתעסק לבד).

 

עוד כמה דברים שחשבתי עליהם:

מחברים מהירים - האם שווה להשקיע על זה מאמץ עכשיו ? אם כן איפה מומלץ לקנות ?

ווירפול - הכרחי כרגע? יש הצעות זולות ?

מקרר תסיסה - יש ברשותי מקרר אמקור 10 (לדעתי משנות ה-60,70 אך במצב מצויין). מעוניין להתקין לו בקר טמפ':

  http://www.ebay.com/itm/130954099496?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

הבקר סבבה?? יש איפשהו מדריך כתוב וידידותי לבנאדם שאין לו מושג בחשמל ?? או שעדיף לקרוא למישהו שמבין ??

 

 

אשמח לשמוע כל הערה והצעות לשיפור. להזכירכם הדברים לא ירכשו במכה אבל אני רוצה להיות כמה שיותר מתוכנן.

 

 

תודה רבה על תשומת הלב !

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

שלום סתיו, ברוך הבא לפורום

 

דבר ראשון OG - זה original gavity, אתה בטח התכוונת - AG - all grain, לכן זה בכלל לא נראה שיש לך ידע בסיסי ולכן אני מציע לך להיצטרף

לבישול אצל מישהוא כדי לקבל מושג גם על התהליך וגם על הציוד שאתה מתכנן, מניסיוני התיכנון שלך יהיה לקוי אם אין לך כל ניסון בבישול בירה, ואין

לך...

 

והתמזל מזלך: http://www.hamivshelan.com/?page_id=7 - אירוע חד-שנתי שללא ספק הזדמנות אדירה לחברים שרוצים ללמוד

ולהישתדרג מידי מאסטר בכבודו ובעצמו ובחינם, וגם אני אהיה שם...

 

- ספארג' - לא עולה כל כסף... איך? תוכל ללמוד בסדנה...

- מחברים מהירים - אין צורך ובמיוחד למה שאתה מתכנן

- ווירפול עושים עם כף גדולה ידנות - 0 השקעה

- הבקר סבבה לגמרי, אם יגידו לך "חייב SSR", אל תקשיב, זה מספיק

 

- לגבי הסיר אני יכול למכור לך סיר נירוסטה חדש 36 ליטר עם ברז נירוסטה מורכב עליו, כולל מחבר לצינור גמוש, אביזר יניקה המאפשר להוציא את

התירוש מהסיר בגמר בישול עד התחתית ללא הטייה של הסיר, כולל מד גובה מים וזה במחיר המשתלם ביותר למוצר חדש, ואם יש לך כבר סיר אני יכול

להרכיב את כל אלו עליו.


 

דבר אחד חשוב לא ציינת זה צ'ילר. ->כאן<- תוכל ללמוד קצת על זה, ואם תרצה אוכל גם להכין לך אחד


אלון



תאריך הצטרפות לפורום: 10/16/2013

אהלן אלון,

כמובן שהתבלבלתי והתכוונתי ל-AG ולא- OG. בלי קשר, הטעות הזאת לא מעידה על רמת הידע שלי לכן לא נראה לי שאתה יכול להסיק מזה כלום - בסה"כ התבלבלתי קורה גם לך:)

לגבי הסדנה - עם מי אפשר לדבר ?

לגבי הסיר - אשלח לך הודעה בפרטי .

מה בנוגע לHLT ? האם המאש טן סבבה? ואיפה אני יכול למצוא מדריך ידידותי לחיבור הבקר (בהנחה שאין לי כל הבנה בחשמל) ?

אשמח לשמוע מחברים נוספים.

תודה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

מציע להתחיל עם סיר הבישול בבישול ע״י BIAB

בשלה השיני  אפשר לשדרג עם מאש טאן כאשר סיר הבישול יכול לשמש גם HLT ודלי תסיסה מיכל מעבר ביניים

 בשלב האחרון השלמת HLT ומעבר לשיטת HERMS מלאה

 

 

Theres nothing like a good brew

תאריך הצטרפות לפורום: 10/16/2013

דניאל שלום,

דווקא מאש טן זה הפריט היחיד שיש ברשותי אז חבל שלא אשתמש בו. יש לי קולר שמתאים בידיוק להסבה למאש.

מעדיף להתחיל עם מערכת של 3 סירים שאוכל לשדרג אותהֿ, ולא לבשל בצורת BIAB.

 

תודה על העזרה. אשמח לתגובות נוספות.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לגבי הבקר:
שים לב שמדובר בבקר שיכול לפעול או לקירור ,או לחימום (אבל לא שניהם במקביל)

המלצתי היא חרכוש בקר עם בקרה כפולה, זה נראה בדיוק אותו דבר, ועולה טיפה יותר, אבל חשוב בזמן עונות המעבר,
כאשר הטמפ' בסביבת המקרר עולה ביום מעל טמפ' התסיסה (דורש קירור) ובליליה מתחת לטמפ' התסיסה (דורש חימום על ידי נורה או אלמנט אחר)

תעשה חיפוש בפורום, יש כמה מדריכים לגבי הבקר הנ"ל ודומיו

מחברים מהירים:
אפשר להוסיף אח"כ אם תרצה. לא קריטי. יותר זול לקנות מספיק צינורות...

לגבי הספארג':
אם אתה מוסיף מיים עם כלי קיבול מסויים, אין צורך במתקן מיוחד, פשוט הזלף את המיים בצורה אחידה על מצע הגרעינים. 
אם אתה משתמש בצינור (דורש לחץ מבויים+משאבה או מיכל המונח גבוה) מזלף מקלחת פשוט וזול יעשה את העבודה (שים לב שמדובר במזלף לא מתוחכם, כי אילו זקוקים ללחץ מיים על מנת ליצור פיזור טוב).

 

בהצלחה!

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.