מרווח הטחינה

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני קורא עכשיו על ענייני טחינת הגרעינים, ולאחר שיחה עם חבר הוא טוען שיש משמעות שונה לרווחה הטחינה בין הגרעינים השונים.

אני יודע שיש שוני בין גרעינים שעברו הלתתה לבין כאלו שלו. אבל לא על שוני בגודל הטחינה בין לתת בסיס לבין ספיישלטי.

האם מישהו מכיר את הנושא?

אני יודע מאלון שהוא טוחן ברוווח של מילימטר, וזו חצי נחמה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני לא יודע אם יש משמעות למרווח עבור סוגים שונים של גרעינים או אין

מה שאני בטוח שברגע שאתה מוצא את המרווח הנכון בשבילך אתה נועל את הגלגלים ולא מזיז אותם


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אה.. ודבר נוסף.

מההכרות שלכם, האם אני יכול להשתמש במברגה בשביל לטחון, או שאני צריך להשיג מקדחה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

שתיהן יכולות להתאים. זה תלוי בעיקר בהספק שלהן.

למברגה יש יתרון של כיוונון מהירות יותר עדין.

 

אני מציע לך ללכת ל מנוע של מכונת כביסה...:)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני אישית חושב שכל עוד אתה לא מבשלה מסחרית אז אין צורך בלחבר מנוע למטחנה.

רוב האנשים טוחנים פעם בשבוע, בשביל דבר כזה אין צורך בהתקנת מנוע.

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

״רוב האנשים טוחנים פעם בשבוע...״

לי יוצא לטחון פעם בשבועיים, כשאשתי מסכימה לי....


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אלון,

אני מניח שביטויים אלו לא מתאימים לפורום כזה

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לא יודע מה עבר לך בראש...

לי יוצא לבשל פעם בשבועיים, כשאשתי מרשה לי

כשתגדל, תבין ...(-;


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האמת שכשאני רואה את התמונות של גלעד בפייסבוק אני מקנה באלו שיכולים לבשל מתי שרק בא להם. במטבח, בסלון ואיפה שרק בא להם. Laughing

אני כמו אלון מבשל כשמתאפשר, ולצערי זה לא מספיק.

אבל אני מסכים שבשביל לגרוס לתת פעם בשבוע-שבועיים-חודש אפשר בהחלט להסתפק במנואלה.

עוד תובנה - לי אין מטחנת לתת, אבל בכל הפעמים שבהם קניתי לתת לא גרוס וגרסתי אצל חבר בעל מגרסה, זו תמיד מלחמת עולם. המרווח לא מדוייק, המקדחה לא מספיק חזקה, ועוד כהנה וכהנה מעשיות ועניינים. לי בד"כ יותר פשוט לקנות לתת גרוס אבל ברור לי שזו פריוילגיה של מישהו שגר במרכז הארץ ויכול להגיע בקלות לאחת מחנויות הציוד שבתל אביב או האיזור.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

נועם, הבעיות עם המטחנה שאתה מתאר בד"כ לא קיימות, ואם כן אז הם פתירות


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור לי שאתה צודק.

אני תמיד מגיע עם גרעינים מאתגרים:

כוסמין לא מולתת, שיפון וכל מיני אחרים שיותר קשים מלתת שעורה רגיל.

הפעם האחרונה היית 50% חיטה / 50% שיפון.

המגרסה ירקה דם.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תמיד אתה חייב להיות מיוחד, הא? לפחות אתה נהנה ו-+עושה דברים שהם אחרים ולא "מיינסטרים"

:P

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

חחחח.......מה עוד אפשר לכתוב על זה :-)

(בקשר למספר 7)

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני טוחן אחיד את כל סוגי הגרעינים שבדרכם לבישול.

אני יכול לציין רק שיש הבדל באפקטיביות בין טחינה גסה לעדינה\דקה. אני ממליץ לנסות ולטחון יותר ויותר עדין עד שהמאש נתקע. מכאן, צריך לשפר את המערכת : )

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הבדל טחינה יחיד עליו אני מקפיד הוא בין חיטה לשעורה בגלל הגודל השונה של הדגן.

את החיטה גורס במרווח רחב יותר.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

צור משה
צור משה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2013

שלום לכולם,

אני חדש בתחום הבירה .

אני יודע שאני מחזיר את רובכם אחורה בזמן.. אבל אשמח אם מישהו יוכל לפרט מעט יותר על הטחינה, המשמעות שלה, רמת הטחינה הדרושה,

באיזה צורה כדאי לעשות אותה (ציינתם מקדחה, מברגה) , האם בלנדר ביתי עושה תעבודה או שזה טוחן דק מידי.

דנקשן..

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

המינוח "טחינה" אינו נכון. מדובר בשבירת הגרעין (ל2 או 3 חלקים). עומק החירוץ של הגלילים, המרחק בין הגלילים ובמידה פחותה מאוד מהירות סיבוב הגלילים למעשה קובעים את אופן שבירת הגרעין עם מינימום "אבקת טחינה". מעבר ליתרונות בשלב MASHING, שברי הגרעין יחד עם קליפת הגרעין ישמשו כפילטר וכן ימנעו את סתימת הפילטר ביציאת מהמיכל.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

בלדנר טוחן דק מדי, המאש יתקע לך.

המונח הנכון יותר, לדעתי, הוא "ריסוק".